Hamileliginde Sigara Icenler Var miydi?

sagol cnm.Evet cevremdiki herkez diyor tiksinmiyormusun diye oyle birsey olmadi bende
gunde 2 paketten fazla icen ben simdi 2 - 3 tane iciyorum insallah onuda birakirim.

öncelikle bebeğine sağsalim kavuşmanı diliyorum.benim şuan 6 aylık bir kızım var çok şükür anneyim ve çook mutluyum.ben de 10 yıllık bir sigara tiryakisiydim hep hamile kalayım bırakıcam derdim ama o gün bana çook uzaktaydı o zamanlar birgün en çok istediğimiz şey oldu hamileydim kimse inanmadı bırakacağıma ama ben o gün bıraktım ve 1 seneyi geçti değil bir tane bir nefes bile içmedim.iyiki içmemişim ve kızım tertemiz bir evde temiz hava alıyor.karnımda da temiz hava aldı.sana da içmemeni tavsiye edebilirm ama iş sende bitiyor sadece o minik yavrunu düşün diyorum.

Kvalidemde tiryakidir hala, eskidende icmis bebegime birsey olmadi topac gibi dogdu der esimicin. Ama esime genlerinde cikmamasina ragmen astim teshisi kondu gecen yil. Cok pis bir illet. Hele gece tikandi miydi ailecek ayaktayiz nefes alamiyor ki sigaranin tadini bilmez. Dr muhtemel anne karninda aldigi sigaraya bagladi ve birde sonradan sutunden gecebilecegine. Yani topac oglanin 35 inde astimi uyandi.

Hayattaki basariarina bak arkadasim bunumu basaramiycaksin sen. En azinda tarih koy kendine. Sabret o tarihe dek. Yavrun kuzun icin

tebrik ederim canım:emir_bebek::nazar:bizim komşumuzun bebeği düşmüştü sigara içtiği için

Son düzenleme:
merve canım seni seviyorum ama şuan çok kızdım sana hemde çok....seni iradene hakim biri olarak düşünmüştüm... yanıldım sanırım... bebeğine bunu yapma merve... o daha minicik bişey...senin yediğin içtiğin aldığın besinnlerle can katıyor canına...daha minicik bi yavruya nikotin gibi bir kötülüğü yapma nolur...ona acı mervecim... seni anlıyorum bırakmak zor ama imkansız değil...benim teyzem iki hamileliğinde de 9 ay içti ve şuan bebeği 6 aylık olmasına rağmen sürekli hastalıklı...resmen hasta doğdu dünyaya...doktor demiş sigaranın zararını gör işte diye...şimdi bıraktı ama iş işten geçti...yapma mervecim inan okuyunca kanım dondu...benimde oğlum var bir buçuk yaşında...allaha şükür sigaranın s'sini yaşamadı... halada evime sokmam içenleri dışarı çıkarırım... iraden zayıf değil buna inanıyorum... bebeğini eline aldığında çok pişman olucaksın emin ol keşkeler yiyip bitirecek kalbini.... onun eline diken batsa senin canın yanacakken daha minicik bi yavruya bunu yapma.... onun kalbi teni gözleri saç telleri her şeyi senden aldığı gıda besinlerle oluşuyor....bak rabbim vermiş aramadan.... kimler kimler yıllarca bebek hasretiyle yanıp tutuşuyor milyarlar seriyo doktorların ayağına ama nafile....sen şanslı bi insanmışsın ki böyle bir mucizeye sahipsin...bunun kıymetini bil tatlım...sana güvveniyorum.. allah sağlıkla kucağına versin...bıraktığının haberini bekliyoruz...

cok sagol cnm .. ESim icmiyor zaten.. bakalim bu vicdan azabiyla birakicam insallah cok zor olucak ama..:50:
bnm gibi olanlardan fikir almak icin actim konuyu lakin kimse icmemis hamileliginde bende basaricam ins.

Ouuv eşinin halinden en iyi ben anlarım o zaman.Benim de eşim içiyordu kafasını ütüleyee ütüleye bıraktırttım,bıraktığı ay da hamile kaldım,şansa...Ben de sigaradan iğrenen biriyim,sırf dumanlı ortamda kaldığım için zamanında kronik faranjitim oldu.O da başkalarının dumanı yanii...

Zaten evde yasak,balkonda içiyordu dayanamadı garibim:1:öpemiyordum yaaa....İşin bu kısmını düşün bence :34:

merve canım seni seviyorum ama şuan çok kızdım sana hemde çok....seni iradene hakim biri olarak düşünmüştüm... yanıldım sanırım... bebeğine bunu yapma merve... o daha minicik bişey...senin yediğin içtiğin aldığın besinnlerle can katıyor canına...daha minicik bi yavruya nikotin gibi bir kötülüğü yapma nolur...ona acı mervecim... seni anlıyorum bırakmak zor ama imkansız değil...benim teyzem iki hamileliğinde de 9 ay içti ve şuan bebeği 6 aylık olmasına rağmen sürekli hastalıklı...resmen hasta doğdu dünyaya...doktor demiş sigaranın zararını gör işte diye...şimdi bıraktı ama iş işten geçti...yapma mervecim inan okuyunca kanım dondu...benimde oğlum var bir buçuk yaşında...allaha şükür sigaranın s'sini yaşamadı... halada evime sokmam içenleri dışarı çıkarırım... iraden zayıf değil buna inanıyorum... bebeğini eline aldığında çok pişman olucaksın emin ol keşkeler yiyip bitirecek kalbini.... onun eline diken batsa senin canın yanacakken daha minicik bi yavruya bunu yapma.... onun kalbi teni gözleri saç telleri her şeyi senden aldığı gıda besinlerle oluşuyor....bak rabbim vermiş aramadan.... kimler kimler yıllarca bebek hasretiyle yanıp tutuşuyor milyarlar seriyo doktorların ayağına ama nafile....sen şanslı bi insanmışsın ki böyle bir mucizeye sahipsin...bunun kıymetini bil tatlım...sana güvveniyorum.. allah sağlıkla kucağına versin...bıraktığının haberini bekliyoruz...

ah cnm cok guzel yazmissin.Bende seni cok seviyorum.Ama inan ben gunde 2 paket iiciyordum simdi cok aza indirdim insallah tamamen gidicek,bu yorumlarin katkisiyla.

YORum yapan herkeze cok tesekkür ediyorum ben cikiyorum arkadaslar,iyi geceler.

Bende hamileyim canım ve sigara kullanıyorum doktoruma söyledim bırakamıyorum günde 3 tane iç dedi cogu kadinda mide bilantisindan tiksinme oluyor bende olmadı ve tiksinmedim 171 i aradım bırakmak için onlarda sigaranın zararlarından bahsediyorlar aklına sigara gelince balkona çık 5 dk nefes al sigara içme istegi 5 dk sürer falan dediler ilac veremiyorlar haliyle pek ise yaramıyor artık Allah'a emanet keske hiç başlamasaydık inşallah bırakırız

Sen Beni Her Gün Şoke Ediyorsun.. :27:

MerwoSh Valla Çok Hızlısın..
Dün Evlendin Bugün Hamilesin..:nazar:
Allah Yavrunu Sağlıklı Sıhhatli Kucağına Aldığın Günleri de Görmemizi Nasip Etsin..:16:

Bırakamıyorsan En Azından Azalt Olur mu ? :54:
Kendine Yazık Ediyorsun..
Hadi Seni Geçtim Diyelim:9:
Yavruna Yazık Annesi..:31:
O'na Bu Eziyeti Yapmaya Hakkın Yok.. :57:

Son düzenleme:
Merhaba Merve;
Çok fazla yorum yapmasam da ( eski üye olduğum halde ) seni ve pek çok arkadaşı tanıyor ve uzun zamandır takip ediyorum ;)
Öncelikle evliliğin de bebişin de hayırlı uğurlu olsun canım. Ben de 10 sene boyunca günde en az 2 paket sigara icenlerdenim ( hatta sanirim icmedim, yedim ben bu sigarayi , o derece yani :p ) Esimle bebek yapmaya karar verdigimizde 3 ay onceden dedim ki bu is bitecek ve o sabah kalkip ac karnina pakette kalan son 6 sigarayi uc uca icip bu zulme son verdim ve ben sigarayi birakali tam 7,5 sene oldu ... Ben o tiryakilikle birakabildiysem sen de yaparsin inan ... Evet cok kotu gunler gecirdim, oturup cocuklar gibi " en yakin arkadasimdan ayrildim " diye agladim gunlerce ama biliyorum ki ben hayatımın prensine annesi olarak hic zarar vermedim ;) Bunun hazzı bambaşka inan bana ... Benim esim de hic sigara kullanmamis ve ayiptir soylemesi benj opmesi bile degisti ( 1 tasla 2 kus olayi yani ) ... Hepimizin hayatinda bazi konularda cok hirs ve inat yaptigi donemler olmustur, bu da senin hirsin olsun , ver coskuyu diyorum canim en kisa zamanda ;)
Telefondan takip ediyorum kk yi ve yazmasi zor oluyor, yazim hatalarim icin cok ozur kizlar ...

merwosh bebegini dusun ve birak o sigarayi yazik degil mi karnindakine :20:

Canım sakın içme ya bak annemin kuzeni hamile kaldı o da çok içerdi, hamile kalınca senin gibi 2 ye 3 e indirdi.. Sonra 6.ayda bebeği öldü.. Çok kötü vicdan azabı çekti ve bir daha da bebek istemedi.. Allah korusun bebeğini kaybetmektense, sinirli bir 9 ay geçirmen daha hayırlıdır..

Burada yeşilaycı gibi ders vermiş oldum ama sonuçta bebeğin söz konusu canım.. Ben de 2 ay önce bıraktım.. Sana tavsiyem yanında içemediğin ve ya sana asla içirtmeyecek insanların yanına at kendini.. Mesela annene git ne bilim..

şimdı hanımlar erkeklere oranla daha fazla tuketıcı .
erkeklerın genelı sıgara ıcmıyor ve nefret edıyor .
dıgerı de benım sevgılım .ama ben gızlı gızlı kacamak kacamak ıcıyorum .:1:
o bılıyor ama azalttıgımı bılıyor .bugun cam da konusurken 2 tane sıgara ıctım dıye
hemen bana "sashamıa ne oluyoruz bakıyorum da emzık gıbı ayırmıyorsun yanından "dedı :1:
yaa ben ınsallah bırakıcam cnm .mervecıgım sen de bırakmalısın .
senın sımdı bır bebegın var .onu dusun .cıddı zarar gorur .
bebegın mı onemlı yoksa senın zevkın mı ? boyle dusun tatlım .
gerekırse sıgara bantları kullan ama bırak sıgarayı .
benım dayımın kızı da sıgarayı cok ıcerdı .ama hamılelık surecın de resmen sıgaradan tıksındı .
sıddetlı bulantıları vardı .parfum kokusuna bıle dayanamıyordu .
ama ters tepkı edenı de var ,dıger dayımın kızı ıse sıgarayı resmen yıyordu .:1:
(kotu ornek tabıkı de) Allah korudu cocuga bırsey olmadı .
ama tatlım cok rısklerı var .ne yap et bırak .gerekırse uzmandan yardım al .
Allah tez zaman da saglıklı bır sekıl de bebısını kucagına verır ınsallah (Amin)

Öncelikle tebrik ederim,bebeğin umarım çok sağlıklı olur.Biz ,sana ne kadar içmemelisin diye telkinde de bulunsak örneklerle yanlış olduğunu da ispatlasak bunları sende zaten biliyorsun ve bebeğine ne kadar zarar verdiğinin farkındasın.Burada ki yorumlar, olumsuz örnekler bir parça daha caydırıcılık yaratır diye ümit ediyorum.Kuzenim hamileyken sigara içiyordu çok mu az mı hangi boyuttaydı çok hatırlayamıyorum hiç bir şey olmazsa bile bebeğimizin astım olma olasılığı %90'lara varıyordu.Nitekim öyle oldu kuzucuğum öksürükten kurtulamıyor parfüm kokusu,çamaşır yumutacısının kokusu bile rahatsız ediyor :( Umarım yaşanan duygular,zorluklar,üzüntüler,acılar bir nebze olsun seni sigaradan uzaklaştırır güzel,mutlu vicdan azabı çekmeden bir hamilelik geçirir bebeğini kucağına alırsın.Aksi taktirde her şeyi bir kenara bırak, her bir dumanlı nefes vicdan azabı olarak geri döner sana.

Merwosh! Tebrik ederim!

Annem hamile olduğunu beşinci ayda fark ettiği için o zamana kadar içmiş.

Alakası var mıdır bilmiyorum da; ben 7 ayı doldurmadan doğdum, sigaraya aşırı düşkünlüğüm var ve hem anne tarafından hem baba tarafından bütün kronik hastalıkları taşıyorum. (Şeker, guatr, tansiyon, kolestrol henüz hastalık olmayanlar da hasta olmak için on sene bile beklemeyeceğimi gösteriyor.) :50:

Ben sigara kullanıyorum hamileykende kullandım sigara yüzünden erken doğum oldu ayrıca oğlum astım ben çok pişmanım hamileykende kullandığım için

Once hayirli olsun.Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.Ben de 15 yil sigara ictim.Su anda 8 haftalik hamileyim.Idrar testinde 2 cizgiyi gordukten sonra sigara benim icin bitti.Ellemedim bile.Sayet azalttim 2tane 1tane iciyoruma inandirirsaniz kendinizi birakamazsiniz.Hic icmemeniz gerekiyor tamamiyle kurtulmak icin.Umarim en yakin zamanda birakirsiniz.

öncelikle tebrik ederim.Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin..bende sigara kullanıyorum yaklaşık 15 senedir hemde baya aktif içiciyim.Bebiş olayına gelince henüz düşünme aşamasındayız ama şimdiden bırakma taraftarıyım.çünkü çevremde hamileyken sigara içenler pek hoş şeyler yaşamadı bende dolayısı ile korkuyorum.belki ilk bıraktıgımda sinir stres yapıcak bilmiyorum ama sanırım sinirden kendi saçımı başımı yolmak,sonradan dizimi dövmekten daha iyi..umarım tamamen bırakmayı başarırsın çünkü bir iki tanede içsen sonuçta aktif kullanıcı oluyorsun.sadece doğurduğunda kurtulmuyor bebişin bu zehirden,sütünlede zehirlemeye devam ediceksin onu düşün..

Hamileyken sigara içilmesi, aslında çocukların çok erken yaşta sigara ile tanışması anlamına geliyor.

Hamilelik ve Çocukta Sigaranı Etkileri | Hastalık & Tedavi & Sağlık Videoları

HAMILE.SIGARA-500.widec.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/id/25099505/

Back
X