HAMİLELİĞİNDE DEPRESYON YÜZÜNDEN İLAÇ KULLANDINIZ MI

ozlem69

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
6
0
86
İstanbul
2012 başında hamile kaldım.Önceden yaşadığım panik atak hamileliğim ilk başlarında nüksetti tekrardan.Ahhh neler çektim bir bilseniz.3 ay deli gibi döndüm dolandım;sonunda kadın doğumcumun teşvikiyle ünlü bir psikiyatriye gittim.Ve beni ilaca başlattı ben 3 aylık hamileydim..cok tereddüt ettim kullanayım mı diye ama yaptığım araştırmalar sonucunda zararının olmadığına ikna oldum , kullanmaya başladım tabi eşimin desteği ile..ve her gün dualar ettim bebeğimize birşey olmasın diye.Cok sukur sağlıklı bir evladım oldu ve hiçbirseyi yok elhamdulillah...Bunları neden mi yazyorum benim gibi yaşayıp içine atanlar olmasın diye.Tıp bu durumu yaşayan tek sizin olmadığınızı bilin diye..
Ve aslında merak ediyorum bu durumu yaşayıp hamileliğinin ilk 3 ayı ilaç kullanan oldu mu...
Sevgiler...

Ben varım canım.önceden de depresyon öyküm vardı,hamile kalacağım diye ilaçlarımı bırakmıştım,ha bu ay ha öbür ay derken sekizinci ayda hamile kalabildim.sekiz ay ilaç içmeyince,hamilelik hormonlarının da etkisiyle 7.haftada depresyon vurdu.aşırı sinir de vardı eşime karşı ona takmıştım.8.haftamda bir antipsikotik olan risperdal başladı dr.um 1mg. kadın doğumcumun da onayıyla.12.hafta dolunca da antidepresan olan misol e başlandı 25 mg.olarak.
şu anda misol 50 mga çıkarılmış durumda,risperdali de 0.5 mg.a indirdi dr.um.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…