Çocugum olmuyorBu çok saçma sapan bisey yapma sakın
Anlıyoruz tabi ilk olarak doktora görürdünüz müÇocugum olmuyoro yüzden herşeyi denemek istiyorum beni anlayabiliyorsunuzdur
Canim bebek için insan her yolu denemek her taşi kaldirmak istiyor. Belki devasi ordadir diye. O kadar iyi anliyorum ki. Ben doktorum ben bile bu bataga duştum. Yeni evlenmişdim. Baskilar, goz yaşi, caresizlik, olumsuz tedaviler, hamile kalma hikayeleri beni de bilinçsizce bu yola itmişdi. Ama ondan sonra hamile kalamamam bir yana dursun devamli bel agrisi oluşdu. Evi supururken biraz egilsem bile kitlenir oldu belim. Her kese kanmayin oyle şeylere diyen ben bu yolun kurabi olmuşdum bir nevi. Aylar sonra surekli spor, saglikli beslenme, rahat psikolojiyle hamile kalmişdim. Gunde 5 km yuruyuş, bol su, paketli gidalardan uzak durmak, ari sutu bal propolis karişimi, polen, bal ceviz karişimi, eşime keçiboynuzu ozu... hormonlarina vitamin degerlerine baktir. D vitaminini normal degerlere çikar, antioksidan kullan doktorun onerdigi dozda tabi. Surekli dua et ve dram içerikli dizi film yerine komedileri tercih et. Çocukla ilgili olsun ya olmasin olumsuz, negatif düşüncelerden arindir kendini. Eşinle guzel vakit geçirmene bak. Bak ben ilk hamileligimi tup bebek karari verdigim ay yaşadim. Psikolojinin onemini burdan anlamak mumkun. 5 ayinda kaybettim o bebeklerimi. Şu an yeniden hamileyim Allahin izniyle.Kızlar merhaba gebe kalmak için bel çektiriyorlarmış. Banada bir akrabamız söyledi. Gel illa senin belini çekelim falan diye bel çektirip hamile kalan varmı ya da zararı varmıdır bu bel çektirmenin
Ya tamam anladım da böyle bir şey varsa da doktora gidilir o şekilde bir tedavi ile yada yapılır bana pek mantıklı gelmiyor . Doğrudur bilemem ..Bel boşlugu olunca da gebe kalamıyormuşsun bel boşlugu da bel cektirmeyle geçiyor
Ben 10 aylık evliyim ilk 2 ay düşünmedik daha sonra bebek istedik ama adetlerim aşırı derecede düzensizdi bazen 2 haftada bir bazen 2-3 ayda bir oluyordum özel hastanede adı çok duyulmuş bir doktora gittim vajinal muayene yapmıyor doktor sadece ultrasondan baktı adet söktürücü verdi ve adetin 3. Günüydü galiba kan testi yaptırdım test sonuclarım su sekilde;Canim bebek için insan her yolu denemek her taşi kaldirmak istiyor. Belki devasi ordadir diye. O kadar iyi anliyorum ki. Ben doktorum ben bile bu bataga duştum. Yeni evlenmişdim. Baskilar, goz yaşi, caresizlik, olumsuz tedaviler, hamile kalma hikayeleri beni de bilinçsizce bu yola itmişdi. Ama ondan sonra hamile kalamamam bir yana dursun devamli bel agrisi oluşdu. Evi supururken biraz egilsem bile kitlenir oldu belim. Her kese kanmayin oyle şeylere diyen ben bu yolun kurabi olmuşdum bir nevi. Aylar sonra surekli spor, saglikli beslenme, rahat psikolojiyle hamile kalmişdim. Gunde 5 km yuruyuş, bol su, paketli gidalardan uzak durmak, ari sutu bal propolis karişimi, polen, bal ceviz karişimi, eşime keçiboynuzu ozu... hormonlarina vitamin degerlerine baktir. D vitaminini normal degerlere çikar, antioksidan kullan doktorun onerdigi dozda tabi. Surekli dua et ve dram içerikli dizi film yerine komedileri tercih et. Çocukla ilgili olsun ya olmasin olumsuz, negatif düşüncelerden arindir kendini. Eşinle guzel vakit geçirmene bak. Bak ben ilk hamileligimi tup bebek karari verdigim ay yaşadim. Psikolojinin onemini burdan anlamak mumkun. 5 ayinda kaybettim o bebeklerimi. Şu an yeniden hamileyim Allahin izniyle.
Doktora gittiysen hormon degerlerine baktirmişsindir. Yumurta takibi yaptir çatlatma ignesiyle çatlat. Ve tüplerine de, eşinin sperm degerlerine de baktir muhakkak.
Kan degerlerin benim ilk kan degerlerime benziyor. Lh bende 21di ve yumurta çatlamasi sorunu vardi kiste donuşuyordu. Adetim geçiyordu. Amh degerin yuksek yani rezerv azligi falan yok.Klomenden daha iyi femara var. Doktoruna daniş. Ve yumurta takibi de yaparak çatlatma ignesi kullan. Ovulasyon testleri strese saliyor insani. Daha yeni deniyorsun. Umutsuz olma. Her ay hamile kalma şansi zaten 15 20 faiz civari. En kalite embriyo transferinde bile 60dan fazla faiz şansi veremiyorlar. Yani ha diyince olmuyor. O yuzden daha farkli bir doktorla devam ede bilirsin. Zaten kendi basina denersen de strese saliyorsun o yuzden beklemene gerek yok. Ama hormon tedavisine başlamadan muhakkak eşin de sperm testi versin. 1 senenin sonunda hamilelik olmazsa da tüplerine baktir. Fazla bitki çayi tuketme. Onlar da hormom degerlerine etki ediyor. Bazilari östrojen bazilari progesteron artiriyor vucutta. Ama onlarin dengesi de adet doneminde farkli olmali. Bu dengeyi bozmamaya çalişBen 10 aylık evliyim ilk 2 ay düşünmedik daha sonra bebek istedik ama adetlerim aşırı derecede düzensizdi bazen 2 haftada bir bazen 2-3 ayda bir oluyordum özel hastanede adı çok duyulmuş bir doktora gittim vajinal muayene yapmıyor doktor sadece ultrasondan baktı adet söktürücü verdi ve adetin 3. Günüydü galiba kan testi yaptırdım test sonuclarım su sekilde;
Lh 24
Fsh 6.1
Prolaktin 15.7
TSH 2.18
E2 43.5
Glukoz 79
İnsülin açlık 10.5
Homa-IR 2.0
Bana yumurta rezervin düşük dedi. Daha sonra klomen verdi onu kullandım ama hamile kalamadım. Evliligimin 7. Ayında başka bir doktora gittim doktorum sadece LH yüksekligi ve ultrasonla yumurta rezervi düşüklüğüne ulaşılamaz vajinal muayene ve amh değerine bakılması gerek dedi vajinal muayenede görüntüde birşey yok dedi amh değerim de 4.09 cıktı amh da gayet iyi olur çocuğun dedi beline yastık koy iliskiden sonra hemen kalkma falan dedi ve 1 sene dene eger olmazsa egitim arastırma hastanesine git dedi bende ovulasyon testi yapmaya başladım ama yumurtlama göremedim geçen ay bu ay da t çizgisi c kadar aşırı koyu değildi ama bayagı koyulasmıs sekilde gördüm o günümüde degerlendirdim hamile kalmak için her yola başvurdum hayıt tohumu, bal tarcın cörek otu kürü sogan kürü bunları denedim ama bende yaramadı psikolojim alt üst oldu. Ve ben anaokulu öğretmeniyim hatta kafaya takmamak için işe başladım bu şekilde bir serüvenim oldu çaresizim
Çok teşekkür ederim siz Lh yi nasıl düsürdünüz pekiKan degerlerin benim ilk kan degerlerime benziyor. Lh bende 21di ve yumurta çatlamasi sorunu vardi kiste donuşuyordu. Adetim geçiyordu. Amh degerin yuksek yani rezerv azligi falan yok.Klomenden daha iyi femara var. Doktoruna daniş. Ve yumurta takibi de yaparak çatlatma ignesi kullan. Ovulasyon testleri strese saliyor insani. Daha yeni deniyorsun. Umutsuz olma. Her ay hamile kalma şansi zaten 15 20 faiz civari. En kalite embriyo transferinde bile 60dan fazla faiz şansi veremiyorlar. Yani ha diyince olmuyor. O yuzden daha farkli bir doktorla devam ede bilirsin. Zaten kendi basina denersen de strese saliyorsun o yuzden beklemene gerek yok. Ama hormon tedavisine başlamadan muhakkak eşin de sperm testi versin. 1 senenin sonunda hamilelik olmazsa da tüplerine baktir. Fazla bitki çayi tuketme. Onlar da hormom degerlerine etki ediyor. Bazilari östrojen bazilari progesteron artiriyor vucutta. Ama onlarin dengesi de adet doneminde farkli olmali. Bu dengeyi bozmamaya çaliş
Tekrar doktora gidicem eşimi de aynı kendi gittigim doktora mı götürmem gerekiyor yoksa uroloji flaan mı oluyor onu bilmiyorum açıklar mısnızKan degerlerin benim ilk kan degerlerime benziyor. Lh bende 21di ve yumurta çatlamasi sorunu vardi kiste donuşuyordu. Adetim geçiyordu. Amh degerin yuksek yani rezerv azligi falan yok.Klomenden daha iyi femara var. Doktoruna daniş. Ve yumurta takibi de yaparak çatlatma ignesi kullan. Ovulasyon testleri strese saliyor insani. Daha yeni deniyorsun. Umutsuz olma. Her ay hamile kalma şansi zaten 15 20 faiz civari. En kalite embriyo transferinde bile 60dan fazla faiz şansi veremiyorlar. Yani ha diyince olmuyor. O yuzden daha farkli bir doktorla devam ede bilirsin. Zaten kendi basina denersen de strese saliyorsun o yuzden beklemene gerek yok. Ama hormon tedavisine başlamadan muhakkak eşin de sperm testi versin. 1 senenin sonunda hamilelik olmazsa da tüplerine baktir. Fazla bitki çayi tuketme. Onlar da hormom degerlerine etki ediyor. Bazilari östrojen bazilari progesteron artiriyor vucutta. Ama onlarin dengesi de adet doneminde farkli olmali. Bu dengeyi bozmamaya çaliş
Ürologa gitsin. Benim kadin sogum doktorlarim istiyordu eşimden ama sorun çiksaydi urologa gidicekti. Lh dusurmek için birsey yapmadim. Hayit içmişdim ama hatirlamiyorum etkisini. Tedaviler aliyordum. Sadece tedavi sirasinda agir hastalandim ve agir ilaçlar yuzunden aylarca adet olamadim. O yuzden o tedavinin etkisini de tam bilemedim. Sonraki tetkiklerde normal duzeye inmişdi.Tekrar doktora gidicem eşimi de aynı kendi gittigim doktora mı götürmem gerekiyor yoksa uroloji flaan mı oluyor onu bilmiyorum açıklar mısnız
Teşekkür ederimÜrologa gitsin. Benim kadin sogum doktorlarim istiyordu eşimden ama sorun çiksaydi urologa gidicekti. Lh dusurmek için birsey yapmadim. Hayit içmişdim ama hatirlamiyorum etkisini. Tedaviler aliyordum. Sadece tedavi sirasinda agir hastalandim ve agir ilaçlar yuzunden aylarca adet olamadim. O yuzden o tedavinin etkisini de tam bilemedim. Sonraki tetkiklerde normal duzeye inmişdi.
Rica ederim. Allah kisa zamanda hayirlisiyla yuzunuzu guldursunTeşekkür ederim
Nasıl yapılıyor bel çektirme işlemiOnun sayesinde hamile kaldım şuan 6 haftalık
Regl döneminde ağır kaldırınca bel açılır belimi çektirdim kapandı kapandığı ay hamile kaldımNasıl işe yarıyor acaba anlayamıyorum değişiksizin ne sorununuz vardıda bel cektirdiniz
Gitmediğim doktor kalmadı hiçbir sorunun yok diyorlar hamile kalamıyorum kazancımız doktorlara eczanelere gidiyordu en son babaannem gel belini çekiyim dedi bardakla çekti belindeki boşluk kapandı onu eski insanlar bilirNasıl yapılıyor bel çektirme işlemi
Bele bardak basıyorlar diye biliyorumNasıl yapılıyor bel çektirme işlemi
Kötğ birsey oluyormu pekiGitmediğim doktor kalmadı hiçbir sorunun yok diyorlar hamile kalamıyorum kazancımız doktorlara eczanelere gidiyordu en son babaannem gel belini çekiyim dedi bardakla çekti belindeki boşluk kapandı onu eski insanlar bilir
Ay yok ne yan etkisi olacak hiçbir şey olmuyor bel açıklığı kapanıyor sadeceBelde yan. Etki falan
Peki teşekkür ederimAy yok ne yan etkisi olacak hiçbir şey olmuyor bel açıklığı kapanıyor sadece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?