Hamileliginde Sigara Icenler Var miydi?

Mervecimöncelikle hayırlı olsun.
Sağlıkla doğsun, hayır getirsin bebeğin.
Bırakırsan ancak şimdi bırakabilirsin sigarayı.
Şimdi bırakmazsan doğduktan sonra daha da zorlaşır ki bebeğine aynı şekilde zararı olur.Hem madden, hem manen.
Pasif içici olmak bile zararlıyken içmeyi sen düşün.
Üstelik hamilesin.Her türlü risk vaar.
Sakat kalam, zihinsel engel, bebeğini kaybetmek.
Allah korusun.
Umarım seni motive eder burdaki msjlar.

bugunden itibaren icmiyorum cnm,sabah paketimdeki olanlarida kirdim bir guzel.. Insallah devam edicem,.

aılemde hemen hemen herkes sıgara ıcıyor ozentı falan dıyor ya bazıları hıcbırınede oozenmedım merak bıle etmedım cok kızdıgım bısey he ıcsemde kımsedende tepkı almazdım ana baba vs kızıyorum onlarada ama cok genc yasta baslamıslar ve hala devam edıolar zaten benım olmadıgım ortamda mutfskts fslsn ıcerdıler evlıyım esımde kullanıodu sukur ona bıraktırdım hamıleyken ıcmek en en en kızdıgım sey anne adaylarında ıcenı gorsem gırtlagına sarılasım gelıo bıraz sert oldu ama kusura bakma yazık gunah ınsan ıstese neler yapar basarır bı sıgaranın ınsanı bu kaar esır alması helekı karnında bebegın varken cok buyuk bı zayıflık acı yavruna koca koca ıcmeyen ınsanlar ıcenlerın yanında duramazken tahammulu bu kadar zorken bebegını nasıl rahatsız edıodur kımbılır sıddetle karsıyım hamıleyken ben kımseye ıcırtmezdım kalkıp gıderdım ortamdan he bıde su sınırlendım uzuldum yakayım bıtane sıgara cozuomu oooo o zaman paket paket herpımız ıcelım zayıflık

bugunden itibaren icmiyorum cnm,sabah paketimdeki olanlarida kirdim bir guzel.. Insallah devam edicem,.

Merve nikotinsiz içtim , bebeğime bişey olmadı gibi msjların seni yolundan alıkoymasına izin verme canım.

Tamamen kurtul şu illetten..
Umarım başarırsın...:54:

bende hamile olmadan önce günde 1 paket içen biriydim.asla sigarasız yapamam derdim sinirlendiğimde üzüldüğümde sevindiğimde illaki içecektim..onsuz hayat yarım gibi olurdu düşündüğümde vee birgün hamile olduğumu öğrendim o çift çizgiyi gördüğüm an son 1 tane yaktım ve bitti..zor olmadımı ilk 1-2 ay çıldırdım ama dayandım o atak evresini atlattıktan sonra zaten mide bulantılarım başladı tiksindim..allahada dua ettim neolur tiksineyim diye öylede oldu..şuan kızım 38 günlük ve ben sigaradan tamamen kurtuldum hiç canım istemiyor doğum yapmama rağmen hatta eşim içiyo tiksiniyorum kokusundan..hem kızıma kavuştum hemde sağlığıma..bu yüzden ben dayanamadım içtim diyenleri anlamıyorum anlamıcamda nefis diye bişey var insan karnındaki günahsızın günahına nasıl girer..annelik kolay değil...

Merve nikotinsiz içtim , bebeğime bişey olmadı gibi msjların seni yolundan alıkoymasına izin verme canım.

Tamamen kurtul şu illetten..
Umarım başarırsın...:54:

:31::31:

kesinlikle bana olmamış olabilir ama sana, başkasına olur da..
mervoş içmemkle iyi yapıyorsun, devam tebrikler canım,başarırsın

hayırlı olsun allah kucagına almayı nasip etsin öncelikle
mümkünse kendini zorla içme derim
bende içiyordum hamiş olunca bıraktm
bebişine yazık mervoş:50:

mervoşş konuyla alakası yok ama birşey sorucam. Azerilik felan varmı sende :)

bence bebeğini düşün sigara aklına her geldğinde .ona zarar verdiğini düşün kendine değil bebeğe .böyle düşünürsen içmek içinden gelmez bence .

Halamda hamileliğinde sigara kullanıyordu ne kadar tek tük olsada ..

Şimdi çocuk 6-7 yaşlarında bağışıklığı hastalıklara duyarlılığı o kadar yüksekki hastaneden çıkamıyorlar bence bu kötülüğü ona yapmaya hakkınız yok ..

İğnler ilaçlar yazık miniğinize :(

Bebeğine yazık değil mi. Bebeğin doğduktan sonra Allah korusun sigaradan kaynaklı herhangi bir hastalığı olursa bu vicdan azabını nasıl kaldıracaksın. O masum minicik bebeğe zarar vermeye hakkın yok bence. Bunları düşün ve sigarayı ne olursa olsun hemen bırak.

ılk once tebrık ederım:1: gayet hızlısın merwoshum:1:bebegının senın zevkerınden daha onemlı oldugunu dusun bence bırakabılırsın

aynen katılıyorum biyolog86 ama eksik olanı tamamlamak istedim ki o da şu :
smileyi unutmuşsun.. hiç bir smiley bunun gibi özendirmiyor çok değişik istek verici içişi var. bunuda kullanmasak hatta kaldırsak.
rastgele bişey olsa dile getirmezdim, cidden can çektirici içiyor smile

kesin ve kesinlikle katılıyorum canım ya hatta diyordum ki iyice kafayı yedim ikona özeniyorum:)

sen ne zaman evlendin de hamile kaldın çok hızlısın gerçekten bence de içme tabi ki bebeğine zarar verme hatta hamile kalmadan önce bırakmak lazım bence sigara bünyeden hemen atılmıyor malum senin ki plansız bir gebelik galiba

Kızlar yaa öyle bir yazmışsınız ki sanki hamileliğinde her sigara içen düşük yapmış gibi. Kesinlikle ve kesinlikle zararlı ama;

Çevremde hamileliği boyunca sigara içipte topaç gibi sağlıklı doğan cocuklar da gördüm, aşırı tiryakilere günde 5 taneye kadar yarım içilmesine izin veren doktorlar da duydum.

Hiç sigara içmeyip doğuştan astım olan bebeklerleri de gördüm. Mesela yegenim.

Annem bana hamileliği boyunca sigara içmiş. Çok şükür hiç bir sağlık problemim yok.

Fakat yine de risk almaya değer mi ? Asla değmez..

İnşallah bu kararlılıkla devam edersin. Bakımlı, güzel bir kadınsın kendine özen gösteriyorsun, bu konuda da aynı özeni göstereceğini düşünüyorum ben. Dr undan yardım al gerekirse bırakmanın etkileri ile başa çıkmak için, ama kararlı oldun mu gerisi geliyor zaten, bebeğini düşün sadece. :34:

Son düzenleme:
MerWoSh'cuğum...

32 yaşındaymışsın ama fotoğraflarına baktığımda 25ten fazla olamazsın. 1 ay olmamış daha evlendim demişsin, ondan 1 2 ay önce yeni görüşmeye başladığın sevgilinden bahsetmişsin. Evleneli 1 ay olmuş hamileyim diyorsun. Sigaradan dert yanarken de bu hamilelik yeni değil gibi hissettim, çünkü sigarayla mücadelen anladğm kadaryla 1 günlük iş değil. Bu tezatlık sadece bana mı öyle geliyor anlamadım...

evlenmedende hamile kalinabiliyor...
kaldi ki konu bu degil konu sigara baskasinin ne kadarlik hamile oldugu ne zaman hamile kaldigi ve ne zaman evlendigi bizi ne ilgilendirir...

Son düzenleme:
Back
X