Hamileliginizde sigarayı nasıl bıraktınız?

Asli2607

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
73
10
88
Meraba arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim yeni öğrendim haliyle.sigara kullanan biriyim .sigara kullanan arkadaşlar bana bırakmadan yardımcı olacak tavsiyeler verebilirler mi acaba? Çünkü olayı tam idrak edebilmiş değilim ve daha tam anlamıyla varlığını hissedemedigim için galiba sigarayı bırakma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Dua ediyorum artık yani ins. Mide bulantısı falan olurda tiksinirim diye:KK42:

Ilk üç ay gelişimi için kritik dönem. iyiliği için hissetmeye gerek yok. Birden kesip atmanız lazım. Tabii bunun için de istekli olmak lazım.

Açıkçası bende öyleydim ve deli gibi içen bir insandım kimse inanmazdı benim bırakabileceğime ilk 3 ay günde 1 tane içtim sonra hiç paket almadım ve böylece bıraktım kokusu rahatsız etmeye başladı yalnız dua edin mide bulantınız olmasın çünkü çok kötü birşey

Açıkçası bende öyleydim ve deli gibi içen bir insandım kimse inanmazdı benim bırakabileceğime ilk 3 ay günde 1 tane içtim sonra hiç paket almadım ve böylece bıraktım kokusu rahatsız etmeye başladı yalnız dua edin mide bulantınız olmasın çünkü çok kötü birşey
İşte o günde bir tane içme aşamasına gelebilsem nasıl yaptınız neler yardimcı oldu sigara krizlerinize

Sigara gibi diger alışkanlıklarınıda bırakmalısın mesela kahve cay gibi, ve sigaranı degiştirmelisin mutlaka en hafif sigara alıp günde 3 e düşürebilirsin birden bırakamıyorsan ve minicik yavrunu düşünüp keyif almamaya başlayacaksın inan ama bırakmayı istemek cok önemli,ben bırakabildiysem bence herkes bırakabilir ;)

İşte o günde bir tane içme aşamasına gelebilsem nasıl yaptınız neler yardimcı oldu sigara krizlerinize
İnce ve light a geçtim önce günde 5 tane falan içiyordum ilk öğrendiğimde sonrada bebeğime alıştıkça günde 1 taneye kendiliğinden düştü onu da 1 fırt çekip söndürüyordum şimdi canım istemiyo mu istiyo ama kokusu inanılmaz berbat geliyo

İlk başta en light ve ince sigaradan aldım ve günde 5 e düşürdüm doktorumun bilgisi dahilinde. 4. aydan sonra günde 1-2 ye düştü
Sigara aklıma geldikçe bol bol su içiyorum ve yoğurt ayran çok tüketiyorum zehiri atmaya yardımcı olduğunu söylemişlerdi çok şükür bebeğim kilosu boyu vs gelişimi önden gidiyor doktorum ilk başta 5 adeti geçersen gelişiminde sıkıntı olur demişti sınırlı sayıda içince olmadı

İlk başta en light ve ince sigaradan aldım ve günde 5 e düşürdüm doktorumun bilgisi dahilinde. 4. aydan sonra günde 1-2 ye düştü
Sigara aklıma geldikçe bol bol su içiyorum ve yoğurt ayran çok tüketiyorum zehiri atmaya yardımcı olduğunu söylemişlerdi çok şükür bebeğim kilosu boyu vs gelişimi önden gidiyor doktorum ilk başta 5 adeti geçersen gelişiminde sıkıntı olur demişti sınırlı sayıda içince olmadı
Teşekkür ederim :KK54:

İnce ve light a geçtim önce günde 5 tane falan içiyordum ilk öğrendiğimde sonrada bebeğime alıştıkça günde 1 taneye kendiliğinden düştü onu da 1 fırt çekip söndürüyordum şimdi canım istemiyo mu istiyo ama kokusu inanılmaz berbat geliyo
Teşekkür ederim Hoppa

Bence azaltarak değil bıcak gibi kesmelisin. Sonuç olarak 1 tanesi bile zararlı. Bebeğini düşün daha iradeli olmalısın. Ben günde 1 paket içiyordum ve bırakmayı asla düşünmüyordum. Hamile olduğumu öğrendiğim gün daha da sürmedim ağzıma. Zorlanmadımmı off hemde çok. Ama bebeğimin sağlığı daha önemli bol bol meyve tüket sıvı alımımı arttır. Sigara içen annelerin bebek gelişimini araştır. Sonuç olarak anahtar sensin kim ne derse desin ne tavsiye verirse versin olay sende bitiyor. Dediğim gibi bebeğinin sağlığının buna deyip deymeyeceğini düşün en büyük motivasyon bu bence.

Seni o kadar iyi anliyorum ki arkadasim..
Bende günde 1 paket icen biriyim 2 ay once dusuk yaptim 9 haftalikti yani 5 hafta hamilelik yasadim bilincli.insan psikolojisi iste sikintili ya icmek resmen sigarayi yemek istedim bak acik ve net ama diger arkadaslarin dedigi gibi hep netten baktim o sigara icen annenin bebeginin ultrason fotolarina falan ve onlari dusune dusune gunde 5 tane iciyordum. Bu konuda es cok onemli eger o donemde surekli iciyorsa en buyuk sikinti o bence . Allahim seni insallah tiksindirsin ve hayirlisiyla bebegini kucagina al insallah

ozel bisey yapmadim. Akli selim her insan ne yaprsa onu yaptim. Artik icimde baska bir can var kendime istedigimi yapabilirim ama ona bunu asla yapamam dedim. ve hamile kaldigimi ogrendigim gunden emzirme donemi bitene kadar gic icmedim.
sigara icmwyi seven bir insan olarak emzirme bitince basladim.

cevremde gebelim sirasinda sigara icen 3 5 kisi var genelleme yapmak istemiyorum ama tanidiklarimin hepsinin bebekleri ya astim ya alerjik astim ya da bronsit... hepsi butun kisi ventolin ve hava makinesiyle geciriyorlar yazik...
bunlari dusunun belki daha kolay vazgecersiniz.
tum bu hastaliklar sigara icmeyen bir annenin bebeginde de olabilir. ama en azindan o zaman vicdaniniz rahat olur. olacagi varmis dersiniz benim yuzumden demezsiniz.

Back
X