hamilelik döneminde plesanta kireçlenmesi yaşayan oldumu?

gulnagme

hokus pokus :)
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
391
8
118
bodrum
benim kızıma hamileyken son 1 ayda ortaya cıkmıstı ayakta uzun süre kalmaktan dedi doktorum.( haklıydı:))
eger cocuk 3 kiloyu normal dogum yapamazsın dedi bir doktor, sezeryan olursun git aldır dedi bana
bende doktor değiştirdm iyikide değiştirmişm.
3.5 kiloyu normal dogurdm.
şimdi gene hamileyim olurmu acaba yine.

aslında hiç araştırmadm

Meraba kızlaar bu konu açılalı çok olmuş ama burdan devam etmek istedm.Şu anda 32 haftalık hamileyim ve plesentada kireçlenme görüldü.Doktor 10 gün sonra tekrar çağırdı.Bebeğin beslenmesinde yada erken doğumunda bi problem olur mu acaba?Aranızda plesenta kireçlenmesi yaşayan varmı?

ben yasıyorum canm 27 haftalıkken plasentada kıreçlenme baslamış dedı dr 2 grade

şuanda 30 hftalıkken tekrar gttm aynı durumdaydı.erken doğuma sebeb olurmu dedım yok zaten 30 dan snra başlayabılıo dedi

benım bebeğim zaten 2 hafta önden gıdıyormuş 30. haftada 1800 dü bende ilk duydugumda korktum kıreçlenme olayını erken başlaması erken doğuma sebeb olur dıe ama plasentanın rezevı yuksekmış bebeğin tehlıkeye grmesı ıçın tamamen kıreçlenmesı gerekırmış zaten 30 haftadan snra başlayabılır zaten dıo doktorum suanda 32 haftalığım bende 36 dn snra braz daha artıomuş bilmiyorumkismile

senın ne kdar bebeğin kılosu falan. buarada korkma kıreçlenme çoğalmadıkça erken doğum olmaz sanırım

Canım pazaretsi gittim 31+5 1710grdı.Önceden hep önden gidiyodu hafta olarak şimdi hafta ile uyumlu hale geldi gerikedi yani.Haftaya tekrar kontrolüm var umarım o zamn biraz daha fazla kilo alır bebişim.Az kilo iile erken doğarsa diye korkuyorum.

gebeliğin son 3 ayında plesenta kireçlenmesi normal kabul edilebilinoyomuş.plesentanın rezervi yüksek olduğu için bebeği besleyebilirmiş biraz kireçlenmenin pek zararı yokmuş yeterki tamamı kireçlenmiş olmasın.

çarşamba gunu yani 32+4 te kntrole gttm kıreçlenme çoğalmış 3. aşamaya gelmiş erken doğuma sebeb olur dedi ayrıca bu şekılde normal doğum yapamayabiliriz kıreçlenmeden dolayı bebeğe kan gıtmez kalp atışları yavaşlar dedi morallerım sıfır yanii fazla hareket etme bebek bıraz daha buyuyebılsın dedi çok korkuyorum bnde sureklı aklım bebeğimde acaba kan gıdıomu besın gıdıomu rahatmı dıee çok streslı bıdurum yaa ayrıca benı daha sık cağırması gerekmezmı yıne 3 hafta sonra gel dedı ne yapacağımı şaşrmş durumdaym.. senın nasıl durumun senın doktorun neler söyluyo

inşallah bişey olmaz bebişlerimize sağlıklı bı şekılde sağsalim alırız kucağımıza

benim kızımdayken vardı böyle bir sorun doktorun biri dediki
bebek 3 kiloyu geçerse iyi olmaz hemen sezeryan gerekir dedi
ama ben baska doktora gittm normal dogum 3.500 kg bebeğim oldu çok saglıklı bişey olmadı

bir sorun çıkarsa arada baska doktora gitmek çok iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…