Doğuma Hazırlık Hamilelik Kabusu - Çatlaklar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mertur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
5.085
4.285
173
hamileliğim devam ederken karnımda çatlaklar olur diye korkarken kalça ve basenlerimde çatlaklar oldu :s masaj aleti , krem hiç birşey fayda etmiyor
sizlerin tavsiyesi var mı ?

Korkmayın,şükür ki hamileliğiniz devam ediyor.En önemliside bu,çatlaklar sorun yaratmaz minicik bir bebeğin yanında.

benim bebeğim de 18 günlük oldu. hamilelikte en çok endişe ettiğim şey çatlak oluşma ihtimali idi:) çünkü ailemde çatlak sorunu var kız kardeşim hiç gebelik yaşamadığı halde sadece kilo alıp vermekle ilişkili bacakları basenleri gebelik yaşamışlar gibi çatlak durumda benimde ergenlikten kalma kalçamda iki iz var. o yüzden çok korkuyordum ve kendimce baya uğraştım sıfır çatlakla atlattım çooooook şükür.
1-çok kilo almadım(10 kiloyla tamamladım)
2-düzenli yüzdüm haftada en az 3 gün 38 haftaya kadar her havuz sonrası tüm vucudumu bepanthol kuru ciltler için olan losyonla nemlendirdim
3-haftada 3 gün gebe platesi dersi aldım
4-haftada 2 gece duş sonrası kakao yağına bulanıp öylece yattım aslında hergün kullansan olur ama kokusu çok keskin eşim tahammül edemiyordu bende onun nöbet gecelerinde yağlandım
5-loccitane isimli markanın organik shea yağıııı bence en önemlisi bu kokusuz olduğu için düzenli kullanılabiliyor müthiş nemlendiriyor günde en az bir defa karın kalça baçak bolca sürdüm
çok şükür sıfırrrr catlak ve sezeryan olmama rağmen 1 haftada giden bir karın

benim bebeğim de 18 günlük oldu. hamilelikte en çok endişe ettiğim şey çatlak oluşma ihtimali idi:) çünkü ailemde çatlak sorunu var kız kardeşim hiç gebelik yaşamadığı halde sadece kilo alıp vermekle ilişkili bacakları basenleri gebelik yaşamışlar gibi çatlak durumda benimde ergenlikten kalma kalçamda iki iz var. o yüzden çok korkuyordum ve kendimce baya uğraştım sıfır çatlakla atlattım çooooook şükür.
2-düzenli yüzdüm haftada en az 3 gün 38 haftaya kadar her havuz sonrası tüm vucudumu bepanthol kuru ciltler için olan losyonla nemlendirdim
4-haftada 2 gece duş sonrası kakao yağına bulanıp öylece yattım aslında hergün kullansan olur ama kokusu çok keskin eşim tahammül edemiyordu bende onun nöbet gecelerinde yağlandım
5-loccitane isimli markanın organik shea yağıııı bence en önemlisi bu kokusuz olduğu için düzenli kullanılabiliyor müthiş nemlendiriyor günde en az bir defa karın kalça baçak bolca sürdüm

O Kadar Uğraşmışsınız..
Değmiş Sevindim.. :54:

Bende Henüz Bir Şey Yok..
Mustela Adında Bir Krem Aldım..
Kaşınmamı da Önlüyor..
Darısı Benim Başıma.. :18:

kiloya ve derinin elastikliğine çok bağlı bir durum. ben de her yerimde oluşsun ama göbeğimde olmasın derdim. çok şükür 34. haftamdayım ve göbeğimde hiç çatlak yok. benim göbeğim çok büyük değil ve kilo alımım aşırı değil (9 kilo). Bunların dışında nemlendirmek çok öenmli , bol su, bephanten krem mavi şeritli olanı hergün sürüyorum ve yanında dalinin bebek yağını kullanıyorum. inşallah doğuma kadar çatlama olmaz.

Çatlakların çok kilo almayla alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası :50: ben oğlumda sadece 9 kilo aldım 62 kiloyla doğum yapmama rağmen ve bir sürü krem yağ vazelin nemlendirici kullanmama rağmen malesef çatlamasına engel olamadım üstelik çok su içen biriyim günde 3lt su içerim... annem ve halalarımda da var genetik bir durum sanırım:31: ama abimin eşi 25 kilo aldı hamileliğinde kocaman bir göbeği vardı ve ileri derecede ödemi olmuştu ayrıca hiç su içmeyi seven biride değil hiç bir krem yağ nemlendirici kullanmamasına rağmen tek bir tane bile çatlağı olmadı:53: annesi ve teyzelerinde de olmamış yani tamamen genetik çatlayacağı varsa hiç bir ürün çatlamasına engel olamıyor bu bir gerçek:31:

bu çatlama ne zaman başlıyor ki biz 31. haftadayız çatlamadık ama korkuyorum sürpriz diye gelir mi

Kremin resmi var mıdır:))

palmers diye organik çatlak kremi var hamileler için ben daha başlamadım kullanmaya daha kaşıntı falan yok ama kullanan cok tanıdığım var oluşan çatlakları bile götürdüğünü söylüyorlar..

hamileliğim devam ederken karnımda çatlaklar olur diye korkarken kalça ve basenlerimde çatlaklar oldu :s masaj aleti , krem hiç birşey fayda etmiyor
sizlerin tavsiyesi var mı ?

bende genetik kısmına bakarak çatlağımın olmayacağını sanıyordum göbeğimde çatlamadı fakat kalça çatlaklarımı çok geç farkettim. 15 kilo aldım almaya devam ediyorum ve çatlıyorum. :(
kalçadan değil göbekten ve sırttan aldım kiloyu ama malesef çatlaklar aksi durumda.
hergün kakao yağı veya badem yağı ile masaj yapıyorum fakat olan oldu bi kez :( kaşınmıyorum tek faydası bu.
sanırım onların varlığına alışmalıyız. şükredelim ki görünmeyen yerlerdeler :)

Back
X