Hamileligin ilk ayında oruc tutulabilir mi?

Seln1903

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2020
797
860
18
30
Kızlar merhaba hamileliğimi yeni ogrendim ilk ayda oruc tutmam da bi sıkıntı olurmu ?

Kızlar merhaba hamileliğimi yeni ogrendim ilk ayda oruc tutmam da bi sıkıntı olurmu ?
Gebeliğin ilk ayları hiçbirşey yiyip içilmiyor doğru düzgün, zaten fiziksel gelişimden çok bebeğin genetik gelişimi oluşuyor ilk 3 ay. O yüzden çok istiyorsanız doktorunuza da danışarak tutun ama ben olsam tutmam ne olur ne olmaz.

Benim Annem 3 çocuk doğurdum bir Ramazan atlamadim der ki zaten ilk 3 ay bulantı yüzünden genelde bir şey yiyip içilmesi tabi bu genel çogu kadın için bence bir sakıncası olmaz suyunu eksik etme bir de yulaf bal yağ süt güzel Beslen yani bence öyle bende belki bir gebelik söz konusu olabilir. Olursa bende Allahin izniyle tutmak isterim tabi sen bilirsin

İlk 3 ay bebek kandan besleniyor yediğinizle değil zaten en çok kusma da ilk 3 ayda yaşanıyor ki aç gezen insanlar var bu yüzden ben 4 ay bitti ama denicem yinede vicdan azabı çekmem hiç değil mi tutamasam bile denedim olmadı derim rabbimde görüyor zaten. Anneme sordum 2 kardeşiz ikinizdede tutmuş birinde 3 aylık diğerinde 8 aylık hamileymiş tutarken o yüzden bence deneyin bünye kaldırmazsa eğer devam etmezsiniz ama tutabiliyorsanız tutarsınız

6 seneden sonra ilk defa hamile kalınca insan tereddüte kalıyor bilmiyorum . En iyisi bi gun denemk olmasa devam etmem

Aynen güzelim sonuçta minicik bir şey yakın olur nolmaz tutma kaza yaprsinbebeğin sağlıklı gelsinde aman degilmii
Saol canm. Cevap verdigin icin dogru soyluyorsun en iyisi tutmamak okadar bekledim bu bebegi. Aklım cıkıyo zaten ters bisey olcak diye

Saol canm. Cevap verdigin icin dogru soyluyorsun en iyisi tutmamak okadar bekledim bu bebegi. Aklım cıkıyo zaten ters bisey olcak diye
Aynen canim benimde bir meleğim olacaktı yaşasaydı 7 aylık hamileydim gerçekten çok zor şuan benle olsaydı neleri feda etemzdim ama hayat bu

Aynen canim benimde bir meleğim olacaktı yaşasaydı 7 aylık hamileydim gerçekten çok zor şuan benle olsaydı neleri feda etemzdim ama hayat bu
Üzüldm canm. Allah inşallah sana en yakn zamanda bi evlat sahibi olmayı nasip eder.

HAMİLE VEYA ÇOCUK EMZİREN KİMSELERİN RAMAZAN ORUCU.
Oruç tutmamayı mubah kılan özürlerden biri de, kadının hamile olması veya çocuk emzirmekte bulunmasıdır.
Hamile olan veya çocuk emziren kadınlar, kendi nefsinden veya çocuklarından korkarlarsa, oruç tutmayabilirler veya iftar edebilirler. Bu durumdaki kadınlara keffâret gerekmez; oruçlarını kaza ederler.
#ŞAFİİ #MEZHEBİNDE
ise Ramazan-ı şerifde gebe bulunan veya emzikli olan kadın, kendine veya çocuğuna zarar gelecek diye korkarsa oruç tutmayıp onu başka zamana bırakabilir. Yani sonra kaza eder. Yalnız çocuk için oruç tutamayan kadının, kaza ile beraber fidye de vermesi lazımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…