- 23 Temmuz 2016
- 37
- 15
- 8
- Konu Sahibi Felix felicis
-
Ben canım.daha önceden de yaşadığım majör depresyonum nuksetti 8 haftalık hamileyken.eve giremiyordum.perdeler camlar açık kar kıyamette uyuyakaldık annemle birkeresinde.ağlama krizleri falan derken bakırköye gittim dr. ilaç veremem yat istersen dedi.birgün kaldım taburcu ettiler.tebriklere dahi rol yapıyordum.12.haftamda ilaç başlattı dr.um.kâr zarar dengesi kuruluyor,depresyonun bebeğe daha cok zarar verecegine karar verildi.hamileliğin ortalarında düzelmeye başladım.
Hormonlar tetikliyor canım.
Bebeğim iyi canım.3 aylık oldu bile:)Beauty bebeginiz iyi di.mi atlattiniz sureci yani
Daha onceden var mıydı ,hamilelikle mi başladı ?Benim de aynı şekilde depresyonumun verdiği zarar yüzünden özellikle beslenme konusunda böyle bir karar almak zorunda kaldık.
İlaç bu derecede oldukça hafif bir şey olduğundan paniğimi azaltıyor sadece. Kendimi sürekli meşgul etmek dışarı çıkmak istiyorum bu sıralar. Kendimi dinledikçe üretiyorum, daha kötü oluyor... Ne yapmak lazım hiç bilmiyorum artık. Karamsar olmamak için çabalıyorum, yoruldum resmen...
Daha önceden bir kez geçirdim ama böyle ağır değildi ve hemen ilaçla toparlanmıştım. Şimdi ilaç kullanmaya direndiğim için uzun uzun süreci yaşadım. Hamilelik öncesi iyiydim, hamileliğin ilk ayında başladı bu durum..Daha onceden var mıydı ,hamilelikle mi başladı ?
Hormonlar canım alevlendiriyor rahatsızlığını.kaçınci haftanda başladin ilaca?Daha önceden bir kez geçirdim ama böyle ağır değildi ve hemen ilaçla toparlanmıştım. Şimdi ilaç kullanmaya direndiğim için uzun uzun süreci yaşadım. Hamilelik öncesi iyiydim, hamileliğin ilk ayında başladı bu durum..
21.haftanın sonlarında. Henuz 10 gündür falan kullanıyorum.Hormonlar canım alevlendiriyor rahatsızlığını.kaçınci haftanda başladin ilaca?
Anca etki eder canım az daha sabır.21.haftanın sonlarında. Henuz 10 gündür falan kullanıyorum.
İnşallah ben de bekliyorum canım, teşekkür ederim, Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...Anca etki eder canım az daha sabır.
Amin canım sen de sağlıkla al kucağına inşallah.İnşallah ben de bekliyorum canım, teşekkür ederim, Allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...
Sosyal biri misin bilmiyorum ama sosyallesmek iyi gelebilir veya bireylerle uğraşmak,beyni meşgul etmek gibi
Amin hepimize inşallah . ..Yorumlarınız için teşekkür ederim, son günlerde biraz daha iyiyim ancak dediğiniz gibi belki hamileliğin kendisi de duygularda çok etkili olduğundan daha yoğun bir şekilde yaşıyorumdur bu sefer... Sosyal hayattan açıkçası bu süreçte çok uzaklaştım. Hani annelerimiz der ya "kafam kaldırmıyor" diye, o durumdayım.
Hem sessizlik istiyorum hem ses, neşe ve huzur... :)
Allah size de evladınızı sağ salim büyütmeyi nasip etsin inşallah...
Ben canım.daha önceden de yaşadığım majör depresyonum nuksetti 8 haftalık hamileyken.eve giremiyordum.perdeler camlar açık kar kıyamette uyuyakaldık annemle birkeresinde.ağlama krizleri falan derken bakırköye gittim dr. ilaç veremem yat istersen dedi.birgün kaldım taburcu ettiler.tebriklere dahi rol yapıyordum.12.haftamda ilaç başlattı dr.um.kâr zarar dengesi kuruluyor,depresyonun bebeğe daha cok zarar verecegine karar verildi.hamileliğin ortalarında düzelmeye başladım.
Hormonlar tetikliyor canım.[/QUOTE
Merhaba hanımlar, daha önce de doğum sırasında ölmek gibi düşüncelerim için konu açmıştım. Bu konuyu açma sebebim hem paylaşıp rahatlamak hem de bu tür kaygılar yaşayan kadınlara aslında bunun geçici olmayabileceğini, doğum korkusunun altında başka bir psikolojik sorun olabileceğini anlatmak.
Benim durumumda bu kaygılar evrildi ve ağır bir depresyona girdim. Ne var ne yoksa beni üzecek bir bir aklıma gelmeye ve bunaltmaya başlamıştı. Hamile oldugum için de psikiyatrist ile görüşmeye yanaşmadım başlarda. Sonra uykularım bozulmaya ve daha hızlı kilo vermeye başlayınca mecburen görüşmeye başladık. Henüz yeni başladım, çok hafif bir ilaç kullanıyorum şu an.
Özellikle sabah yaşadığım bunalım hissiyle mücadele ediyorum ve bu beni çok zorluyor. Sürekli sıkıntı ve huzursuzluk hisleriyle bebeğimin doğmasını bekliyorum.
Bu durumda başka yapılacak bir şey yok belki ama hamilelikte bu korkuları hafife almamak gerektiğini anladım. Resmen tüm olumsuzlukları tetikledi, hamilelik gibi güzel bir süreçten keyif alamadan geçiyor zaman.
Sizler de bunu yaşadınız mı? Doğum sonrası da böyle olmaktan çok korkuyorum ben haliyle...
Endişeli, kaygılı ve huzursuzum...[/QUO
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?