Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Planlayanlar ve Hamile Olmak isteyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yapacaktım da ateş ölçeri bulamadım canım 🙈😂peki yumurtlama dönemini nasıl anlıyorsun cok ilginç valla
Tablomu incelediysen iki çizginin tam birleştiği yer var ya işte orası yumurtlama günü. Yatay Ve dikeyin kesişim yeri. Sen ateşini giriyorsun yumurtlamayı program belirliyor

Cnm bn doktora gittigimde iki kesin yumurtam oldugunu ve her seferinde catladigini biliodum e ikiside catladi tekrar koyulasio su an o garibime gitti bilen varmi merak ettim doktora kesin gitcem artik en azindan merakim gider
Öyle mi bu ay doktor kontrolündeydin öyleyse? E süper bir haber bu. Kaç gün geçti yumurtlamadan bir gebelik testi yapsana 🤩

Merhaba bayanlar 🍀 ekteki teste aklim takildi. Ben 4 gün önce pik gördüm sonra siliklesmeye basladi hersey normaldi. Bugün tekrar test yaptigim da bu koyuluga anlam veremedim.4gün sonrasina tekrar yumurtlama sürecimi yani bu normalmi? Bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi. Tesekkur ederim 🙏🏻
Belki 4 gün önceki testiniz pik değildi onu da bi atın bakalım

Merhaba arkasaşlar, 3 yildir normal yolla gebelik oluşmuyor. Kasım 2017 de bir heyecenla idrar testinde 2. Çizgiyi gordum. Kan testide pozitif gelmisti. Kan degerlerim 2 kat artmasi gerekirken 3,4 kat artmaya basladi. Doktorum ikiz olabilir dedi fakat gunun sonunda mol gebelik oldugu anlaşıldı. Ve gebelik sonlandirildi. Esimin sperm sayisi normal fakat morfoliji %3 ve hareket zayif. Bu ay 9unda catlatma ignesi vuruldum ve 11 mayista ilk asilamam yapildi. 8inden itibaren progestan 200mg vajinal yolla aliyorum. Butun gun uyumak istiyorum. Ilactan mi bilmiyorum sinirler de iyice bozuldu. Bel ve kasik agrisi hic ama hic gecmedi. Benzer durumlar yasiyorsaniz tecrubelerinizi benimle paylasirmisiniz lutfen. 🙏

Tablomu incelediysen iki çizginin tam birleştiği yer var ya işte orası yumurtlama günü. Yatay Ve dikeyin kesişim yeri. Sen ateşini giriyorsun yumurtlamayı program belirliyor
Hmm anladım cnm evet gördüm tabloyu da pek anlayamamıştım sondaki düşüşü farkettim. Yumurtlama da mı düşüş oldu yani oruç biraz kafama vurdu kusura bakma zor algılıyorum cnm cok sordum

Öyle mi bu ay doktor kontrolündeydin öyleyse? E süper bir haber bu. Kaç gün geçti yumurtlamadan bir gebelik testi yapsana 🤩
Yok kuzum 6 aydan fazla kontrolum oldu hepsinde iki yumurtam oldugu solediler 4 aydir gitmiorum doktora asilama sureci bni cok kipratti ardindan virus derken kaldi carsamba persembe gidecem tekrar bu ay ovu testinde 2 kez pik gordum tekrar koyulasinca merak ettim k.bkma guzl aciklatamadim

Belki 4 gün önceki testiniz pik değildi onu da bi atın bakalım

Onu attım ne yazıkki ama pikti baya C den koyuydu ve iki kere tekrarladim ikiside pikti. (Testi teyit ettim aklimca) sonrsinda yavastan koyudan aciga dogru siliklesti. 3 gün siliklesmesini takip ettim. Bugunde tekrar bir bakiyim dedim olan bu 🤷🏻‍♀️

Hmm anladım cnm evet gördüm tabloyu da pek anlayamamıştım sondaki düşüşü farkettim. Yumurtlama da mı düşüş oldu yani oruç biraz kafama vurdu kusura bakma zor algılıyorum cnm cok sordum
Şöyle oluyor bildiğim kadarıyla yumurtlama günü ateşin düşüyor geri yükseldiğinde de çatlamış oluyor o günleri iyi değerlendirmek gerekiyor. Ateş ölçmenin dezavantajı şu Kİ verimli günlerini gün geçtikten sonra öğreniyorsun. Birkaç ay yapınca tahmin edersin diyorlar . Bence şahsen ovü testi yapmak daha mantıklı.. ben gebe olup olmadığımı ya da o ay Kİ yumurtanın verimli olup olmadığını anlamak için takip ediyorum😉

Yok kuzum 6 aydan fazla kontrolum oldu hepsinde iki yumurtam oldugu solediler 4 aydir gitmiorum doktora asilama sureci bni cok kipratti ardindan virus derken kaldi carsamba persembe gidecem tekrar bu ay ovu testinde 2 kez pik gordum tekrar koyulasinca merak ettim k.bkma guzl aciklatamadim
Estağfurullah ben de tüm yazışmaları okuyamadığım için iyi anlayamıyorum. İnşallah hayırlı haberlerle dönersin 🙏🏼

Onu attım ne yazıkki ama pikti baya C den koyuydu ve iki kere tekrarladim ikiside pikti. (Testi teyit ettim aklimca) sonrsinda yavastan koyudan aciga dogru siliklesti. 3 gün siliklesmesini takip ettim. Bugunde tekrar bir bakiyim dedim olan bu 🤷🏻‍♀️
Hımmm bilemedim ama bu ay klomen vs kullanmış mıydınız? Bazı aylar iki yumurta olup farklı zamanlarda çatlayabiliyor

Hımmm bilemedim ama bu ay klomen vs kullanmış mıydınız? Bazı aylar iki yumurta olup farklı zamanlarda çatlayabiliyor

Kullanmadım diğer aylardan tek farkım inofolic kullanmis olmamdı. Değerlendiriyim ben ozamansa☺️ Döngümde kısa 24 günde bir oluyorum hiçbirşey anlamadım ben bu işten , hayırlısı🍀 hepimiz için herkesin gönlüne göre olsun 🙏🏻 Teşekkür ederim cevap için

Yumurtlamayı gördünüz mü? Gördükten sonra yapmanın bir anlamı yok çünkü vücutta lh olduğu için hep pozitif çıkar zaten. Görmediyseniz yapmaya devam edin Bu testler piki göstermiyor daha.

Ayda 3-4 kez yumurtlama olmaz doktorlar ısrarla 1 kez olur diyorlar bazen de geçen aydan kalan yumurtlama olabilirmiş adetten hemen sonra. Ama o da verimli bir yumurta olmaz boş çıkarmış. Vücutta lh hormonu yüksekse o zaman genelde hep pik gösteriyor bu testler yaptırmadıysanız bi yaptırın derim. Ama adetiniz yakınsa hamileyseniz o durumda da belki pik gibi gösterebilir. Bence bugünü her türlü değerlendirin😉
Ben piki hiç görmedim adetin 17. Günü bugün. Kafam çok karıştı ilk defa deniyorum ama testleri de geçen sene almıştım sanırım ya onlar bozuk ya ben yanlış yapıyorum

35.3 çok düşük dil altı ölçümü mü? Ben koltuk altından ölçüyordum ilk öğrendiğim zamanlarda aman o zaman dediğin gibi 35,7 falan çok değişken çıkıyordu. Devamlı dil altından ölç daha doğru sonuç alırsın. Bence ateşin hala yüksek umudunu kırma adet gününe kadar ölçmeye devam 😉
Kansızlık vs falan var onunla alakalı olabilir mi acaba ve ilk başlarda kol altından ölçtüm pikten sonra dil altı olduğunu öğrendim ordan ölçmeye başladım 😊 inşallah canım ya ama adet olacakmışım gibi hissediyorum

Merhaba arkasaşlar, 3 yildir normal yolla gebelik oluşmuyor. Kasım 2017 de bir heyecenla idrar testinde 2. Çizgiyi gordum. Kan testide pozitif gelmisti. Kan degerlerim 2 kat artmasi gerekirken 3,4 kat artmaya basladi. Doktorum ikiz olabilir dedi fakat gunun sonunda mol gebelik oldugu anlaşıldı. Ve gebelik sonlandirildi. Esimin sperm sayisi normal fakat morfoliji %3 ve hareket zayif. Bu ay 9unda catlatma ignesi vuruldum ve 11 mayista ilk asilamam yapildi. 8inden itibaren progestan 200mg vajinal yolla aliyorum. Butun gun uyumak istiyorum. Ilactan mi bilmiyorum sinirler de iyice bozuldu. Bel ve kasik agrisi hic ama hic gecmedi. Benzer durumlar yasiyorsaniz tecrubelerinizi benimle paylasirmisiniz lutfen. 🙏
Hamilelikte uyku olabiliyor. Bende düşüğüm de uyuyordum. Akşam olunca kirpik diplerime kadar uyku akar sizlardi gozlerim.insallah bebek vardır.

Back
X