Hamileliğin ilk 3 ayında diş problemi

Englishteachersdf

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2017
351
136
33
Kızlar başlıktan da anlaşılacağı gibi 7+5haftalık hamileyim ve 2 gündür diş ağrısı çekiyorum.Bugün doktora gittim ama kadın doğum doktorunun izni olmadan müdahale edemeyiz dediler.Bende bebeğim daha çok küçük olduğu için endişeleniyorum açıkcası.ilk 3 ayda diş çektiren kanal tedavisi olan yada doktorun onayladığı bazı antibiyotikleri kullanmak durumunda olan hamileler oldu mu?tecrübelerinizi merak ediyorum bebeğinize bir zararı oldu mu?lütfen varsa deneyimli kişiler aydınlatabilirler mi beni??

Tecrübeli olanlar da yazar mutlaka ama ben diş hekimiyim, diş Ağrısıyla gelen hamile hastalarımızı kadın doğumcuylA konsulte ediyoruz henüz daha antibiyotik kullanmasın ya da işlem yaptırmasın denilen bir hastam olmadı.. Ancak en güvenli dönem 2. Trimester..

Çok sevindim bir hekim olmanıza:) benim sağ en arkadaki dişim suan bir taraftan çürümüş ben bu dişi açıkcası kanal tedavisi olsun istemiyorum çünkü geçici dolgu yapılıyor ve tekrar sorun olup çekilebiliyor en iyisi çektirmek diye düşünüyorum fakat diş çektirmeninde bir zararı oluyor mu ya da nasıl bi zararı olabiliyor böyle bir durumda ?suan ağrım dayanılmaz değil 1 ay sonraya erteleyebilirim belki biraz katlanarak ama iltihap olması çok daha zararlı diye biliyorum çok kararsız kaldım

Diş çektirmek az miktarda lokal anestezi altında yapıldığı için herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum, şimdiye kadar karşılaşmadım da. Doktorunuz da onay verirse, ki çok yüksek ihtimalle verecektir, çekim yaptırabilirsiniz. Geçmiş olsun :)

Çok sağolun içim rahatladı gerçekten insallah geçer biran önce:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…