Hamileliğin ilk aylarında ne yapılmali?

Oykumkrknn0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2020
28
9
1
28
Merhabalar,

Öncelikle dün katıldım Kadınlar kulübüne
Dün hamile olduğumu öğrendim.
Daha çok yeni bu gün doktora gittim.
Folik asit verdi
Hamileliğin ilk aylarında ne yapılmalı bilgisi olan var mı? Doktorum pek bilgi vermedi.
Ek olarak bilgisi olan var mı?

Hiç bişey yapmana gerek yok kuzum hasta değil hamilesin çok ağır kaldırma yüksek raflara uzanma onun dışında riskli bir gebelik sürecinde değilsen normal yaşantına devam et. Bol ceviz muz çiğ kuruyemiş ye. Hem senin depoları dolsun hemde bebeğin gelişimine katkı sağlar. Bitki çayları hurma adaçayı vs den uzak dur

Çok teşekkür ederim
Peki birşey sormak istiyorum
Ağrı normal değil mi ilk haftalarda bebeğe zarar vermez değil mi

Merhabalar,

Folik asit verdi
Hamileliğin ilk aylarında ne yapılmalı bilgisi olan var mı? Doktorum pek bilgi vermedi.
Folikasit icin gec kalmissin canim

Merhabalar,

Folik asit verdi

Şu gunler bir geçsin gezin dolaşin kendinize esinize vakit ayirin bol bol uyuyun dinlenin saglikli beslenin.

Ilk 3 ve son 3 ay dikkat edilmeli diyo ama sen 9 ay dikkat et canim agir kaldırma yorma kendini fazla çamaşır suyu vs ürünlerden uzak dur 😉 yemene icmene dikat et ;)

Hasta değilsin diyenlere kulak asma illa ki değiliz de sen hasta gibi davranmaya çalış. Mümkün mertebe bol istirahat, ağır kaldırma, çok yükseklere uzanma, ev işlerine ara ver, günde en az 2-2.5 litre su tüket, folik asiti aksatma, sebze yemekleri ve her gün mutlaka protein tüket, portakal-nar-ananastan uzak dur, civa oranı yüksek dip balıkları tüketme, abur cubur ve zararlı olan, mevsimi olmayan hiçbirşeyi aşersen de tüketme.
Bunlar mutlaka uyman gerekenler.
Ekstra olarak ben 3 ay makyaj yapmadım kimyasal hiçbirşeyi sürmedim. Hala saçlarımı bitkisel olduğu için bioblas ile yıkıyorum vücuduma beyaz sabun kullanıyorum. Asetona maruz kalmamak için oje kullanmıyorum. Karnına şimdiden kakao yağı ve vazelin kullanmaya başla. Göğüs uçlarına da şimdiden lansinoh krem başla ileride faydalarını göreceksin.
Benden tavsiyeler bu kadar 🤗

Merhabalar,

Folik asit verdi
Tek tavsiyem ilk aylar şımarıp bol boll yiyip kilo alma ben gibi :))
Önünde 9 ay var kilo almak için bolca zamanın olacak :))
Ben ilk üç ay üç kilo aldım oysaki ilk üç ay hiç kilo almaya gerek yok mercimek kadar bebe vücuttan zaten besleniyor.

Allah kucağınıza almaya nasip etsin çok amin.
Bazen canım abur cubur istiyor yiyorum. Zarar almaz dimi

Nari portakali niye yemiyoruz ya? Su mevsimde hastalanmamak icin daha guzel vitamin ve antioksidan kaynagi mi var?

Back
X