Hamilelik hakkında lütfen yorum yapmadan geçmeyin

Neptunex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
239
12
13
26
Merhabalar hanımlar ben 7 aylık evliyim henüz.. Daha okulumu bitiremeden evlendim sonrasında da elhamdülillah bu süreçte de bırakmadım.. Şunu sormak istiyorum çocuk kaçıncı ayda yada yılda olmalı? benim eşimle aramda 6 yaş var kendisi 31 yaşında ve bazen çocuklar hakkında konuşuyoruz ve çok istiyor ama ben kendimi hazır hissetmiyorum bir türlü bilmiyorum onun da çocuğumuzla vakit geçirmesini istiyorum yaşı henüz ilerlememişken yorulmamışken.. Bense ales kpss sınavlarına hazırlanıyorum eğitimime devam etmek istiyorum o da bunu destekliyor sonuna kadar ama işte acaba bencillik mi yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum bana kalırsa maddi olarak da hazır değiliz bir güzel toparlanalım diyorum yine de istiyor gerçekten beni zorlamıyor sen bilirsin diyor.. Onun gözlerinde görüyorum ne kadar istediğini bilmiyorum kafam çok karışık buraya yazmak istedim..

Lütfen kendiniz hazır olmadan hele hele maddi yönden hazır değilseniz bekleyin
Çünkü hayatınızı ona adayacaksınız bebek büyük sorumluluk istiyor

Bir evlat sahibi olarak size şöyleyebilecegim en oncelik sizsiniz siz kendiniz hazırsaniz kalkisin bu işe çünkü eşinizi bilmem ama genelde babalar bizim kadar sorumluluk almıyorlar hamilelik baskı basina zor bı zaman sonra doğum doğumdan sonra lohusalık üstüne bebeğinize alışma süreci bebeğiniz nasıl olcak benim kızım hiç uykusuz bı bebekti mesela babalar genelde bunların çok azinda varlar iki oynayayım tamam genelliyorum yanlış anlamayın bunlara hazırsanız okeyleyin derim

Evlenmeden önce bunları konuşmadınız mı bende doğum yapmaktan çok korktuğum için istemiyordum eşimde bunu destekledi evlendikten bir sene sonra düşünmeye başladım kesinlikle kendinizi hazır hissetmeden çocuk düşünmeyin

Kendini hazır hissetmen çok önemli evet ama aynı sebeplerden yl/doktora yapıcam diye bir de eşimde hazır hissetmediğinden 3 yıl korunduk ve o zamana kadar genel kadın doğu muayenesi ve sma testi dışında bir adım atmadık. O zaman hiçbir sorun yoktu. Sonra çocuk istedik ama 2 yıldır olmuyor ilk 2 ay olmayınca araştırmaya başladım şimdiki aklım olsaydı evlenir evlenmez baştan sona hsg dahil bütün testleri eşime de kendime de yaptırırdım. Neler neler çıktı. Ya da hiç korunmazdım. Bu kadar zor olduğunu bilsem çocuğum olursa naparım korkusunu taşımazdım. Size tavsiyem eşinde sende önce bir engel var mı diye testlerinizi yaptırın sen en doğurgan yaştasın şu an. Sorun yoksa hazır hissedince yaparsın ama illa yapacaksan bu çok da geç olmamalı.

Daha çok küçüksünüz, elbet anne olmak istiyorsanız onu da ihmal etmeyin; doktora gidin rutin kontrolünüzü yaptırın eğer her şey yolundaysa ve eğitiminizi tamamladıktan sonra gebe kalma konusunda yumurtalık rezervi açısından sorun yoksa bekleyin eğitiminizi tamamlayın ondan sonra çocuk yapın. İyi eğitim almış bir kadın olarak söylüyorum size, beni çok seven bir eşe de sahip olsam kendi paramı kazanmanın verdiği güç başka hiçbir şeyde yok. Eşinize güvenin sevin saygı duyun ama kendinizi ihmal etmeyin. Bunu hem kendinize hem de sizi bu yaşa getirenlere bir borç olarak görün.

Bunların hepsi bir büyük tavsiyesidir siz yine de daha iyiisini bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…