Hamilelik Reflüsü

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.242
3.012
723
Merhaba;

12+6 günlük hamileyim. Midemle ilgili çok rahatsızım (boğazımda yanma, mide de yanma ve kusma)ve doktorun teşhisi reflü. Hamilelikte ortaya çıkıyormuş. Bu dönemde doktor ilaç vermiyor, hatta gebelik sonlanana kadarda vermeyi düşünmüyor, zaten gebeliğin bitmesiyle birlikte reflü de sona eriyormuş.

Doktorun tavsiye ettiği şeyler, diyet ve çeşitli önlemler.
Merak ettiğim, hamilelikte reflü yaşayan arkadaşlar var mı, ilaç kullanıyorlar mı ve 9 ay boyunca bu durum devam ediyor mu, yoksa bir süre sonra kendiliğinden geçen kişiler var mı?

benim midemden ziyade özellikle geceleri boğazımda bi yanma oluyor,sanki bişey tıkanmış gibi ve çok rahatsız edici bir durum.ama benim hamileliğim bitmek üzere olduğundan sorma gereği duymadım doktora,1 hafta daha idare ederim sürekli olmuyor zaten.sen bi danış en iyisi,geçmiş olsun

öncelikle hayırlısı olsun bende 11 haftalık gebeyim aynı sikayetler bendede var miğdemde yanma yemek borusunda yanma ve cok rahatsızlık veriyor insana benim ikinci gebeliğim ilkindede aynı sorunlarım olmustu doktor gaviskonmuyud tam hatırlyamasanda surup sekilinde iliç vermişti içince rahatlıyordum bir süre yarın randevüm var bakalım gidince sikayetlerimi söleyecegim he bu arada ayvada com iyi geliyor sünger görevi yapıyor miğdedeki eksimeyi emiyor bol bol tüket he bu arada o kadar konulara yorum yaparsın edersin simdiye kadar hamile oldugunuda hiç sölememiştin sanırım simdi okudum

hayırlı olsun bebegin öncelikle aynı sikeyetler bendede var suan 11 haftalık gebeyim miğdemde yanma yemek borumda yanma miğdemde eksime var ve inanılmaz rahatsızlık veriyor insana benim ilk gebeliğimde aynı sikyetlerim vardı doktor bana gaviskonmuydu tam hatırlayamsamda surup gibi iliaç vermişti rahatlatıryordu baya birde bol ayva tüketiyorum sünger görevi görüyor ve miğdedeki ekşi suyu emiyor yanmayı engelliyor yani bana iyi geliyor sanada tavsiye ederim

Sağlıcakla alırsınız kucağınıza inş bebeğinizi.
Sizin az kalmış şükür, 1 hafta daha idare edilebilir tabi ki, peki gebelik boyunca nasıl geçirdiniz?
6 ay daha dayanmak zor geliyor ama danayacağız artık.
Çok teşekkür ederim.

Sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inş.
Aynı şurubu bana da verdi doktorum ama pek yararı olduğu yok açıkçası.
Ayvayı da deniyorum, biraz iyi geliyor.
1 aydır denemediğim şey kalmadı.
Çok teşekkür ederim.

bende 9 haftalık hamileyim midemdeki ağrı ve yanmalara 3 gün ancak dayanabildim, doktoruma sordum "rennie" adında bir şurup önerdi ve hiç bir yan etkisi olmadığını söyledi ama sizin yazdığınızı okuyunca benimde kafam karıştı acaba içmemeliyim diye :S

buarada akşamları midem bulandığı için çok zor yemek yiyor yemekten sonrada hemen yatıyordum, yemeklerden sonra yatmamak lazımmış belki sizede faydası olur

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize.
ben mide anlamında pek sorunlu bir gebelik geçirmedim,yanma şikayetim falan olmadı yani..o yüzden şimdi de idare ediyorum dediğim gibi,o da sürekli olmuyor çok şükür.mutlaka yediğim bişey dokunuyordur ama sürekli olmadığından onunda farkında değilim.
sana da mutlaka bi ilaç verecektir doktorun,yoksa 6 ay dayanmak gerçekten zorAllah şifa versin.

bendede var gebelik reflüsü canım gavikson verdi yanındada bi şurup daha var rennei çok faydası oluyor

Son düzenleme:
reflüyü bende çekiyorum dr.ilaç önerdi ama ben kullanmıyorum az ve sık yiyince olmuyo zaten olunca da bir yudum süt içiyorm.olursa tekrar bir yudum .faydası oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…