Hamileliğin ilk aylarında vajinal muayene

Pampamik

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
98
64
3
Merhaba herkese
Henüz 5 haftalik gebeyim
Sağlık ocağında kan verdikten sonra aile hekimim 8 hafta olana kadar kadın doğuma gitmene gerek yok dedi
Acikcasi ben de erken gidip alttan muayane olup düşük yapar miyim diye korkuyorum benim gibi olan ya da muayene olup kanama , sıkıntı Allah korusun düşük yapan var mi?
Bir de beta hcg icin tekrar kan vermeli miyim sadexe birkez verdim 460 cıktı 5 gun gecikmede

Kadın doğum uzmanı olmuş doktorların tehlikeli olmasına rağmen vajinal muayene yapmaları ve sonunda da düşüğe yol açmaları bana şehir efsanesi gibi geliyor. Gerçeklik payı yok gibi. Bir de gerçekten de acele etmeyin, şu salgın ortamında hiç gerek yok hastaneye.

2 günde 1 artisa bakilmali. Bence kesinlikle gitmelisin 8.haftaya kadar bi sıkıntı varsa erken müdahale edilir

Tesekkur ederim cevabınız için, ilk hamilelik olduğu için bilemiyorum pek:KK42:

İlk olarak vajinal muayene yapmıyorlar ki. Doğrusu 10.haftadayım hiç vajinal muayene yapılmadı. Artışı takip etmeniz gerekiyor. 5. Haftada keseyi görmeniz gerekiyor. 8.hafta yı beklemeniz belki tehlikeli olabilir.

İlk olarak vajinal muayene yapmıyorlar ki. Doğrusu 10.haftadayım hiç vajinal muayene yapılmadı. Artışı takip etmeniz gerekiyor. 5. Haftada keseyi görmeniz gerekiyor. 8.hafta yı beklemeniz belki tehlikeli olabilir.

Peki ne yapılıyor kadin doğuma gidildiğinde sadece karından bakilip kan mi isteniyor yine

Merhaba herkese
Henüz 5 haftalik gebeyim
Sağlık ocağında kan verdikten sonra aile hekimim 8 hafta olana kadar kadın doğuma gitmene gerek yok dedi
Acikcasi ben de erken gidip alttan muayane olup düşük yapar miyim diye korkuyorum benim gibi olan ya da muayene olup kanama , sıkıntı Allah korusun düşük yapan var mi?
Bir de beta hcg icin tekrar kan vermeli miyim sadexe birkez verdim 460 cıktı 5 gun gecikmede
Ben ilk 13 hafta hep vajinal muayene oldum. Ultrason probu rahime ulaşmıyor ki nasıl düşüğe yol açsın, aslı astarı yok. Zaten riski olsa doktorlar bunu tercih eder mi?
Rahim ağzı o kadar kolay bozulan bir şey olsa, 40 haftalığı dolduran gebelere doğumu başlatmak için ultrason cihazıyla vajinal muayene yaparlardı.
8 haftana kadar gitmene gerek yok demiş çünkü karından ultrasondan bebek kalp atışları en garanti o zaman duyuluyor. Kalp atışları önemli bir durum gebelik takibine başlarken.

Merhaba herkese
Henüz 5 haftalik gebeyim
Alttan muaneyle daha oluşmamış bebeğe zarar gelmez korkmayın

Ben ilk 13 hafta hep vajinal muayene oldum. Ultrason probu rahime ulaşmıyor ki nasıl düşüğe yol açsın, aslı astarı yok. Zaten riski olsa doktorlar bunu tercih eder mi?
Rahim ağzı o kadar kolay bozulan bir şey olsa, 40 haftalığı dolduran gebelere doğumu başlatmak için ultrason cihazıyla vajinal muayene yaparlardı.
8 haftana kadar gitmene gerek yok demiş çünkü karından ultrasondan bebek kalp atışları en garanti o zaman duyuluyor. Kalp atışları önemli bir durum gebelik takibine başlarken.
Tesekkur ederim

Merhaba herkese
Henüz 5 haftalik gebeyim
Benim ki teste pozitif çıktı bekledim 7. Haftada gittim kesede kalbide atıyordu sağlıklı gebelikse beklerken bişey olmaz inşallah

Merhaba herkese
Henüz 5 haftalik gebeyim

Riskli gebe oldugum icin gebelik takibimi perinatolog yapiyor. 5. Haftadan 12. Haftaya kadar vajinal, 13. Haftadan itibaren karin ve vajinal usg kontrolum yapildi.

Herhangi bir riski olsa, zaten riskli olan gebeye bu kontrol yapilmaz.

Ben adet gecikmesinden 3 gun sonra 1 defa kan verdim. Akabinde kafa bulandirmamak icin kan takibi yapmadim. Zira betahcg degerinin 2 gun arayla 2 kati olmasi da herkes icin gecerli degilmis.

Saglikla kucaginiza alin insallah. 💕

Vajinal bakmada herhangi bi sorun olmuyor Allah'ın izniyle.
Zaten sorun teşkil etse doktorlar tercih etmez.
İlk çocuğumda 6 haftalıkken alttan bakarak kese görüldü.daha sonra da 12 19 haftalarda da vajinal muayene oldum.
Şimdi de 5+3 te gittim yine vajinal bakıldı.
Herhangi bi kanamam olmadi
Gebeliğin ilk haftalarında doktorlar vajinal muayeneyi tercih ediyor genellikle.

Peki ne yapılıyor kadin doğuma gidildiğinde sadece karından bakilip kan mi isteniyor yine
İlk başta kan veriyorsunuz betanın artışına bakılıyor. Artış iyiyse 5.haftadan sonra kese,7.haftadan sonra kalp atışına gidiyorsunuz.

8. Haftada git ki hem kese hem kalp gör diye demiştir. Artık çoğu doktor karından yapmıyor net görünüyor çünkü vajinal muayenede. 12. Haftaya kadar baktı benim ki profesor adam bide risk olsa bakar mı

Bende bunu yazacaktım kese ve kalp atisi ıcın gidilmesi gerek hemde genel bir muayene. Onlemlerınızı alıp gıdın bencede. Hayırlı olsun Rabbım saglıcakla kavustursun ınsallah AMIN🙏

Ben 5. Haftada vajinal muayene oldum, bebeği görebilmek için baktı doktorum bende bi tedirgin oldum ama sorun olmayacağını söyledi, zaten kendi tüp doktorum sorun olsa kendi bakmazdı zaten bi problem olmadı canım

Dr dan geldim karından bakti sıkıntı olmadi 😉🍒
Folik asiti değiştirdi, 10 gun sonra tekrar gideceğim 🍒Darısı tüm isteyenlere insallah sağlıkla

Back
X