Hamileliğimle ilgili gelişmeleri burdan paylaşıcam

emilyyyyyy06

emel
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
546
4
96
Ankara
merhaba ankaradan emel ben. bir kaç ayrı topic altında yazmıstım ama oralardan sonra verilen cevapları takıp etmek zor oluyor bulamıyorum topicleri. en iysi burdan yazmak artık. benim son ader tarihim 27 haziran 2010 . yani şu an 7. haftamın içindeyim. reglim 8 gün gecikmişti. son bir kaç aydır olan birşeydi bu. artık bebekten ümidimi kesmiştim. 36 yasındayız ve 14 aylık evliyiz. kayınvalidemin herkesin ortasında sürekli niye bebek olmuyor napıyosunuz gibi sorularından da bıkmıştım. o yuzden bu ay aşılama yaptıracaktık. aşılama yaptırmadan önce de bir dürü tetkik var onları yaptırmıstım haziranda. hatta bir de rahim filmim çekilmişti ve korkunc canım acımıstı hem yapılırken hem de yapıldıktan sonra saatlerce. temmuz 29da regl olmam gerekiyordu olmadım. agustos 4 de kahverengi bir leke geldi regl oldum diye düşündüm. reglimin 3. günü aşılama işlemlerini başlatmak için hastaneye gitme planları yaparken ertesi gün bir baktım kanama falan yok. 1 gün sonra evde test yaptım 2 çizgi çıktıgını görünce cok sasırdım ve az sevindim. çünkü insan dr dan duymadıkca hamiş oldugunu emin olamıyor ve tam sevinemiyor. 9 agustosta keçiören hastanesinde dr engin bey ultrasonda keseyi gördü. ayrıca yolk sacı ve kalp atışı da görülüyordu. ancak o zaman tam emin olup sevinebildim. düşük tehtidi yok dedi. o kahverengi leke de gelir normal dedi. sinameki vs olan bir bitki çayı içiyordum onu içme dedi. çünkü sinameki rahimde kasılmalara sebep olabiliyormuş. kabız olmustum bir şurup verdi. bir de her ihtimale karsı su vajınadan alınan düşügü engelleyen ilaçtan verdi. günde 3 kes onu kullanıyorum. akşam yatmadan önce de kabızlıga karsı olan şurubu içiyorum. 23 agustosda akay hastanesinden op dr tolga beyden randevu aldım. onu sectım cunku burda cok methini okudum ve keçiören hastanesinin görüntü, gelen hastalar ve hizmet açısından 3. sınıf bir devlet hastanesinden farkı olmadıgını gördüğümden akay hastanesini denicem bakalım. 23unden sonra orayla ilgili de bilgi veririm. yalnız keçiören hastanesindeki dr engin bey cok tatlı güleryüzlü ilgili bir dr yanındaki hemşire de dünyalar tatlısı. keşke o hastanede çalışıyor olmasalardı. yarın tekrar engin beye kontrole gıdıcem. cuma gel bebişin kalp atışlarını daha net görürüz demişti. haaa bu arada folic plus kullanıyorum bir de. bebeğin gelişimi için gerekli. içinde kalsiyum da var. biliyorsunuz yeterli kalsiyum almazsak bebek kendisi için gerekli kalsiyum bizim kemiklerimizdeki rezervlerden çalıyo uyanık :1ninca: benim hikayem boyle başladı işte. burda arkadaslar edinmek ve hamileliklerimiz boyunca da hep iletişim halinde olmak hiç kopmamak istiyorum . benim hamiş kankam olur musunuz? :içelim:

merhaba emel.hayırlı uğurlu olsun.ne güzel.mutluluğunuzu anlıyorum.ben de ilk bebeğimde aynı heyecanları yaşadım.şimdi kızım 14 aylık.ve ben 2. bebeşime hamileyim.5 haftalık bebişim.kendimi tecrübeli hissediyorum artık:)panik yapmamaya çalışıyorum.lekelenmem var yaklaşık 1 haftadır.dr a gittik.keseyi gördük.düşük tehlikesi var dedi.hap verdi.2 hafta sonra tekrar gideceğim kısmetse.eşim yurtdışında.ama o da gelişmeleri yakından takip ediyor.yakında onun yanına gideceğim inşalllah kızımla birlikte.inşallah sağ salim alırsın bebişini kucağına.sorunsuz bir hamilelik diliyorum Allahtan.

rabbım saglıklan kucagına almayıda nasp etsın
darısı bıze
ne olursun bzlerdee duanı eksık etmeee

ne kadar güzel demek 2. bebiş. ilki sezeryanmı normal dogummuydu? çalışıyor musun? bir de hangi şehirdesin?

canım hayırlı olsun..sağlıklı bir şekilde Allah kucağına almayı nasip etsin..ben de 5 haftalık hamileyim..salı günü doktorumdan öğrendim..1 yıldır çocuk istiyorduk ama olmuyordu biz de tam bu ay aşılama yaptıracaktık..tam adetimi beklerken geliverdi minik yavrum..:ecrin_bebek:ne büyük bir mutluluk bu annelik duygusu ya...:CüvCüv:

aaaaa ne tesadüf sevgili polyanna. herşeyimiz ne kadar benziyor. bu arada sen de ögretmensin galiba. ben ankaradayım. sen nerdesin? a.s.

evet bende öğretmenim..boludayım..zaten senin durumun da benimkine benzediği için dikkatimi çekti..ne öğretmenisin canım?

YENİDEN MERHABALAR. KEÇİÖREN HASTANESİNE GİTMEKTEN VAZGECTIM. BEBEGINIZIN KALP ATIŞLARINI DINLEYEBİLECEGINIZ DOPPLER CIHAZI BILE YOK. PTESİ YANİ 2 GUN SONRA AKAY HASTANESINDEN TOLGA ECEMİŞ İLE RANDEVUM VAR. BURDA COK OVMUSLERDI HASTALARI ONU. O YUZDEN TANISMAK İSTİYORUM. EGER MEMNUN KALIRSAM DA DEVAM EDİCEM İNŞALLAH. BİR KAGIT HAZIRLIYORUM AKLIMA GELEN HER SORUYU ORAYA YAZIYORUM HEPSINI BIR BIR SORUCAM:d . HAMILELEGIMLE İLGİLİ GELİŞMELERE GELINCE... AŞIRI GAZ SANCILARIM BITTI SUKUR. SANIRIM KULLANDIGIM KABIZLIK SURUBUNDANDI KESINCE BİTTİ. ARADA ŞİŞKİNLİK OLUYOR TABI. KABIZLA NORMAL ARASI BIR DURUMDAYIM HALA. BU DA HORMONLARDAN KAYNAKLANIYOR TABI. BULANTI HALA YOK ŞİKÜR. SANSLIYMISIM. 2. AYIM DOLUYOR YARIN. 700 GR KILO ALMIŞIM. O DA FAZLA TUVALETE CIKAMAMKTAN TABI. PTESI TOLGA BEYE GITTIKTEN SONRA GELIŞMELERI YAZICAM . GORUSMEK UZERE

yeniden merhaba bugun akay hastanesine gidip dr tolga ecemiş ile tanıştım nihayet. gercekten de burda pek cok arkadasın dediği gibi çok gülerr yüzlü insanı rahatlatan bir insan. onunla devam edicem inşallah bu yola. bebeğim şuan 8+1 ve 7cm olmuş kalp atışlarını dinledim ilk kez ve duygulandım. düşünsenize vücudunuzun içinde kendi kalbinizin dışında başka bir kalbin attıgını ilk duydugunuz an... insan bir tuhaf oluyor ya. sgk mensubuyum ama hastane 60 tl aldı. 25 tl ucret alıyorlar ultrasan ıcın ekstra. cok ilginc cunku keçiören hastanesinde defalarca ultrasan yaptırmıstım ama ucret almamışlardı. neyse deger bebğim için. bir ay sonrasına randevu verdi tolga bey. ense kalınlıgı ölçülüp çeşitli kan testleri yapacakmıs. ama alttan muayene olacakmıs . pek sevmiyorum ama katlanıcaz mecbur bu arada yemek yapamıyorum evde kokusu igrendriyor. neysekı kocacım yapıyor bana da yedırıyor allah razı olsun opuyorumnanaktan

erhaba anneler.... bugun akay hastanesi tolga ecemiş ile randevumuz vardı. 13 .haftamızdayız. ultrason ile ense ölçümü yaptı ve 1. 8 çıktı. cok çok begendi gelişimini. 4 tüp kan ve idrar verdim yarın da onların sonuclarını alıp göstericez. 2 kg almıştım kızdı bana. cunku boyun 170 ve 76 kg ile hamile kalmıştım. boyle gıderse 100 kg olursun aman dedi. korktum. tatlı yemiyorum pek ama hamur işine kaptırmıştım biraz kendimi. artık çok dikkat edicem ya. çünkü4. ve 6. aydan sonra cok hızlı kilo alınıyormuş. daha önce bana kabızlık için suda eritilip içilen magnezyum tabletlerinden vermişti. kabızlıgım gecınce kullanmayı bırakmıştım. onu tekrar yazdı sürekli kullanabılırsın sabah akşam dedi . hem magnezyum ilerde bacaklarınızda oluşacak kramplara da iyi geliyor hanımlar bilginiz olsun. midem de reflü baslamıştı. onun için de renee verdi. evde kondüsyon bisikletim vardı. onu kullanmaya baslayabilirsin artık dedi. su evde kullanılan angelsounds marka kalp atışı doppler dinleme cıhazını sordum bır sakıncası var mı dıye. 20. haftadan sonra kullanabılırsın dedı daha kullanmamalıymışız. 1 ay sonra sıvı aldırmaya gıdıcem. acıtır mı dedım yok normal ıgne acısından bile az dedi. riski varmış dedım. valla ben daha hiç bu sebepten düşük yapan gormedım dedı rahatlattı bu beni. ama amniyosentezden sonra 1 hafta rapor alıcam yıne de dınlenmek ıyı olur. kan uyusmazlıgı var bı de bız de onun ıgnesı de 4. ayda amnıyosenteze gırdıkten sonra uyusmazlık ıgnesı yapılacakmış... bi de ultrason da bebegın hareket ettıgını basını gobegını kollarını falan gorunce ıcım rahat ettı. gecen ay taze fasulye gormustum cunku bi de insan içinde hiç hissetmeyince orda oldugundan bile emin olamıyor ya tabi cinsiyeti daha belli değil. bır dahakı ay bellı olacak inşallah. o kadar da merak etmiyorum açıkçası ben sağlıgını merak edıyordum o da bugun ıyı cıkınca rahatladım allaha şükür......

Tebrikler Allah kucağına almayı nasip etsin inş... Sağlıklı hamilelikler. Ne güzel bir duygudur hayal bile edemiyorum :) Hiç yaşayamadım. Allah isteyen herkese nasip etsin... :Saruboceq:

merhaba... ben 8 haftalık hamileyim. 5,5 yıllık evliyim. 15 aydır uğraşıyorduk ama bir türlü hamile kalamıyordum. rahim filmi çekildi yarım rahimliymişimç pamukkale ünv. hastanesinde doç. dr. başak yıldırıma gittim. hormon testinde hipotiroid olduğumu öğrendim. doktorum bu ay tiroid ilacına başla. adetinin 2. günü gel aşılama için tedaviye başlayalım dedi. ama adet olmadım. evde test yaptım büyük bir heyecanla ve 2. çizgi çıktı. hemen hastaneye koştum. hcg değerim 456 çıktı. bir anda endişelendim. çünkü daha önce kimyasal gebelik yaşamıştım. 3 gün sonra yeniden hcg yaptırdım ve 1480 çıktı. Ve keseyi de gördük zaten. dün de kalp atışlarını duydum bebeğimin. Allahım sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin. Benim için zorlu bir süreç olacak çünkü yarım rahimliyim. Düşük ve erken doğum risklerim var. Allah yardımcım olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…