Hamilelik bir hastalık mıdır?

asdfasdf77

Dimdim Mikmik'e aşık!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
404
0
116
Henüz hamilelik gibi bi deneyim yaşayamadığım için sizlere sormak istiyorum. Hamilelik bir hastalık mıdır? Bunu böyle göstermek nedendir?
Çevremde ne kadar hamile insan varsa daha öğrenir öğrenmez ilginç hallere bürünüyorlar. Mesela kuzenim karnı çıkana kadar eli rahminde gezdi çocuğu düşmesin diye. Bi gün evden zarzor çıkıp bize geldiler, hiç abartmıyorum 60 yaşındaki amcam kolunda hasta taşıyor gibi çıkardı merdivenleri
Bu ve buna benzer durumları anlayamıyorum. Ben ki ne zaman bi çocuk veya hamile görsem kalbim aşık olmuş gibi atıyor. Ama öyle insanları görünce çıldırıyorum!
Belki eşlerine ve çevrelerindeki insanlara naz yapıyorlar. Ve ben bunların hakkı olduğunu düşünüyorum ama abartılmadığı sürece...
Bir de o hamilelik süreci atlatıldıktan sonra doğum var. Neden Türkiye'de 100 gebeden en az 58'i sezeryan doğumu tercih ediyor? Bu kadar dayanıksız bi millet miyiz? Ve öyleyse benim babaannem 8 tane çocuğu nasıl doğurdu?!

bahsettiğinde haklısın bende görüyorum neleri var ama düşük tehlikesi olan vs arkadaşlarımız için normal elbet
ya birde psikolojik olarakta etkileniyor insan orda minicik bir kalp ne biliyim işte abartmak hasta eder insanı lüzum yok ..

bazi kadinlarda hamilelikte iki kisi icin beslenir kanisi var o yuzden yiyorlar, yiyorlar ,yiyorlar, firsat bilip naz yapiyorlar, kendilerini yormuyorlar sonunda 30 kilo aliyorlar bebekleride kilolu oluyor normal dogum imkansizlasiyor..

görmemişin biri hamile kalmiş 9 ay kukusunu tutarak dolaşmiş

yaa bebem bırak allasen hamilelik manyaklarını
"ay ben hamileyim oturayım, ay ben hamileyim yorulmayayım, ay ben hamileyim zekis hayatımı 9 ay askıya alayım cocuum düşer" vıdı vıdı vıdı...
9 aylıkken bile topuklu ayakkabıyla gezdim, makyaj yaptim, kocamı ihmal etmedim, gezdim tozdum, hopladım zıpladım
düşük riskim vardi 3.ayda sanırım
buna rağmen dizimi kırıp oturmadım
düşük riskine karşi progestan kullanmayı dahi reddetmiş olmama rağmen hiç de bişi olmadı çook şükür

yani benim fiziksel görünüşümdeki tek fark basketbol topu gorunumundeki göbeemdi
nişan geldi hastaneye doguma gidicez, ben manyak kalktım duşa girdim sacimi düzleştirdim makkaj yaptim
hamilelik bir hastalık değil; tadı çıkarılması gereken çok özel bir süreçtir

insallah nisan geldiginde bende bir dus alip saclarimi kurutup düzlestirecek vakit ve kendimde o hali bulurum heyecan yapmassam..insallah.. bende sizin gibiyim.. hamile oldugum fazla aklima gelmiyor bile....benimde karnimda cikinti var biraz o kadar:):)

hamilelik bir hastalik degildir, ama normal da olamaz insan, sonucta icinde bir can tasiyorsun.

agir kaldirmak normalinden fazla spor yapmak gibi seyler olmamasi lazim. tamam belki gücün yetebilir ama karnindaki cana karsi da mesuliyetin var.

her insanin bünyesi de ayni olmuyor.

özellikle düsük riski olanlar daha dikkatli olmasi gerek.

belki kuzenin abartmistir bilmiyorum. umarim sen iyi bir hamilelik gecirirsin.

zaten kötü olan da belli oluyor, naz yapan da

benim için kesinlikle bir hastalık...ben de isterdim keyfini çıkarayım mutlu olayım ama nasip olmadı.umarım siz ben gibi olmazsınız.
hamileyim diye hiçbir sorunu yokken murayılık yapan aşırı naz yapan insanlara ben de sinir oluyorum.ama şöyle bir gerçek var ki güzel geçirenler ve tadını çıkaranlar var,aslında güzel geçirip abartan da var.benim gibi iğrençötesi yaşayan da var...
ama ne olursa olsun hamilelik çok güzel geçse bile hafife alınacak bir durum değil...

sizin hamileliginiz neden igrencötesi gecti merak ettim..

açtığım konulara bakarak ne kadar sıkıntı yaşadığımı anlayabilirsiniz.benim 6.5 ayım hastanede geçti sayılır.sadece ben değil sürekli hastanede geçirmek zorunda olan bir sürü insan var.çok zor bir imtihan

Ben ilk hamileliğimde çok rahattım ama malesef düşük yaptım. İkinci hamileliğimi yeni öğrendiğimde ilk 1 hafta aynı dediğiniz gibi elim karnımda yürüyormuşum bunun farkında bile değilim etrafımda olanlar söyledi, sanki düşük olsa tutucakmışım gibi geldi. İlk 3 ay benim için hastalık gibi geçti yattığım yerden kafamı kaldıramadım çok kusuyordum 3 ay sonra bulantılar biraz hafifleyince hamilelik hastalık halinden çıktı. Son ayda tekrar hastalık haline döndü adım atamıyordum :)

ilk gebeliğim doktorum bana hamilelik hastalık deildir.sakına kendini naza çekme demiişti.uçağada bineiblirsin bir çok şeyi yaapabilirsin demişti.gerçi ben hiç hasta gibi yaşamadım gebelimi.saklanbaç bile oynadık eşimle.son günlerime kadar gezdim.şu varki her hamile benim kadar şanslı olmayabiliyor gerçekten çok sıkıntı çeken arkadaşlarımızda var.herkezin ki bir olmuyor.benim çok rahat geçti ama yinede bazı şeylere dikkat etmek lazım.bazıları cidden abartıyor ama özelikle herşey yolunda olupta eşiyle ilişkiye girmeyip ay bebege ya bişi olursa diyenlere sinir oluyorum ben.bunun her türlü açıklaması var.çoğuda diyo bunu ya bebege bişi olursa bide bebegime ayıp olur snaki hissediyor diyenler var sezeryna olayına gelince tr de biraz fazla kolayına kaçıyolar .ama gereksiz yerede gerçektne bebke tehlikeydeyken normal doğum diye tutturmakta anlamsız geliyor bana

Normal risksiz gebelik geçirenleri anlamak bazen zor. Hormonlarına veriyorum artık.
Ama benim gibi haftalarca istirahat yapan ve sürekli ilaç alanların hiç bir hareketi abartılı değil emin olun.
Aylardır kardeşim bakıyor bana. Aylardır kimseyi ziyarete gitmiyorum. Yolculuk yapamıyorum. Şükretmeyi bilmek lazım. Ve bazı şeyleri abartmamak...

Benim liste daha kabarık :))
Saçlar boyanacak
Spora tektar başlanacak
Tuz ve şekere dönülecek
Çiğ Köfte
ilk aklıma gelenler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…