Hamileliğimi eşimin doğum gününde evde yapılan idrar testleriyle öğrendim.
Korunmayı bırakmamın üzerinden 7 adet dönemi geçmişti.
Arada bir kez biyokimyasal gebelik yaşadım ve düşük yaptım. İlk gebeliğim korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra olmuştu.
Bu düşükten sonra düzenli ve 32 gün olan adet döngüm 36-37 günlere çıktı. Adetlerim düzensizleşse de takiplerimi 32 güne göre yapıyordum, gecikmeler oldukça acabalar oluyordu.
Bal tarçın çörek otu kullanarak 33 güne düşürebildim. Son adetimi de 23 Nisanda gördüm.
Bu arada bebeğim olmayacak düşüncelerine kapılmış, gün saymayı bırakmış ve
tüp bebek merkezi araştırmalarına başlamıştım.
Artık eşimle birlikte olduktan sonra bir süre yatmıyordum bile. Belirti kovalamıyordum, beklentim yoktu.
Sadece adetim tekrar düzene girsin istiyordum ve bunun için soğan kürü kullandım.
Soğan kürüm bitti, 32. Gün geçti fakat yine adet olmadım. Kendi kendime bu da işe yaramadı, yine düzene girmedi diyordum.
Oysa emindim düzenleyecekti bu soğan kürü.
33. gün gecesinde adet görecek gibi, karnım ve belim ağrımaya başladı. Tamam adet olacağım dedim.
Fakat aradan saatler geçti adet olamadım, ki kendimi biliyorum karın ağrım başlar başlamaz yarım saat içerisinde reglim başlar. Asla ertesi güne kalmaz, birkaç gün önceden başlamaz.İşte bu beni şüphelendirdi.
Ertesi gün gidip bir idrar testi aldım ve yaptım. Silik fakat çok net bir çizgi belirdi.
Eşimin doğum günüydü bir zarfa koyup, müstakbel bebeğimizin ağzından bir mektupla ona hediye ettim.
Ertesi gün de kan testi yaptık be pozitif çıktı hamdolsun…
Korunmayı bıraktıktan sonraki 8. adet dönemimdi, aklımda bebek fikri ve umudu yoktu…Ama her şeyin bir zamanı varmış demek ki Rabbim nasip etti.
Allah bağışlasın ve esirgesin inşallah.