Hamilelik+kilo=Eş :))

Valla ilk hamileliğimde 25 ikincisinde 23 kilo aldım. Bana tek zorluğu doğum yaklaşırken iyice hantallaşmış olmamdı. Normalde baya hareketli bir insanım. Küçük çocuklar doğurmama rağmen ikisinde de, doktorumun deyimiyle "üçüz bebek taşır gibi" karnım vardı. Üstüne bir de kilo eklenince son 2-3 haftada artık epey rahatsız olmaya başlamıştım.

Sana ve bebeğine sağlık sıkıntısı yaratmıyorsa sal gitsin :)

Bu arada ilk gebeliğimde doğumdan 2 ay sonra 55 kiloya, ikincisinde de doğumdan 6 ay sonra yine 55 kiloya indim. Özel hiç bişi yapmadım.

O yüzden en doğrusunu yapıyorsun bence :)

Canım miu teşekkür ederim :)
Normal de bende çok hareketliyimdir zaten çalışıyorum onun dışında evin işi falan derken yatmak hak getire :D
Gebelik bir süreç zamanı belli o yüzden bende hiç bir şeyin etki etmesini istemiyorum.
Canım ne istiyorsa yedim, içtim pişman değilim çünkü bulantılar varken insan bir damla suya hasret kalıyor.
O yüzden şuan için sağlık problemimiz yok doktorum sadece uçuyorsun dikkatli ol dedi ama pek dinlemiyorum :D
Ev işi yaparken sadece zorlanıyorum o kadar onda da eşim yardımcı.
Kızım sağlıkla gelsin hiç sorun değil nasılsa eski kiloma dönerim :)

Sağlıkla büyüsün evlatlarımız :KK36:

sizin vücudunuzu eleştiren o kocanız bret pit mi acaba madem rahatsız bunu evlenmeden düşünecekti valla sok lafını hiç çekinmee bende sezeryan doğum yaptım çok minik bi göbeğim var diyee dertleniyorum ayva göbeği derler ya eşim de sendeki göbekse bendeki ne diyo o göbeğime yorum yapsa sen kıllı göbeğine bak ondan sonra benim göbeğime yorum yap derdim . ben kilomdan rahatsız oluyorum diye tartı gitti evden tartılmıyoruz artık sende tartı varsa evde at

kırılmakta çok haklısınız. bu konu dışında şunu söylemek istiyorum, daha 9 haftalık hamileymişsiniz, yani bu haftalarda pek kilo alınmaz zaten, alınması tavsiye edilmez yani. ben 20. haftamdayım, sadece 2 kilo aldım, çevremdekiler çok az aldın, yemiyo musun, çocuk gelişemez vs diyor ama doktorum çok iyi durumdasın, zaten 1,5-2 kilo civarı alman lazımdı dedi. sona doğru zaten hızla kilo alacağız o yüzden ilk aylar almasak daha iyi, sağlıklı beslenmeye ve spora muhakkak dikkat edin. Sevgiler :KK200:

Nerden tutsanız elinizde kalıyor. Ne demek bacağın kalın bilmem ne kendi çok atletiktir kesin😒 ha öyle olsada hamile insana bu denilmez höst yani.
Size bir çiçek almayıp da annesine alması ise tam bir facia 🤐

Benim dötüme başıma laf eden adama aynı şekilde cevap veririm. Senin fiziğinde güzel değil keşke biraz kaslı falan olsan derim :D daha 9 haftalık hamilesiniz bu asla kilonuzu etkilemez. Ve cidden kilolu doğum ve sonrası çok zor oluyor.

32 haftalık hamileyim. Şimdiye kadar 10 kilo aldım ve ciddi anlamda zorlanmaya başladım. Kilolarım eşimin umrunda değil açıkçası ama ben çok kafaya takıyorum çünkü hayatım boyunca hep zayıf bir insan oldum ve bu kadar kiloyu vücudum kaldırmıyor artık. Bence eşiniz kilonuzla ilgili laf ettiğinde ağzına lafı yapıştırın ama kendiniz yine de yemenize içmenize dikkat edin. Eşiniz için değil kendi sağlığınız için. Doğum günü konusunda ise üzülmekte çok haklısınız. Bence bu konuyla ilgili hissettiklerinizi söyleyin. İçinize atmayın. Sonra bu konular insanın içinde birikiyor olmadık yerde patlıyor.

Eşlerin görsel olarak birbirlerinde hoşuna gitmeyen şeyleri paylaşmaları çok doğal. Mesela ben de erkekte göbek sevmem ve azıcık çıksın göbeğimiz çıkmış derim eşim de hemen sporunu arttırır yediğine içtiğine dikkat eder. Aynı şekilde onun da bende bir şeyi beğenmese söylemesini isterim.
Tabii üslup çok çok önemli.
Hamilelik döneminde hamileyim nasılsa kafasında olup hiçbir şeye dikkat etmeyerek fazla kilo almayın bence. Bunu eşiniz için değil önce kendiniz için yapın.
Hediye konusunda da daha doğum gününüz gelmemiş anladığım kadarıyla. Belki bir pasta bir çiçek sizin için de alır. Yani almazsa tam bir hödüklük etmiş olur.

27+0 haftamdayım 9 kilo aldım ben de.. Gönül isterdiki 50 kilo hamile kalıp ay 60 oldum diyebilmek... Ama vucut indeksi 25-29 arasında olanların maksimum 10-11 alması gerekiyor. Daha onumde 12 13 hafta var. Dikkat etmem gerekiyor ozetle. Bunu ne esimin ne de onun bunun demesiyle yapiyorum. Kendi ozsaygim, benim ve bebegimin sagligi icin yapiyorum. Ani gelen yeme ataklarinda su/ ayran iciyorum. Pilav, makarna yemiyorum. Zaten gebelik sekerim cikti malesef.

Eşim kiloyu hiç sevmez ama bana bugüne kadar böyle bir cümle kurmadi. Diyetisyen eşliğinde kilo vermeye çalışıyorum. Ki siz hamilesiniz ben eşinizin bu tutumunu saygısızca buldum kusura bakmayın.

Düşünen ben de suçtu alma hayatım dedim ne bileyim annesine buket alıp bana tamam diyeceğini ve benim seçeceğimi.
Bilmiyorum önceden de yapmıştı şimdi bir daha açıldı konu ki göbeğim çıktı farkındayım ama şuan spor yapamam 🙄
Aslimda Hafif kendinizi yormadan spor yapabilirsiniz

Kızlar 9 haftalık hamileyim hiç öyle 36 beden olmadım hayatımda 38 dim hep zaten.
Pandemide evlendim 6 kilo almışım maalesef ama yürüyüşü bıraktığım için aldım kendimi biliyorum yani aldığının farkındayım.
Eşimle yürüyoruz az önce bana birden hamur yeme bacağın çok kalın zayıflaması lazım dedi sonra kalçanında erimesi lazım.
Ki ben tek göbeğimden şikayetçiyim ekmekte yerim bu arada ama şuan hamileyim kafamı buna takmak istemem zaten kilo aldım verip kalsaydım diye düşünüyodum Allah affetsin.
Ben bacağımdan memnunum diyorum adam anlamıyor strese sokuyorsun dedim en son şimdi de gelmiş küstün mü ben sana hep diyorum diyor.
Beni sorarsanız şimdi çekirdek elimde ağlıyorum.
Hayır bide doğum günüm yakın borcumuz var kutlamayalım dedik bugün annesi için bana buket seçtirdi ilk kez alıyorum diyor bide utanmadan neyse dedim kadın sevinsin ama arama hevesim kaçtı onuda severek seçtim bide sonra duygularım değişti.
Sizin eşiniz de böyle mi Allah aşkına destek olmak mı bu doktorum dan memnunum mesela uzak diye değiştir ben gelemiyorum diyor değiştirmek istemiyorum oysa.
Tam bir yerli Türk öküzü.

Bacagin kalın zayiflamasi lazım ne demek ya niye yani olimpiyatlarami katilican. Birde annesine çiçek alıp sizin doğum gününüzü kutlamamasi 🤦‍♀️birde bunları cogaltiyorsunuz ya ona yanarim.

Düşünen ben de suçtu alma hayatım dedim ne bileyim annesine buket alıp bana tamam diyeceğini ve benim seçeceğimi.
Bilmiyorum önceden de yapmıştı şimdi bir daha açıldı konu ki göbeğim çıktı farkındayım ama şuan spor yapamam 🙄
Hamilesiniz elbette kilo alacaksiniz üstelik son 3 ay şu topluyor vucut eşiniz çok saygısız onun cocugunu tasiyorsunuz ve size verdigi morale bak .
Ne güzel ya çocuk doğur kilo alma yemek yap ama kokma hergun Full ev işi yap akşam hazir ol ama enerjik ol oldu suyunda da koy.

seni görünüşünle yargılayan kim varsa haddini bildir , unutma senden bir tane var .. Nasıl görüneceğine sen karar verirsinn kii hamilesin yapacak bir şey yok. Doğurduktan sonra sağlığın için gerekeni zaten yaparsın. Seni kırmasına izin verme. Önlemediğin sürece bu lafların üstüne farklı şeyler söylemeye başlayabilir. Sağlıklı doğumlar dilerim :KK36:

Evet ben 50 kiloyla hamile kaldım 70 kiloyla doğurdum . Doğumdan sonra hepsi gitt şuan 48 falanım. Bu seferde çevrenden ay cok zayıfladın hamileyken ne güzele vs va diyen oluyor 😅😅
Bende aynı durumdayım dogumdan sonra asırı zayıfladım boyum 1.65 kılom dogumdan once 67 kıloydu sımdı 55.. Umarım toparlanırız

Back
X