Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Planlayanlar ve Hamile Olmak isteyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçen ay ben ovulasyon takibi yaptım kendim yumurtlama 22 ‘sinde oldu. 22,23 değerlendirdik olmadı. Bu ay yumurtlamadan önceki günü ve diğer dört günü dergerlendirecegim. Böyle mecburi gibi olması çok sıkıntı bir durum ama yapacak bir şey yok.
1 kutu testim var ama uğraşılacak iş değil ovulasyon takibi acaba bu testler kesin mi hatasız mı :( 2. gebeliğimden önce yapmıştım sıfır yumurtlama ama sonra nasılsa hamilelik olmuştu :( eşime diyorum 2.çocuktan sonra bu defteri kapatalım.

Hadii ya doktor bana femara ilaç verdi beş gün sonra gel yumurtalarına bakacağız dedi ama ben alttan olacağını düşünmedim birden aklıma geldi. Ne yapsam acaba hiç istemiyorum.
Korkulacak hiçbirşey yok. Doktor bakmıyor bile üstüne örtü örtüyorsun. Ayrı bir ultrason başlığıyla kontrol ediyor sadece. O sırada doktor ultrason ekranına bakıyor.

Yaşadığım yerde özel hastanede hiç bayan doktor yok bu gittiğim doktor erkek yaklaşık on yıl önce diş doktoruna gitmiştim resmen taciz etti ondan beri erkek doktorlara hiç gitmek istemiyorum. Bir de böyle vajinal muayene. Sanırım psikolojik bir durum o olaydan sonra ama ne yapacağımı bilmiyorum. Devlet hastanesinde bayan doktor var daha önce hiç memnun kalmadım ama olmazsa yine ona gideyim herhalde fark etmez yumurtalara bakacak sonuçta
Hmm daha önce öyle birşey yaşadıysan eşinle git. Ama kadın doğum doktoruyla öyle bir durum yaşayacağını sanmıyorum adam zaten aşmıştır o durumları o mesleği seçtiğine göre.

1 kutu testim var ama uğraşılacak iş değil ovulasyon takibi acaba bu testler kesin mi hatasız mı :KK43: 2. gebeliğimden önce yapmıştım sıfır yumurtlama ama sonra nasılsa hamilelik olmuştu :KK43: eşime diyorum 2.çocuktan sonra bu defteri kapatalım.
[/QUOTE
Yüzde yüz olacak değil sende ve eşinde başka problem yoksa genelde oluyor. Ben de polikistik var eşim bu hafta tahlil verecek. Bence ovulasyon takibini en azından eşine çok söyleme ikinizde bilince iyice kötü oluyor ilişki konusunda zorunlulukmuş gibi.

• Beğen
Reactions: mnt
bendde pco var :( bir kızımız var şükür.bir tanede kaybım var 4 aylık.bu hastalığın sağı solu belli değil hamile kalıyoruz ama nasıl oda belli değil :)

Hmm daha önce öyle birşey yaşadıysan eşinle git. Ama kadın doğum doktoruyla öyle bir durum yaşayacağını sanmıyorum adam zaten aşmıştır o durumları o mesleği seçtiğine göre.
Yok tabii ki kendi doktorumun öyle art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Hatta çoğu sağlıkçımızın ama böyle kötü bir tecrübe yaşadığım için çok tedirgin oldum. Gidince de alttan muayene olmak istemiyorum demek daha sıkıntı bir durum. Neyse bakalım Cuma’ya kadar bir çözüm yolu bulurum artık.

Hala yapmadım canım sabah yapsam diye düşünüyorum ama çok kararsızım içimden bi ses yap diyor akıntım devam ediyor ara ara şuan az önce düşünmemek için uyudum rüyamda adet oluyordum sen düşün artık psikolojimi😃:KK17: acaba ikindi ezanından sonra yapsam mı
Bu saate kadar dayanmışsın biraz daha bekle canım sabrın sonu selamettir insallah güzel haberle gelceksin :dua: :KK36: :anneadayı:

1 kutu testim var ama uğraşılacak iş değil ovulasyon takibi acaba bu testler kesin mi hatasız mı :KK43: 2. gebeliğimden önce yapmıştım sıfır yumurtlama ama sonra nasılsa hamilelik olmuştu :KK43: eşime diyorum 2.çocuktan sonra bu defteri kapatalım.
Nasıl ya çok ilginç...hiç mi pik görmediniz....birde kullandığınız test ne markaydı

uzun zaman oldu markayı hatırlamıyorum.pcoyum ben yumurtlamalarım ve onların gelişip çatlaması hep bir muamma.
Bence yapmaya devam edin 40,50. Gün bile yumurtlayan oluyor polikistiklerde. Biraz tuhaf ama ben ilk yaptığımda afedersiniz ama idrarı koyduğum kabı aşağıdan tutuyordum elim kolum batıyordu. Bu ne biçim bir iş diyip iki üç ay yapmadım sonradan aklıma geldi kabı yakın mesafede tutmak😃

• Beğen
Reactions: mnt
Bence yapmaya devam edin 40,50. Gün bile yumurtlayan oluyor polikistiklerde. Biraz tuhaf ama ben ilk yaptığımda afedersiniz ama idrarı koyduğum kabı aşağıdan tutuyordum elim kolum batıyordu. Bu ne biçim bir iş diyip iki üç ay yapmadım sonradan aklıma geldi kabı yakın mesafede tutmak😃
ah bu kadınsal hastalıklar :) yedi bizi çocuk yapmaya odaklı ilişki beni eritti artık bu ay denedim olmazsa daha akışına bırakacam.sırf yaşım ilerliyor diye uğraşıyorum ama nasipte yoksa boşa zorlamayım.

Arkadaşlar adete 4 gün var bugün ovulasyon testi yaptım ve çok silik. Bu hamile olma ihtimalim yok demek mi oluyor. Sanki hamile olanlarda yumurtlama zamanındaki gibi koyu oluyor diye okumuştum doğru mu acaba ya 😔

Arkadaşlar adete 4 gün var bugün ovulasyon testi yaptım ve çok silik. Bu hamile olma ihtimalim yok demek mi oluyor. Sanki hamile olanlarda yumurtlama zamanındaki gibi koyu oluyor diye okumuştum doğru mu acaba ya 😔
En az 5-6 haftalik gebelikte koyu cikiyormus diye okumuştum burda, bence su anda ona gore karar verilmez, ben de yapmıyorum inatla o yüzden :110:

En az 5-6 haftalik gebelikte koyu cikiyormus diye okumuştum burda, bence su anda ona gore karar verilmez, ben de yapmıyorum inatla o yüzden :110:
İnşallah öyledir ya bu ay da olmazsa rahim filmi yapalım dedi doktor inşallah gerek kalmadan olur. 🙏

Doktor bunu yazdı ki sigorta karşılamadı zaten 73,50₺ arkadaşlar çok pahalı 😐 ve bunu kullanan varmı aranızda ilk defa kullanıcam folik asiti. 1 yıl olmasına rağmen bugün image.webp

Doktor bunu yazdı ki sigorta karşılamadı zaten 73,50₺ arkadaşlar çok pahalı 😐 ve bunu kullanan varmı aranızda ilk defa kullanıcam folik asiti. 1 yıl olmasına rağmen bugünEki Görüntüle 2634148
Ben mavisini kullaniyorum canim yumirtla kalitesini ve buyumesini destekliyor duzenli ic aksatma insallah faydasini gorursun

Back
X