Hamilelik psikolojisi

Aykiz1986

Sen benim dünyamsin kızım❤
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
872
504
103
Merhaba kizlar ben 23 haftalik hamileyim 3 hafta once yakin arkadasim 9 haftalikken bebegi karninda öldü ve ogunden sonra ben cok tuaflastim heran bebegime birsey olacak gibi cok huzursuzum bir turlu mutlu olamiyorum hep aklima kotu seyler geliyor bir turlu kendimi rahatlatamiyorum icim skiliyor ama 3 hafta once cok farkliydim aklima hic kotu seyler gelmezdi son donemler kotu ruyalar goruyorum herseyi bebege yorumluyor napacam bilmiyorum esimlede paylastim ama biraz konustu benimle ama hala ayniyim cok sukur hic bir dusuk sorunum falan yok hersey yolunda ama hep uzgunum bir an once gunum gelsin istiyorum ama cok var ozamana kadar napacam bilmiyorum bebegimle sanki cok uzak bir mesafe var gibi sanki ona alismak istemiyorum doktorumlada paylasmak istiyorum bu konuyu bakalim ne diyecek.sizce ne yapabilirim arkadaslar her hamilemi boyle acaba hep tedirgin.kusura bakmayin uzun oldu biraz

benimde ilk haftalarda oyleydı hamıle kalmaya calısırken cevremde 3 4 kısı dusuk yaptı kalbı durdugu ıcın ben hamıle kalınca aynı olacak dıye korkmustum hatta esım bıle kendınden bır parca gıbı dusunme dıyordu..
daha cok yenı durumun yakında gecer aklına getırme bebegının hareketlerıne tekmelerıne konsantre ol :)

Her hamile böyle değil.
Ama ister istemez etkilenirsin, doğal.
Hareketlerini hissediyorsundur artık, arada yokla onu <3
Bir de düşün, çoğu gitmiş azı kalmış. Şimdiye kadar bir sorun olmamış bundan sonra neden olsun?

Hamilelikte, hatırlanan rüya sayısında artış olur, kabuslar da olur, gayet normal. Bu süreçte haber okumayın, canınızı sıkacak sohbetlere katılmayın. Tereddüt etmeniz, korkmanız, bu sürecin doğasında var.

İlk aylarda ben de affedersiniz ota moka ultrasona girerdim, evham yapardım. Son aylarda da birkaç kötü habere denk geldim "Bu iğrenç dünyaya niçin bir masum getiriyorum? Neden yaptım bunu ona?" diye ağladığım olurdu sık sık.

Geçecek bunların hepsi, ileriyi düşünün, doktorunuz önerdiyse yürüyüşlere çıkın, bebek kıyafetlerine bakının filan. Dağıtın kafanızı.

Öyle anlıyorum ki seni. 40 haftam bu şekilde bitti. Sanki hep bişey olacak gibi. Her ultrasona girdiğimde sanki bana bebegin öldü diyecek gibi korkardım . Yada erken dogurucam acaba bebek yaşar mı ? İnan bana 25 haftalik bebek dogsa yaşar mı diye arastirmalarim vardır ve her hafta için bu böyle sürdü. Sonucu soylim sana. Kendime zehir ettim en güzel zamanlarimi. Şimdi ah salak kafam diyorum. Kızım tam gününde 40.haftada doğdu ve şu an 1 yasinda lütfen sende böyle yapma kendine gel ve karnina koy elini o güzel tekmeciklerinin tadını çıkar

Benim de hamileligim 8. Haftada.
Daha doktoro da gitmedim. Nedense ayagim geri geri gidiyo.
11. Haftada 2li test olucakya gitmisken hepsi bir hallolur diyorum.
2. Bebis oldugundan heralde bu gevseklik.

Kızım olmadan önce 2 kürtaj 1 dusuk yaşadım .Kızıma hamile kalınca bağlanmak hiç istemedim.Baslarda hep bir korku vardı ya bununda kalbi durursa diye.Daha sonra digerlerininde yaşaması benim elimde değildi zaten diyerek tevekkul ettim .Her şeyin hayırlısı dedim .Şimdi kızım 13 aylık Sen tevekkul et hayirlisini işte kötüyü düşünme.Bizim için olandada ,olmayandada var bir hayır.

Canim sanki beni anlatmisin aynen yazdiklarin gibiyim 30 haftalik olsaydim diyorum bebegim ozaman yasama sansi yuksek diye dusunuyorum.Allah bebegine uzun omurler versin herseyin hayirlisi

Allah kizina uzun saglikli uzun omurler versin canim dogru hersey Allahtan verende alanda o annelik duygusu iste rahima dustugu anda endiseleniyorsun yavrun icin

Canim sanki beni anlatmisin aynen yazdiklarin gibiyim 30 haftalik olsaydim diyorum bebegim ozaman yasama sansi yuksek diye dusunuyorum.Allah bebegine uzun omurler versin herseyin hayirlisi
Amin canimm sende hayırlı sağlıklı bi şekilde kucağına al inşallah canım şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum sana

Allah kizina uzun saglikli uzun omurler versin canim dogru hersey Allahtan verende alanda o annelik duygusu iste rahima dustugu anda endiseleniyorsun yavrun icin
Amin canım Allah razı olsun.Rabbim sanada sağlıklı sıhhatli bir evlat ve hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…