Hamilelik Planlarken Spora Gitmek Düşüğe Yol Açar Mı? Yaşayan var mı ltf yardım

eligooo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
467
640
Arkadaşlar Merhaba!
Hemen konuya gireyim, geçen hafta doktora gittim ve dr muayene ve hormon testleri sonrası yumurtlama olduğunu ve şuan gebelik için çok müsait olduğumu söyledi ve bazı şeyler önerdi.:KK23: Sonuç olarak şuan gebelik ihtimalim var ancak bi yandan da bi spor merkezine yazılmıştım ve halen devam etmekteyim. Ağırlık kaldırımı falan söz konusu değil ama yinede hoca eşliğinde baya efor sarf ediyoruz. Sorum şudur acaba gebelik var ise bebek için sakıncası olur mu? Ne yapmalıyım sizce, sporu bırakmalı mıyım? :KK56:

Cnm bende aynı durumdaydım göZe alamayıp sporu bıraktım. En iyisi gebeliğin 3. Ay'ından sonra bence.sen yıne de doktoruna danış en iyisi.

Bir arkadaşım hamile olduğunu öğrenmeden spor salonunda her gün epey efor sarfediyordu. 8 haftalıkken düşük yaptı. Bir de o dönem kullandığı bazı ilaçlar vardı. Düşüğü doktoru bu sebeplere bağlamasa da, kendisi hala sebebin spor olduğunu düşünür. Bana kalırsa hafif tempolu yürüyüş falan yapsanız daha iyi olur bu dönemde.

ilk 12 hafta dusuk riski cok yuksek yinede dikkat etmek lazim.bencede ara ver en azindan icin rahat olur

X