• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik öncesi testler kafam çok karışık!

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.610
30.289
798
evet arkadaşlar derdim tam da bu. benim bir çocuğum var Allah bağışlar inş. 2. yi düşünüyorum şu sıralar. gelgelelim ilk hamileliğim biraz cahilce oldu. yani tek yaptığım folik asit kullanmaktı.
bugün kadın doğum uzmanına randevu aldım. hamilelik öncesi testler için. acaba doğru bölüme mi aldım??
şöyle birşey var ki ben kızamık, kızamıkçık geçirmemişim. annem böyle söylüyor. ilk hamileliğim de kabus haline gelmişti bu bende. çünkü hamileyken bu hastalıkları geçirip bebeğinde engel oluşanlar vardı. geçtiğimiz günlerde haberlerde de gördüm. neyse ilk hamileliğimi bu nedenle doğru düzgün yaşayamadım. sürekli bir tedirginlik söz konusuydu.

o yüzden ikinci hamileliğimde elimden geleni yapıp tevekkül edip geçirmek istiyorum nasip olursa. şayet bu hastalıkları geçirmediysem aşılarını olurum diye düşündüm. bunun için doğru bölümden mi randevu aldım acaba?? ya da ülkemiz de bu testler çabuk sonuçlanıyor mu?? bir de kızamık, kızamıkçık, su çiçeği, toksoplazma dan başka testler var mı??
konum bu başlık altında kalsın lütfen. en azından bir süre. çünkü randevu saatime az kaldı .

kadın doğum uzmanı kendi muayenesini yapar eğer diğer konularla farklı bir bölüm ilgileniyorsa oraya yönlendirir bence

Tabiki dogru bolumden randevu almissiniz.
Gerekirse jinekolog bir yonlendirme yapar.
Bu sekilde detaylica dusunmenizi de takdir ettim acikcasi hic aklima gelmemisti benim kizamik testi vs.
Tabimi doktora gittim gebelik planimdan oturu ama dr da boyle bir oneride bulunmadi.
Iyi ki daha once bu konuyu acmamissiniz yoksa dusunup strese girerdim:)

Tabiki dogru bolumden randevu almissiniz.
Gerekirse jinekolog bir yonlendirme yapar.
Bu sekilde detaylica dusunmenizi de takdir ettim acikcasi hic aklima gelmemisti benim kizamik testi vs.
Tabimi doktora gittim gebelik planimdan oturu ama dr da boyle bir oneride bulunmadi.
Iyi ki daha once bu konuyu acmamissiniz yoksa dusunup strese girerdim:)

teşekkür ederim saolun ;)
tüh üzüldüm inş hamileler benim yüzümden takıntı yapmaz. hiç aklıma gelmedi iyi mi
o stres iğrenç birşey. denize bile girerken burnumdan gelmişti. kızamıklı bir çocuk ya girdiyse diye. deniz mevsimi olmadığından rahatça yazdım bunu :D

cute bu konuda tecrübelisin sana güveniyorum :KK66: nedense hastane ortamı beni çok geriyor istemsizce. o yüzden tek gitmede hallolsun derdindeyim :KK70:
o zaman adetın 3. gunu gıdeceksın hormonlarınada bakılır en azından

arkadaşlar gittim geldim ;) belki ileri de konuyu okuyanlar olur faydası olsun sonucu yazayım. kadın doğumcu yaptırıyor testleri. kızamıkçık, toksoplazma ve hepatit testleri yeterliymiş.
ben de spiral vardı çıkarmayalım test sonuçları gelsin ondan sonra çıkaralım dedi. bir de oğlum 3 yaşında. erken değil mi biraz daha bekleseydin dedi. karışık olan kafamı çorba yapıp yolladı saolsun :D

evet arkadaşlar derdim tam da bu. benim bir çocuğum var Allah bağışlar inş. 2. yi düşünüyorum şu sıralar. gelgelelim ilk hamileliğim biraz cahilce oldu. yani tek yaptığım folik asit kullanmaktı.
bugün kadın doğum uzmanına randevu aldım. hamilelik öncesi testler için. acaba doğru bölüme mi aldım??
şöyle birşey var ki ben kızamık, kızamıkçık geçirmemişim. annem böyle söylüyor. ilk hamileliğim de kabus haline gelmişti bu bende. çünkü hamileyken bu hastalıkları geçirip bebeğinde engel oluşanlar vardı. geçtiğimiz günlerde haberlerde de gördüm. neyse ilk hamileliğimi bu nedenle doğru düzgün yaşayamadım. sürekli bir tedirginlik söz konusuydu.

o yüzden ikinci hamileliğimde elimden geleni yapıp tevekkül edip geçirmek istiyorum nasip olursa. şayet bu hastalıkları geçirmediysem aşılarını olurum diye düşündüm. bunun için doğru bölümden mi randevu aldım acaba?? ya da ülkemiz de bu testler çabuk sonuçlanıyor mu?? bir de kızamık, kızamıkçık, su çiçeği, toksoplazma dan başka testler var mı??
konum bu başlık altında kalsın lütfen. en azından bir süre. çünkü randevu saatime az kaldı .

Hamile hemen kalmayı düşünmuyorsan kızamık ve kızamıkçık aşısı olabilirsin. Ama sanırım bir 6 ay kadar beklemen gerekir hamile kalmak için. Bir de tek doz ile bağışıklık kazanamayabilirsin

THORCH diye bir test yapılıyor. Bu testte hangi hastalıkları geçirip gecirmedigin ortaya çıkıyor.Ben y aptirmistim ve önceden kizamikcik cikarmisim haberim yok. Halbuki annem bu hastalığı gecirmedigimi söylemişti. Drum hafif şekilde geçirmiş olabilecegimi bazen farkedilmeden atlatildigini söylemişti. Kadin dogumcuyA gidersen yonlendirir canim seni.

Back
X