hamilelik psikolojisi :))) :(((((

casper10

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
407
27
318
İstanbul
kızlar 2,5 aylık hamileyim. ama benim göbişim şimdiden çıktı. kimi insanda hemen çıkıyomuş, istah artışım falan yok zaten genelde meyve yiyorum. bulantılarım kusmam çok hiç yemek yiyemiyorum. bunlardan şikayetim çok yok. hatta mutlu bile oluyorum içimde bir can taşıdığım için. daha önce bir düşüğüm vardı. ilk bebeğim olduğu için çok üzülmüştüm. bu ikinciyi en çok ta o yüzden istedim 8 ay sonra hatta tamda eğer düşmeseydi tam doğum yapacağım tarihte hamile kalmışım. neyse bugün tesadüfen öyle hamilelikle ilgili araştırma yaparken birden anne olmanın sorumluluğunu değişen ve değişmeyedevam eden hayatımı farkettim. 5 ay sonra iş hayatım bitecek. okul ve iş hayatı derken ben hiç evde kalmamıştım. eşimden harçlık alıcam ekmek parası istiycem. çay bitmiş pirinç bitmiş diycem. eşimin eline bakıcam. bu döenmde kg alıcam vucudumda çatlaklar oluşacak. doğum yaptığımda ise sütüm kesilmesin die hemen kg da vermeye çalışamıycam. ay ne bilim madolyonun hiç bu yüzünü düşünmemiştim ben ya. bakımlı bir hamile olucam dedim kendi kendime bir kere saçımı kestirdim herkes nie kestiriyosun dior. batıl inançlar varmış. boya zararlı zaten onu biliyorum. ne bilim ya makyaj yapıyorum o da cildimi yıpratacak die korkuyorum. of offf psikolojim bozuldu birden yaaaaa

Ohooooooo sen kendini olagan üstü biri olmak zorundasin gibi görüyorsun,ne yapalim yani o elimizde degil ki catlak matlak vs,biz sadece elimizden geldigince bakim yapariz,ama varsin olsun bir iki catlak bir iki kilo

cocugun saglikla dogsunda Allah baska dert vermesinde gerisi yalan,

Insanlarin gözü görmüyor bile ki o catlaklari görsünler,ama yinede öyle sariliyorlar ki bu hayata!!

Saglik iste sadece ve relax ol

hayatında kaç defa hamile kalacaksın ki bunları kafana takma bu muhteşem günlerin tadını çıkar.hamileliğin boyunca öncelik hep sendedir sonrasında da anne olacaksın kendi önceliklerini sana muhtaç olan sensiz yaşaması çok zor olan minicik bir meleğe kendi arzunla vereceksin. tadını çıkarmaya bak keyfini çıkar su akarrrrrr yolunu bulur...:39:

evet hamilelik psikolojisidir yaşamadan bilemeyiz belki
ama sen yinede önceki düşüğünü düşün ne kadar üzülmüşsündür
ve ne güzel tekrar hamile kalabilmişsin ya olmasaydı
şu an senin gibi hamile olmayı isteyen ne çok kadın vardır düşünsene
bunlardan biride benim 6 yıldır istiyorum ama yok yok yok
ne tedaviler ne iğneler ne otlar çöpler dualar adaklar
boşver kiloyu çatlağı batıl inançları sen hamileliğin tadını çıkar
yavrunda sağ salim doğsun inşallah hayırlı sağlıklı evlat olsun

Ohooooooo sen kendini olagan üstü biri olmak zorundasin gibi görüyorsun,ne yapalim yani o elimizde degil ki catlak matlak vs,biz sadece elimizden geldigince bakim yapariz,ama varsin olsun bir iki catlak bir iki kilo

cocugun saglikla dogsunda Allah baska dert vermesinde gerisi yalan,

Insanlarin gözü görmüyor bile ki o catlaklari görsünler,ama yinede öyle sariliyorlar ki bu hayata!!

Saglik iste sadece ve relax ol

öyle değilmi kız :) 2 pasta cila kaporta sağlam :) çocukta yaparız bakımda :) :49::49::49::49::49: ay ne bilim biran kötü oldum zaten ilaç merhem kullanmaya pek tarftar değilim bende doğal çözümler araştırdım kakao yağı badem yağı ii geliyomuş :) :kkk:

hayatında kaç defa hamile kalacaksın ki bunları kafana takma bu muhteşem günlerin tadını çıkar.hamileliğin boyunca öncelik hep sendedir sonrasında da anne olacaksın kendi önceliklerini sana muhtaç olan sensiz yaşaması çok zor olan minicik bir meleğe kendi arzunla vereceksin. tadını çıkarmaya bak keyfini çıkar su akarrrrrr yolunu bulur...:39:

böyle düşününce sorun yok ama ne bilim biran çok korkunç geldi bana ya hiç alışmadığım kadın tipi olmak ne bilim ya. zaten hiç alışmadığım bir mahallede oturuyorum ne bilim eşimin ailesinin geleneği göreğini tuhaf tuhaf alışkanlıkları korkutuyor beni aslında bide fazla kg ler :) amaaan çocuğumu yaparım keyfime bakarım diemiyorum ben bir türlü belkide tecrübesizlikten evliliğin bu yönüne göremediğimden herhalde

evet hamilelik psikolojisidir yaşamadan bilemeyiz belki
ama sen yinede önceki düşüğünü düşün ne kadar üzülmüşsündür
ve ne güzel tekrar hamile kalabilmişsin ya olmasaydı
şu an senin gibi hamile olmayı isteyen ne çok kadın vardır düşünsene
bunlardan biride benim 6 yıldır istiyorum ama yok yok yok
ne tedaviler ne iğneler ne otlar çöpler dualar adaklar
boşver kiloyu çatlağı batıl inançları sen hamileliğin tadını çıkar
yavrunda sağ salim doğsun inşallah hayırlı sağlıklı evlat olsun

allahım en kısa sürede sağlıklı sıhatli bir çocuk verir inşallah. benimde çevremde o kadar çok varki kardeşim, kuzenim, başka bir kaç arkadaım daha. böyle yanıp yanıp tutuşuyolar resmen ben 1,5 yıldır evliyim onların en az olanı 4 en fazlanı 8 senedir evli inan onlar hep sorular günde kaç kere ararlar nasılsın iyimisin sıkıntın varmı die ben sırf onlar üzülmesin die böle ağız tadıyla anlatamıyorum bile vardır allahın bir bildiği vardır herşeyin zamanı sabır

öyle değilmi kız :) 2 pasta cila kaporta sağlam :) çocukta yaparız bakımda :) :49::49::49::49::49: ay ne bilim biran kötü oldum zaten ilaç merhem kullanmaya pek tarftar değilim bende doğal çözümler araştırdım kakao yağı badem yağı ii geliyomuş :) :kkk:

heee yavvv

amaaaaan bütün dünyanin yükünü kadinlar mi cekecek?

salla gitsin ve tadini cikar cikarabildigin kadar:21:

keske simdi bende hamile olsam,ama olmuyor:25:

allah en kısa sürede sana öle tatlı bir çocuk versin ki yeterki kalbin hep böle güzel olsun :))

len sende cocuk var hormonlar kafayi yemis bendede cocuk yok diye hormonlar kafayi yemis:1:

duygulandim,sagolasin canim,Allah cümlemize saglikli hayirli evlatlar versin.

ama dedigim gibi sahiden,önemsiz seylere takilarak önemli olan ve güzel olani kacirmamaliyiz hayatta!!!!!!

ona bakarsan düsün bi,yarin bir sivilce cikar yüzümüzde ve öbür gün bugün begenmedigimiz güzelligimizi ahlar cekerek arariz!

halimize hep sükür etmeliyiz,hayat kisa ve önemli seylerin pesinde kosmaliyiz,bak mesela balkonun ve imkanin varsa sabahlari güzel kahvalti keyfini yap,

konus yavrunla,dualar et,ve yavruna istersen mektuplar yaz,yani cikar begüzelim tadini be anam daha ne diyek yavvv:1::1::9::emir_bebek::nazar:

len sende cocuk var hormonlar kafayi yemis bendede cocuk yok diye hormonlar kafayi yemis:1:

duygulandim,sagolasin canim,Allah cümlemize saglikli hayirli evlatlar versin.

ama dedigim gibi sahiden,önemsiz seylere takilarak önemli olan ve güzel olani kacirmamaliyiz hayatta!!!!!!

ona bakarsan düsün bi,yarin bir sivilce cikar yüzümüzde ve öbür gün bugün begenmedigimiz güzelligimizi ahlar cekerek arariz!

halimize hep sükür etmeliyiz,hayat kisa ve önemli seylerin pesinde kosmaliyiz,bak mesela balkonun ve imkanin varsa sabahlari güzel kahvalti keyfini yap,

konus yavrunla,dualar et,ve yavruna istersen mektuplar yaz,yani cikar begüzelim tadini be anam daha ne diyek yavvv:1::1::9::emir_bebek::nazar:

saol canım beniim teşekkür ederim. inan bende hemen uygulamaya geçtim söylediklerini. mesela o gün işten çıktım böle badem yağı kakao yağı falan aldım o gün akşam oldu sürdüm karnıma ii geliomuş öle duymuştum. allahım o nasıl bir koku 5 dk duramadım kaç gündür o koku burnumdan gitmiyor. dedim ki kendi kendime sen ne yapıyorsun allah aşkına boşversene ::36: tabi hemen normale döndüm kalktım balık tutmaya gittim eğlendim gezdim bşde onların hepsini afiyetle yedim şimdi tadını çıkarıyorum :1::1::1::1::1::49::49:

ayyy cnm ben de hamile kalmadan önce hep görürdüm hamileleri. nasıl sinir olurdum pekela hamileyken de bakımlı olunur güzel giyinilir diye. niye böyle kendilerini salıyorlar diyordum.
ama gel gör ki şu an ben de saçımı toplayıp işe gelen biri oldum. zorlanıyorum zaten uyanamıyorum sabahları.eee ağrılarım var.kalkıp makyaj yapıp saçımı yapmaya halim olmuyor:)))
kıyafet desen bir kaç parça oluyor.. çok pahalı hamile kıyafetleri. öyle çeşit çeşit giyenemiyorsun...
çatlaklara gelince yağdan vıcık vıcık dolaşanlarda bile oluyor. kesinlikle senin cilt tipine bağlı. istediğin kadar yağlan çatlayacaksa çatlıyor.
sonuç olarak ye iç keyfine bak:34: şükretmeyi bilmemiz gerekiyor:49: ben de hep kusuyordum. ve her kusuşumda şükrediyordum.allahım sana şükürler olsun bana bebğimi nasip ettin.aratmadın verdin.olmayanlara,isteyenlerede tez zamanda nasip et diyordum.:34:

ayyy cnm ben de hamile kalmadan önce hep görürdüm hamileleri. nasıl sinir olurdum pekela hamileyken de bakımlı olunur güzel giyinilir diye. niye böyle kendilerini salıyorlar diyordum.
ama gel gör ki şu an ben de saçımı toplayıp işe gelen biri oldum. zorlanıyorum zaten uyanamıyorum sabahları.eee ağrılarım var.kalkıp makyaj yapıp saçımı yapmaya halim olmuyor:)))
kıyafet desen bir kaç parça oluyor.. çok pahalı hamile kıyafetleri. öyle çeşit çeşit giyenemiyorsun...
çatlaklara gelince yağdan vıcık vıcık dolaşanlarda bile oluyor. kesinlikle senin cilt tipine bağlı. istediğin kadar yağlan çatlayacaksa çatlıyor.
sonuç olarak ye iç keyfine bak:34: şükretmeyi bilmemiz gerekiyor:49: ben de hep kusuyordum. ve her kusuşumda şükrediyordum.allahım sana şükürler olsun bana bebğimi nasip ettin.aratmadın verdin.olmayanlara,isteyenlerede tez zamanda nasip et diyordum.:34:

öyle tabi canım ya mesela ben bakıyorum çevremde benden yıllar yıllar önce evlenen var hala çocukları yok ve deli oluyorlar keyfine bakmak lazım haklısın :ssz: :37:

Back
X