Hamileligin ilk donemlerinde alttan ultrasonla bakmak

Bana hep alttan bakıyorlar. Düşüğe neden olsa böyle Bi icadı kullanırlar mı? Doktorlara güvenin arkadaşlarım. :)

Dikkatimi cekti normal muayenedeki kdr sokmuyor dr... Zaten bebege zarar gelmez nisani var... Bebege zarar gelecel olsa 9 ay boyunca cinsellik yasayamazsiniz...

Benim oglusumun kalp atisi karnimdam duyulmadi ve alttan bakti dr hemen duyuldu bebege zarari yok ki benim ablamin tup bebekle oldu 12. Haftaya kadar alttan bakildi

bende yeni hamileyim ve 2.kez gidicem doktora ve alttan bakmak isterse diye çekiniyorum. kese görünmezse alttan bakmak isterse bende sonra tekrargelsem desem doktora saçma mı olur sizce? illa görmesi mi gerekiyor hemen

Ben 7. Haftadayim hafif bir kanamam oldu o yüzden toplamda 4 kere gittim. Eger sorun olmasaydi 2 kere gidecektim. Her gittiğimde vajinal ultrason ile baktı.

7. Haftada kalp atışı duymak için yine vajinal ultrason kullanması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Geçmiş hamilelikte de benzer şekilde muayene etmişti. 9. Haftada
Karından bakmaya başlamıştı.

Turkiyede doktora gittim kese gozukmedi beta 1566ydi 1 hafta sonra baska bi doktor direk karindan gordu keseyi 5 haftalik. Sonra yurtdisina geldim 7 haftalikken karindan bakmam dedi ilk 3 ay alttan bakiyorum dedi ben israrla karindan istedim kadin bana anormal gozlerle bakti hani neyin pesindesin der gibi 2 kez alttan bakti kalp atisini fln duyduk. Cok acimadi bekledigim gibi korkulcak bisey yoktu fakat insan bebegine odaklanamiyo bebegimi gormeye gidiyorum heycanindan cok alttan bakicak gerilimini yasadim eziyetti resmen yaniii zarari yok ama olmasaydi iyiydi :))

bu konu ile ilgili bazi suphelerim var. Ve alttan ultrasonun bazi durumlarda dusuge sebep olabildigini duydum. Carsamba gunu ikinci kontrolume gidicem henuz cok yeni gebeligim keseyi tekrar gormez alttan muayene etmek ister mi bilemedim korkuyorum geriliyorum bi aydinlatin beni yeniyim daha cahilim bilmiyorum:)
Merhaba ben alttan ultrason a karşıyım ilk iki bebeğim alttan bakıldı ve düşük yaşadım şimdi üçüncü gebeligin ve alttan baktırmadim şu anda gayet sağlıklı herkeste aynı olmuyo bana riskli geliyo hiç gerek yok bence diğerlerinde alttan baktılar da ne oldu çok sağlıklı dediler 1 gün sonra Bebeğimi kaybetmiştim

Back
X