Hamilelik sendromu yaşıyorum lütfen yardımcı olun

ozalpannesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2025
12
2
1
38
Merhaba 32+5 günlük gebeyim yaklaşık iki aydır duygu durumum çok karışık psikolojik olarak kendimi çok kötü hissediyorum kendi kendime iyi olmaya çalıştım manevi olarak sürekli dua ettim zikir çektim ama son iki haftadır kendimi daha kötü hissediyorum içim sıkılıyor hiç mutlu değilim hergün durduk yere ağlıyorum ev işi bile yapmak istemiyorum nasıl bu hale geldim hiç anlamıyorum hiç bir sorunum da yok yani herşey iyi gidiyordu bi anda nasıl bu hale geldim anlam veremiyorum. Bebeğim için hazırlık yapmam lazım ama ona bile elim varmıyor aldığım kıyafetler bile poşetinde duruyor. Lütfen yardımcı olun bu durumları yaşayan varmı? Yaşayıpta atlatan nasıl baş ettiniz? tedavi gördünüz mü?ben artık dayanacak gibi değilim bugün doktoruma yazdım psikolojik durumumu da anlatt yarın kontrole çağırdı psikologla da görüştürecek inşallah iyileşirim. yardım ve yorumlarınızı bekliyorum

Ahahaha aynı gündeyiz aynı durumları yaşıyoruz tek olduğumu bilmemek güzelmiş üzgünüm ama ev su an göçüyor ki başak burcuyum… Bebek eşyaları yıkanmayı bekliyor. Ama beni etkileyen sanırım ailemin uzakta olması ve eşimin ailesi tarafından destek görmemek, insan bi ara sorar kızım yardıma ihtiyacın var mı diye.. her neyse eşim psikolog bu arada o da çözüm olmuyor

Ben de 6 haftalık 3. Ye hamileyim ve istemiyorum. Sürekli kendimi motive etmeye çalışıyorum ama her boşlukta ağlıyorum. Annem geldi ona çaktırmamak için gizliden ağlıyorum. Durumu kabullenmeye çalışıyorum ama çok yorgunum. Ben de destek almayı düşünüyorum çünkü 9 ayı nasıl tamamlarım hiç bilmiyorum.

Hamılelıkten kaynaklı bı bunalım yaşıyor olabılırsınız ama rabbım bu bebegı sıze nasıp ettıyse yanında cok guzel şeylerde nasıp edıcek emın olun duygusallığınız gebelık hormonlarından dolayı şükredin dua edın bızde ıstıyoruz olmuyor ne umutla beklıyorum her ay bu haberı düsünsenıze sızden bır parça dünyanın en guzel duygusu tadını çıkartın bunun bence

Yani birçok kişi var aynı durumu yaşadığımız ama burda dertleşmek belki biraz iyi gelir diye düşündüm. Benim kimseden bi beklentim de yok herşeyimi kendim yapmaya alıştım artık 9 yaşında oğlum var ikinci gebeliğim bu ilkinde hiç bir sorun yaşamadım bu defa çok kötü oldu. Eşiniz nasıl çözüm bulamıyor yani destek almak iyi gelmez mi ki

Hamilelikten dolayı olduğunun farkındayım ama istemsizce engel olamıyorum kendime ilk gebelikte çok sorunlar yaşamama rağmen gebeliğim çok iyiydi mutluydum. Bu defa hiç bir sorunum yok mutsuzum. İnanın her şeyi düşünüyorum Rabbim istedik verdi diyorum çok şükür aratmadı ama psikolojik bunalım çok başka bişeymiş bi boşluk bulup insanı alt üst ediyor. Hep duamdır Rabbim isteyen herkese anneliği nasip etsin kimsenin kucağını boş koymasın en kısa zamanda size de nasip etsin kolaylıkla be sağlıkla

Rabbim yardımcın olsun istemeden olmasıda başka bi duygu ama başkaları fark etmesin diye de uğraşmak çok yıpratıyor tek başına atlatılmıyor ben de iki aydır geçer umuduyla kimseye farkettirmeden ağladım ama bu hafta yakınımdaki herkese anlattım hepside yardım almamı söyledi sizde yakınlarınızla paylaşmayı deneyin. Yarın gideceğim doktora sonuçları yine yazarım. inşallah hepimizde iyileşirip bebişlerimize mutlulukla bakarız.

Hayır elinden geldiğimde yardım ediyor fiziksek olarak her şeyi yapıyor ama işte Mental olarak anlamıyor ya da öyle düşünüyorum benim ilk gebeliğim

Tsk ederım ınsallah ben boyle bunaldıgım zamanlarda oncesınde depresyon rahatsızlıgı gecırmıstım ve ben bu hastalığı tesbıhatla çare buldum hergün hasbünallah venimel vekil çekerdim ınanmak önemlı tabı ama faydasını gorürsünüz sıze kalmıs tabı ama tavsıye etmek ıstedım Allah tez zamanda gecırsın mutlu bır gebelık gecırmeyı nasıp etsın

Ben de teşekkür ederim sürekli çektiğim tesbihatlar var dua ediyorum hasbünallah da çekiyorum arada ama günlük çekerim artık. İnşallah çok sağolun

Hayır elinden geldiğimde yardım ediyor fiziksek olarak her şeyi yapıyor ama işte Mental olarak anlamıyor ya da öyle düşünüyorum benim ilk gebeliğim
Tabi illa ki yardım ediyorlar ama erkekler bizim kadar duygusal olmadıkları için anlayamıyor bence. Sizin eşiniz psikolog olduğu için daha iyi anlar terapiye falan yönlendirir diye düşünmüştümkadın doğum doktorum bugün bana gerekirse ilaçta kullanabilirsin dedi bakalım yarın psikolog randevum var ilk defa gidicem inşallah iyi geçer de çare bulurum

Bebeklerim aynı şeyleri
Ben de yaşıyorum ama ben de bebeğim olmuyor diye yaşıyorum :))) Telaş etmeyin , endişe etmeyin insanız nihayetinde gelir geçer hiç bir duygu sürekli sürmez sonuçta. Kendinizi suçlamayın.

İnşallah geçicidir yoksa çok zor bi durum Rabbim kimseye yaşatmasın Rabbim size de en kısa zamanda kolaylıkla anne olmayı nasip etsin

Tüp bebek ile hamileyim ben de.. yıllarca çabaladık biz de, duygularımızı engellemiyoruz her türlü Rabbim isteyen herkese tez zamanında kolaylıkla nasip etsin inşallah

Bugün kontrole gittim psikologla görüştüm ilaç tedavisine başlamamız lazım dedi lustral verdi inşallah fayda görürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…