Hamilelik daha kanda çıkmadan tiroid değerleri (TSH) yükselir mi acil yardım 😥

begonya93lu

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2022
65
20
18
32
Arkadaşlar haşimato hastasıyım ve düzenli ilaç kullanıyorum gebelik düşündüğüm için sürekli doktor kontrolünde ilaç dozlarıma bakılıyor çünkü hamilelikte ilk üç ay yükseliyor Muş. ve bu ay adete 5 gün kala falan beta hcg de negatif çıktım ama tiroidim üçe katlamış ilaç kullanmama rağmen. Eğer gebe isem daha kanda belli bile değilken bu kadar artarmı ki ne güzel değerlerim düzeldi diye seviniyordum. Bu durumu yaşayan var mı

Haşimato hastalığı aslında kronik iltihabi bir hastalıktır. Tiroid bezinden salınan hormonlar azaldığından yerine koyma tedavisi uygulanır. Serbest T4 ve TSH ile birlikte otoantikorlar antiTG, antiTPO ve antimito değerlerinizi bilmek gerekir. Bu değerleri yazarsanız, iltihabi durumun şiddetini anlayabiliriz. Hormon dozu ona göre ayarlanır. Tiroid bozuklukları gebeliğinizi engelleyebilir ama tedavisi kolaydır. Hormon düzeyleriniz ilaçlarla kontrole alınır.

T4 1.16 - tsh 6.92- t3 3,36

Sadece bunlara bakmış doktor

Hayır, hamileliğinizden nasıl emin oluyorsunuz? Bu hormonlar çok anormal değil, doktorunuz ilaç dozunu ayarlayabilir.
Hamileliğimden emin değilim ama iki üç haftada bir dozum arttırılıp kontrol edilirken gittikçe düşerken üstelik dozum artmasına rağmen birden 2’lerden 7ye çıkması bunun sebebini sorgulamama itti. Doktorda hamile olunca bu yükselicek demişti benimde ilk aklıma gelen hamilelik oldu.

TSH üst sınırı 4,5 - 5 civarıdır. Sizinki 6. Levotiron veya Euthyrox kullanıyorsunuzdur. Doz 25 mcg ile 200 mcg arasında değişir. İhtiyacınız olan doz ayarlanabilir, 3 haftada bir sT4 ve TSH kontrol edilerek. Hamile misiniz diye kanda BetaHCG veya evde idrar testi ile hamileliğinizi kontrol edin. Hamile olduğunuzdan eminseniz ona göre doz ayarlanır.

Geçen hafta kanda negatif çıktı ama hala regl olmadım bekleyeceğim artık.

TSH yükselmesi tiroidin kendisinden salınan hormınların yetmediği anlamına gelir. Aldığınız dozu ayarlamak lazım. Endişe etmeyin, önce gebelik netleşsin. Dozu ayarlamak kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…