Hamileliğin ilk ayları ev işleri

ozlemdenz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
1.238
778
38
30
Kızlar merhaba ben 6+4 günlük hamileyim hep dikkat etmem söylenıyo etraftan doktorum normal ev işlerini yapabılırsın yürüyüş de yapabılırsın dıyo. ben yürüyüş yapıyorum hergün kesın. ama ev işlerini ne kadar yapmam gerektıgını hala çözemedım bazen aşırı yapıyorum belım falan agrıyo bazen yapmıyorum ev berbat oluyo. bana yardımcı olcak bırılerı var mı? söyle süpürge yap toz alma ya da şunu yap bunu yap dıye detaylı anlatcak bırılerı ? kendınız yaptıklarınızı yapmadıklarınızı da anlatırmısın siz kaç haftalık hamilesiniz ve neler yapıyosunuz ? yorum yazan herkese tesekkurlerrr

merhaba, ben her pazartesi genel temizlik yapıyorum.sadece ogün belim ağrıyor biraz.. daha detaylı olduğu için.. onun haricinde çarşamba ve cuma süpürge açıyorum.WC konusunda biraz pimpirikliyim , hergün temizliyorum sayılır. :KK76: iki kişiyiz eşim zaten işte oluyor ama ben evde olduğum için biraz da can sıkıntısından yapıveriyorum :KK49:

merhaba, ben her pazartesi genel temizlik yapıyorum.sadece ogün belim ağrıyor biraz.. daha detaylı olduğu için.. onun haricinde çarşamba ve cuma süpürge açıyorum.WC konusunda biraz pimpirikliyim , hergün temizliyorum sayılır. :KK76: iki kişiyiz eşim zaten işte oluyor ama ben evde olduğum için biraz da can sıkıntısından yapıveriyorum :KK49:
benım köpeğim var bir de kaynım bu yaz bızde kalıyo. kalıcak yanı. 4 kişi sayılırız bi bulasık yıkıyorum belım kopuyo mıde bulantılarım çıldırtıyo zaten benı..

benım köpeğim var bir de kaynım bu yaz bızde kalıyo. kalıcak yanı. 4 kişi sayılırız bi bulasık yıkıyorum belım kopuyo mıde bulantılarım çıldırtıyo zaten benı..
Evet sizin işiniz biraz daha zor. ilk uç ay özellikle dikkat edilmesi gereken dönem yormayin kendinizi.

Sana yardım edecek kimse yok mu canım yukarıda arkadasın dediği gibi ilk üç ay yapmamaya çalış sonra rahatsın inşallah tabi yine kısıtlı hareketlerle... Ben şahsen ilk üç ay ev bile süpürmedim sonra sonra kendim yaptım son bir aya kadar...

süpürgeye dikkat et en tehlikelisi bu mesela bütün evi aynı anda süpürme bi oda bi oda şeklinde süpür, yürüyüş ilk aylarda bende çok yaptım hemde 1 2 saati bulan yürüyüşler bunun bana bi zararı olmadı ama doktor yarım saatten fazla yürümeyin diyor toz almakta yada vileda yapmakta bi sakınca yok banyoyu tuvaleti yıkarken çamaşır suyu kullanmamaya kesinlikle dikkat et bulaşıklarını makineye atıyorsan ben bulaşıklar çıktıktan sonra sudan geçiriyorum deterjan kalmıştır bebeğe zarar verebilir diye belin ağrıdığını hissettiğin anda bırak temizliği toplu olmaya dikkat edersen eğer şu 2 ay boyunca çok yorulmazsın zaten mesela bişeyi üzerinden çıkarınca hemen yerine koy ortalığa bişey atma filan böyle sürekli temizlik yapmamış olursun

süpürgeye dikkat et en tehlikelisi bu mesela bütün evi aynı anda süpürme bi oda bi oda şeklinde süpür, yürüyüş ilk aylarda bende çok yaptım hemde 1 2 saati bulan yürüyüşler bunun bana bi zararı olmadı ama doktor yarım saatten fazla yürümeyin diyor toz almakta yada vileda yapmakta bi sakınca yok banyoyu tuvaleti yıkarken çamaşır suyu kullanmamaya kesinlikle dikkat et bulaşıklarını makineye atıyorsan ben bulaşıklar çıktıktan sonra sudan geçiriyorum deterjan kalmıştır bebeğe zarar verebilir diye belin ağrıdığını hissettiğin anda bırak temizliği toplu olmaya dikkat edersen eğer şu 2 ay boyunca çok yorulmazsın zaten mesela bişeyi üzerinden çıkarınca hemen yerine koy ortalığa bişey atma filan böyle sürekli temizlik yapmamış olursun
işte cıkardığımı aldıgımı yerıne koyabılmeyı basarsam.. ama ilk hedefim o :) süpürgenin bu kadar zararlı oldugunu bilmıyodum viledadan farkı ne acaba bılıyomusun?

Valla ben 9. Ayima kadar hep yaptim ev islerini.ama dikkatli olmak sartiyla.Süpürge biraz kuvvet gerektirdiği için yaparken dikkat et kendini yorma dinlenerek yap. Banyo tuvalet temizliğinde çamaşır suyu tuzruhu falan gibi şeyler kullanma. Onun dışında toz almak yemek yapmak gibi şeyler çok çok ayakta kaldığım için belini ağrıtir. dinlenerek yaparsan sorun olmaz

İlk 3 ay hiçbir iş yapmadım zaten çok yorgunluk ve bulantım vardı. Şimdi de süpürge ve vileda yapmıyorum onun harici her işimi yapıyorum. Bir de cam silme ve perde takma yapma. Uzun süreli yukarı uzanmak çok sakıncalı. Önemli olan bebeğin sağlığı kalırsa kalsın işler.

İlk 3 ay hiçbir iş yapmadım zaten çok yorgunluk ve bulantım vardı. Şimdi de süpürge ve vileda yapmıyorum onun harici her işimi yapıyorum. Bir de cam silme ve perde takma yapma. Uzun süreli yukarı uzanmak çok sakıncalı. Önemli olan bebeğin sağlığı kalırsa kalsın işler.
öyle tabi. bende düzene sokmak istiyorum o zman yorulmam

Süpürge konusunda çok takıntılıyım hergün kendimi yormadan açıyorum. Dik süpürge kullaniyorum arkadan çekiştirme olmadigi icin daha kolay oluyor :) Günlük toz alma ve süpürgeyi açmadan duramıyorum malesef.
Dün de detaylı temizlik için annem geldi Sağolsun her yeri temizledi.
Banyo temizliğine pek karışmıyorum kimyasallardan uzak durmak için.
Çamaşır asma işini de eşim yapiyor. Uzanma olduğu için ona karışmiyorum.
Sizde kendinizi yormadan yapın. Dikkat edin.
Size yardım edebilcek biri yok mu çevrenizde ?

Bende senin gibiyim canim. Bizde ewde uc kisiyiz ben esim ve kaynim.. bende her gun temizlik yapmiyorum. Haftada bir gun genel temizlik yapiyorum. Dinlene dinlene yapiyorum bi sorun olmuyo. Ama dedigin gibi iş bulasiga gelince deliriyorum resmen. Ayakta duramiyorumm.. ve bulasiktan oldum olasi nefret etmisimdir zaten. Bide yemek yapmayi cok sewwerim normalde ama hamile oldugumdan beri hic canim istemiyo. Hatta biri olsada bana yemek yapsa bende yesem diyorum. 5 haftalik gebeyim bende. Normal mi bilmiyorum ama bugun daha berbattim elim ayagim titriyodu aniden ates basiyodu falan. O bulasigi bitirene kadar o yemegi yapana kadar illallah ettim dogrusu..

Süpürge konusunda çok takıntılıyım hergün kendimi yormadan açıyorum. Dik süpürge kullaniyorum arkadan çekiştirme olmadigi icin daha kolay oluyor :) Günlük toz alma ve süpürgeyi açmadan duramıyorum malesef.
Dün de detaylı temizlik için annem geldi Sağolsun her yeri temizledi.
Banyo temizliğine pek karışmıyorum kimyasallardan uzak durmak için.
Çamaşır asma işini de eşim yapiyor. Uzanma olduğu için ona karışmiyorum.
Sizde kendinizi yormadan yapın. Dikkat edin.
Size yardım edebilcek biri yok mu çevrenizde ?
kardeşim var. gelıyo sağolsun ama 15 yasında pek bılmıyo yaptıgını begendıremıyo :) şaka bı yana artık hergun gelıp süpür dedim o bıle yeter bana :)

Bende senin gibiyim canim. Bizde ewde uc kisiyiz ben esim ve kaynim.. bende her gun temizlik yapmiyorum. Haftada bir gun genel temizlik yapiyorum. Dinlene dinlene yapiyorum bi sorun olmuyo. Ama dedigin gibi iş bulasiga gelince deliriyorum resmen. Ayakta duramiyorumm.. ve bulasiktan oldum olasi nefret etmisimdir zaten. Bide yemek yapmayi cok sewwerim normalde ama hamile oldugumdan beri hic canim istemiyo. Hatta biri olsada bana yemek yapsa bende yesem diyorum. 5 haftalik gebeyim bende. Normal mi bilmiyorum ama bugun daha berbattim elim ayagim titriyodu aniden ates basiyodu falan. O bulasigi bitirene kadar o yemegi yapana kadar illallah ettim dogrusu..
aynen canım bulasıgı bnde sevmıyorum hatta bu aralar bırıkıyo gunde bı kere yıkıyorum :( yemek yapmak canım hııc ıstemıyo pek yapmıyorum bende :D bıde kaynım var durmadan uzanamıyorum da.. odama gecsem uyuyup kalıyorum :D

Ay ben bende oyleyim valla. Kaynim suan icerde tv bakiyo. Bende odama geldim uzaniyorum oyle ama iste .. esim gececi olunca mecbur. Kaynim isten gelecek yemegini yap yemekten sonra cay yap cayi serwis et anca bu saatte geciyorum odama uzaniyorim. Sonra iceri gidiyorum tekrar yanliz kalmasin yanlis anlamasin diye. Taki o yatana kadar

Ay ben bende oyleyim valla. Kaynim suan icerde tv bakiyo. Bende odama geldim uzaniyorum oyle ama iste .. esim gececi olunca mecbur. Kaynim isten gelecek yemegini yap yemekten sonra cay yap cayi serwis et anca bu saatte geciyorum odama uzaniyorim. Sonra iceri gidiyorum tekrar yanliz kalmasin yanlis anlamasin diye. Taki o yatana kadar
benımkı gece calısıyo. öğlen gelıyo yemek yıyoz yatıyo abısı gelene kadar. uyumadıgında da dısarı cıkıyoz. o uyuyunca bende rahat rahat uzanabılıyorum

Aynen vala esim geldigi zaman bende oyle rahat uzaniyorum.. kaynimin bi zarari yok naif iyi bi insan ama iste yinede rahat etmiyo insan ayni kani tasimiyoz sonucta. Bide alismisim ben esimle tek kalmaya kaynimda iki aydir bizde ewlenene kadar da bizde olacak galiba. Biraz cekiniyorum kendi ewimdeee..

Aynen vala esim geldigi zaman bende oyle rahat uzaniyorum.. kaynimin bi zarari yok naif iyi bi insan ama iste yinede rahat etmiyo insan ayni kani tasimiyoz sonucta. Bide alismisim ben esimle tek kalmaya kaynimda iki aydir bizde ewlenene kadar da bizde olacak galiba. Biraz cekiniyorum kendi ewimdeee..
aynen.. o yokken istedıgımı gıyıp gezıyordum şimdi durmadan oramı buramı düzeltiyorum :)

Hicbir is yapmadim hala daha yapamiyorum en basindan beri riskliydi gebeligim sadece yemek yapiyorum oda mecburiyetten

aynen.. o yokken istedıgımı gıyıp gezıyordum şimdi durmadan oramı buramı düzeltiyorum :)
Hahaha bende wallaa.. kapaliyim bide o yokken taytlarla sac bas acik rahatim kaynimin gelmesine yakin hemen ust bas degistiriyom ufff aslinda cok sıkıcı alisamadim galibaaa bi an once ewlensin diye ailesini ikna etmeye calsmaya basladimmm

Back
X