hamilelik ? kafam karisik ..

begumlerinhasi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
8
1
1
34
Hanimlar merhaba oncelikle. Uzun suredir takip ediyorum tabikide sizi. Artik konu acma zamani geldi gibi hissettim cunku kafam cok karisik. Hemen baslayayim. 23 yasindayim. 1senedir evliyim.Universitede evlendim. 4 yildir filan beraberdik daha fazla uzatmaya gerek yok dedik ve evlendik.okurken ayni zamanda da calistik kimseye muhtac olmadik Allaha Şükür.Esim benden 1 yas buyuk askerligini filan yapti suanda da calisiyor. Beni iyice tanimaniz icin yazdim bunlari :)

Simdiiii sorunuma gelirsek. Hamileyim. Kimine gore mukemmel kimine gore zamansiz gelen bisey. Ben tam emin degilim iste hangisi olduguna. Cocuklari cok seviyoruz ikimizde. Amaaa esim bu konu ciddi konusuldugu zamanlarda daha erken,cocuk buyuk sorumluluk,istedigimiz gibi gezip dolasamayiz,surekli tepemizde olcak dusunsene gibi laflar eder. Hatta hic cocuk olmasa nolcak ki dedigi bile oldu bikere.Simdi hamileyim ve soylemek istemiyorum. Sevincek mi yoksa uzulcek mi bilmiyorum. Bikere suphelendigimizde pacalari tutusmustu. Bunun sebebide daha iyi kazanalim daha iyi bakalim diye dusunmesi.
Simdi diceksiniz ki niye korunmadin o zaman :) taniyorum sizi :) bu suphelendigimiz zamanlar evliligimizin ilk zamanlariydi ve korunmuyoduk. Suphelenip panik olunca basladik korunmaya. Ve evlilik yildonumumuzde romantik bi anda oldu boyle bisey. Hic beklemedim. 1kereden bisey olmaz dedim ama oldu. Sizce nasil bi tutumla soyleyim esime ? Cok mutlu gibi gozukmek istemiyorum. Simdi sirf benim mutlu olmamdan olumlu yaklasmasin. Kendi fikrini merak ediyorum. Istiyo mu gercekten onu ogrenmek istiyorum. Bide istemezse nasil bi tepki vercegim

Benim esim maddi manevi o cocuga tam bakamayacaksam istemem der zaten genel olarak istemiyorda cok hakli nasilsa buyur yap gitsin amman herkesin cocugu prens-prenses gibimi buyuyor sanki imkani olmayan yapmasin mi ? Diye dusunende var ama bana sorulsaydi sorunlu veya maddi sıkıntılı iyi sartlari olmayan bi hayat istermisin istemezdim dogduk mecburen yasiyoruz bisekilde yani oldu bittiye getirmek cok kotu 4 4luk olmasada elimden gelebilecek en iyi budur demeden cocuk cok yanlis manevi hazirlik maddi hazirlik ve evliligin oturmuş olmasi lazim bence ve ve ve en onemlisi iki kisi ortak karar vermeli cocuk olmasi icin ve ikisininde hazir hissetmesi gerek benim fikrim bende zamansiz hamile kalmistim gunah olabilir ama gebeligimi iyice dusunup sonlandirma karari aldik tabi boyle yap demiyorum ben oyle yaptim ve boyle birsey saklanmaz cok sarsici eşlerden biri isteksizken baba veya anne olmasi icin dayatmak sorumluluk altina sokmak yapacagin en buyuk hata olur bunu diyebilirim

Benim esim maddi manevi o cocuga tam bakamayacaksam istemem der zaten genel olarak istemiyorda cok hakli nasilsa buyur yap gitsin amman herkesin cocugu prens-prenses gibimi buyuyor sanki imkani olmayan yapmasin mi ? Diye dusunende var ama bana sorulsaydi sorunlu veya maddi sıkıntılı iyi sartlari olmayan bi hayat istermisin istemezdim dogduk mecburen yasiyoruz bisekilde yani oldu bittiye getirmek cok kotu 4 4luk olmasada elimden gelebilecek en iyi budur demeden cocuk cok yanlis manevi hazirlik maddi hazirlik ve evliligin oturmuş olmasi lazim bence ve ve ve en onemlisi iki kisi ortak karar vermeli cocuk olmasi icin ve ikisininde hazir hissetmesi gerek benim fikrim bende zamansiz hamile kalmistim gunah olabilir ama gebeligimi iyice dusunup sonlandirma karari aldik tabi boyle yap demiyorum ben oyle yaptim ve boyle birsey saklanmaz cok sarsici
Oda aynen oyle dusunuyo. Hatta evlenirken bile ben daha oncesinde evlenmek istiyodum.bana ben seni anamin babamin parasiyla gecindiremem ne zaman kendi parami kazanirim oyle olur demisti. Ama suan iyi bi gelirimiz var. Sadece o bile calissa yeter.bende calismayi dusunuyorum. Zaten kendi yerim zorlanmam diye dusunuyorum. Ama sanki hic istemiyo. Acik acik sordugum oldu sen benden cocuk istemiyomusun diye simdilik istemiyorum,senden istemiyorum degil dedi.

Oda aynen oyle dusunuyo. Hatta evlenirken bile ben daha oncesinde evlenmek istiyodum.bana ben seni anamin babamin parasiyla gecindiremem ne zaman kendi parami kazanirim oyle olur demisti. Ama suan iyi bi gelirimiz var. Sadece o bile calissa yeter.bende calismayi dusunuyorum. Zaten kendi yerim zorlanmam diye dusunuyorum. Ama sanki hic istemiyo. Acik acik sordugum oldu sen benden cocuk istemiyomusun diye simdilik istemiyorum,senden istemiyorum degil dedi.
Acikcasi ben hamile kaldigimda esim issizdi ama maasi gayet iyi siimdi yine parasal sıkıntı yok ama dedigim gibi cocugu sadece parada buyutmuyor maneviyat ve eslerin evliliginin oturmasi bizde yeni evli sayiliriz gezme tozma hayat planlari varken bebekle eve tikilmakta istemiyoruz bi anda herneyse ve ortak karar lazim zorla babalik annelik sorumlulugu dayatilmaz sonuclari iyi olmayabilir ben sahsen dayatmayla anne olmak istemezdim esin bence hakli ona soyle hamileligi ortak bir karara varin

Kendi duygularını saklama, eşin de özgür duygularında ama ona göre hareket etme kendin ol önce. Sen sevindin mi sevinmedin mi? Neden bu güzelim günlerin hakkını vererek yaşamıyorsun yazık etme çok güzel duygudur hamileliği öğrenmek. Kendi kendine yapmadın ya bu bebeği.
Bir de herşey maddiyat değildir onu hesap edersen; daha hamilelik 9 ay, ilk yıllar zaten bebeğin öyle ahım şahım masrafı yok alırsan kullanır, giydirirsen giyer sana bağlı hepsi..ee kafadan 3-4 sene geçti böyle.
Çocuk tepemizde gezemeyiz kısmını da unut bal gibide gezersiniz. Kızım bir yaşında heryere beraber gideriz sadece rahat ve esnek olmak gerek. Tabiki yapılanlar kısıtlanır ama o kadarda olsun yani.
Sonuç; olmasaydı bekle derdim ( emin olmadığın için ) ama olmuş artık bence doğsun bırak..eşine de mutlulukla söyle gerçek hissini zaten belli eder o.

Öncelikle tebrik ederim rabbim analı babalı büyümeyi sağlıklı doğmayın nasip eğlesin:nazar:olan olmuş boşver keyfini sür annesi olanla ölenin önüne geçilmez söyle gitsin eşine benimde eşim hem okuyordu hem çalışıyordu ilk kızım olduğunda çok öflendi puflendi daha erken diyeee bebiş bi doğdu allahım bu ne şeker bal kaymak dedi nerdeyse bir yerini kırarım diye bana vermiyecekdi adam evde herkese tembih ederdi işe giderken çoçuğuma iyi bakın kapı cam açmayın kışın doğmuştu kızım iş yeri eve yakındı bazen öğle arası eve onu görmeye geliyordu bide çoçuk için çok erken diyen bi adam buuu üstelik 23 yaşındaydı

istemiyorum derse çocuğu aldıracak mısınız yani ben anlamadım? yani olan olmuş artık nikahlı kocan sonuçta, bu kadar erken olmasaydı iyi olurdu tabi ama olmuş. Çocuk sahibi olmak için herşeyini harcayanlar var bence şükretmelisiniz. hem eşinin tepkisinden de emin değilsin belki de zamanla ısınacak bu düşünceye, isteyecek.

Her bebek cok zor buyur
para olsa da olmasa da
once sagligimiz yerinde olsun
psikolojimiz saglam olsun

Tum zorluklara ragmen 2. Supriz gebeligim once saskinlikla sonra sevincle karsilandi

Bir bebek haberi kimin yuregini hoplatmaz ki :)
Tabi ki normal sartlar altinda
mutlu bir evlilik huzur varsa

Endiseleri geride birakin
Tebrik ediyorum :)

Bilemedim şimdi bi de çift olarak eşin gibi düşünüyoruz ama eşim hamile kalsam mutlaka doğur der ben aldıralım derim çünkü maddi durumumuz da çocuğa bakımda yardımcı olacak kimsemiz de yok çok erken diye düşünürüm. Eşim de doğur diye baskı yaparsa hepten istemem herhalde. Şimdi bu durumun tam tersi sizde olduğuna göre eşinin bilmesi lazım. Belki de o da bu fikre alışacaktır. Ne kadar çabuk söylersen karar vermek için o kadar uzun zamanınız kalır. Eşinin ilk şoku atlatması lazım bence hemen söylemelisin.

Bizde eşimle konuşunca eşiniz gibi kelimeler sarf ediyorum.
Ama bu cocugun gölgesini bile istemiyorum anlamına gelmiyor.
Rabbim kısmet etmişse benim istedigim zamandan önce. Tabiki sevinir mutlu olurum. Canımdan bi parca.
Sokaga atacak degilim.

Boşuna tereddüt ediyosunuz. Güzel bi ortamla bunu ona acıklayın.

ee eşin istemezse aldıracak mısın?
keşke tam karar verip öyle yapsaydınız
olan olmuş hayırlısı
birde evde mi test yaptın sadece doktora da gittin mi?

bi tanıdığım bu şekilde istemsizce hamile kaldı. ikiside istemediler önce hani zamanı değildi gibi düşündüler. ama hamileliğin ilerleyen zamanlarında ve doğumdan sonra hep iyiki olmuş dediler. eşinizin fikri değişecektir.

mutlu olduğunuzu saklamayın ve müjdeyi verin.

Bu aksam eve gelince söyle nekadar saklayacaksınki.şimdi öyle desede kucagına alınca işin rengi degusır merak etme. Allah sağlıkla kucahına almayı nasıp etsin

vallaha öyle ya da böyle mecbur söyleyeceksin :) kaçarı yok. bize de sonucu bildir bence eşinde sevinecek.yaşınız biraz küçükmüş ama olsun genç annane dede olursunuz :D

Back
X