Hamileliğin Haftası Hesaplanırken...

kartanesi_izm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2008
16
7
86
37
Kızlar merhaba,

Hamileliğin haftasını hesaplarken son adetin ilk gününün baz alındığını duydum.
Ancak ben ve eşim sadece 1 defa korunmasız ilişkiye girdik ve hamile olduğumu öğrendim.

Şimdi hamileliğim ilişkiye girdiğimiz gün başlamış sayılmaz mı? Mantığım almıyor.

Yok canim diil. Son oldugun adetin ilk gununu sayiyorsun hamilelik haftan icin. Hafta hesaplanmasi kolay olsun diye yapiliyor. Herkes iliskiye ne zaman girdigini yada hangi iliski sonrasi yumurtanin dollendigini bilemezki. Ama adet tarihi bellidir. O sebeple mantikli.

Kızlar bugün doktorum 1-2 haftalık hamile olduğumu söyledi ama adet tarihini hesaplandığım zaman 1 aylık hamile oluyorum hiçbir şey anlamadım hangisi doğru

Kızlar bugün doktorum 1-2 haftalık hamile olduğumu söyledi ama adet tarihini hesaplandığım zaman 1 aylık hamile oluyorum hiçbir şey anlamadım hangisi doğru
Adet tarihini baz alacaksin canim sen. Dr bebisinin gelisimi acisindan sana o sekil soylemistir.

Kızlar merhaba,

Hamileliğin haftasını hesaplarken son adetin ilk gününün baz alındığını duydum.
Ancak ben ve eşim sadece 1 defa korunmasız ilişkiye girdik ve hamile olduğumu öğrendim.

Şimdi hamileliğim ilişkiye girdiğimiz gün başlamış sayılmaz mı? Mantığım almıyor.
son adet tarihine gore hesaplama yapiliyor.cunku yumurta olusumu o zaman basliyor

Bir de doktorum bana dollenme son adetten genellikle iki hafta once olur ama biz her ihtimale karsi o iki haftayi da degerlendirmelerimizin icine katariz dedi.

Ben ilk defa 1.2 haftalık hamilelik diye bişey duydum valla...

Back
X