Hamilelik, siddet, bosanma, siginma evi,caresizlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kocamın bir hastaligi olduğunu bilmeyecek durumda değilim sizler neden bu şekilde insanların acısını anlamak yerine yargılama dersindesiniz gerçek ten anlamıyorum neler yaşadığını ne hissettiğimi bilmeden kelimelere vs takılıp yargılamak
Yargılayan sizsiniz . Kelimeler dediginiz hasta olan bir insanlık grubu . Ve onlar kocanızın bu yaptıklarını yapmıyorlar. Ek olarak toplumda böyle anildiklari için dışlamıyorlar acı çekiyorlar .
Siz onları düşünüyor musunuz yok ?
Kocam beni dövdü o zaman şizofrendir.

Ben kocamın bir hastaligi olduğunu bilmeyecek durumda değilim sizler neden bu şekilde insanların acısını anlamak yerine yargılama dersindesiniz gerçek ten anlamıyorum neler yaşadığını ne hissettiğimi bilmeden kelimelere vs takılıp yargılamak
Psikolojik olarak bir rahatsızlığı olduğunun kendiside bilincinde ben
eviniz, arabanız işiniz var ama bu yaşadıklarınızı evi arabası işi olmayan ev kadınları da yaşıyor
yani kadınların suçu günahı nedir ya
yaşadıklarınıza çok üzüldüm
1- yaşınız kaç, işiniz eğitim durumunuz nedir
2- nasıl tanıştınız, evlenmeden önce hiç mi anlamadınız
3- eşiniz olacak adamın ailesinden destek alamaz mısınız
birkaç gün otelde filan kalsanız, sakince kafanızı dinlemiş olursunuz
Allah yardımcınız olsun
. 33 yaşındayım lisans mezunuyum

Birincisi doktor tarafından tanısı konmamış bir hastalıktan bahsediyorsunuz. şizofrenler eşiniz gibi değiller yani gayet normal hayatlarına devam eden insanlar olabilirler ilaçlar ile sanrıları kontrol altına alınır ise. Kaldı ki eşiniz bipolar kişilik bozukluğu veya bipolar depresyon bozukluğu da yaşıyor olabilir. Bunların tedavisi de 2019 un dünyasında mevcut. Sakin kaldığı bi dönemde psikiyatri kontrolüne gitmeyi önerin. ne o eziyet çeksin ne siz. varsa bi sorunu çözülsün yoksa da ayrılın... zor bi durum gerçekten...

Hayır ya kendi kendine uydurmuş .
Öylesine sinirleniyorum ki gerçekten ruh hastalığı ile uğraşıp acı çeken insanlara yapılan bu saygısızlığa .
Kocası sadece kötü kalpli bir karaktersiz .
Kendisininde kalır yani olduğunu sanmıyorum

kadın hamile, şiddet görmüş, görüyor, kendini kurtarmaya çabalıyor, ne yapacağını şaşırmış, siz de gerçekten buna mu takıldınız?

duyarlı olmanızı anlıyorum, ama halası ve kuzeni şizofreni teşhisi olan biri olarak şu durumda bu benzetmeden alınmadığımı söylemek isterim.
halam 30 yıl bu illetle uğraştı ve bu sebeple de öldü.
hastaneye yatışlar, elektroşok tedavileri, kendine zarar vermesin diye bütün dişlerinin sökülmesine varana kadar.

ve evet adamın tanısı yok diye şizofreni değil demek değil. oladabilir.

Devlet kurumunda çalışıyorum uzun süre arkadaşlığımız oldu. Yaşadıklarımın ne maddi durumla ne eğitimle ne çalışıp calismamayla lakali bi durum degil okadar fazlalı l bu durumu yaşayan kadin sayısı ama ne yazıkki halden anlayıp birazcık olsun hemcinslerimize destek vermek yerine hemen yargilama asagilama derdinde olan arkadaslar var allah merhamet versin boyle insanlara buraya yazarken belki biraz feraflarim diye yazdim ama sagolsun ici kurum baglamis arkadaslar yuzunden daha cok canim acidi

Adam darp etti. Şikayet ettiniz. Bir daha darp etti. Şikayeti geri aldınız. E yine darp ediyor. Geri almasaydiniz, her durumda darp ediyor zaten. Aile ve sosyal politikalar bakanlığinin danışma hattını arayın acilen. Bir suru kadın dernekleri var onları arayın.

tek başınıza altından kalkmanız zor. yardım alabileceğiniz kardeşiniz, kuzeniniz, yakınınız, arkadaşınız yok mu?
gerekirse ilgilenmeyen polisleri de şikayet edeceksiniz.
uzaklaştırma bozulduğunda,
bunu ispat edip hapse attıracaksınız.
bu şekilde yaşamanız mümkün değil. size de bebeğe de zarar gelecek bu şiddetin sonunda.

kadın hanile, şiddet görmüş, görüyor, kendini kurtarmaya çabalıyor, be yapacağını şaşırmış, siz de gerçekten buna mu takıldınız?

duyarlı olmanızı anlıyorum, ama halası ve kuzeni şizofreni teşhisi olan biri olarak şu durumda bu benzetmeden alınmadığımı söylemek isterim.
hastaneye yatışlar, elektroşok tedavileri, kendine zarar vermesin diye bütün dişlerinin sökülmesine varana kadar.

Teşekkürler anlayışınız için çok konuştum defalarca randevu alındı ama hep dr un kapısından döndü belki bi polar belki şizofren bla bla sonuç itibariyle ruhsal bir rahatsızlığı var ben bu çocuğu istiyorum diyip karnıma tekmeler atan birisi normal olmasa gerek

Yargılayan sizsiniz . Kelimeler dediginiz hasta olan bir insanlık grubu . Ve onlar kocanızın bu yaptıklarını yapmıyorlar. Ek olarak toplumda böyle anildiklari için dışlamıyorlar acı çekiyorlar .
Siz onları düşünüyor musunuz yok ?
Kocam beni dövdü o zaman şizofrendir.
Gerçekten duyarlılığınıza hayran kaldım peki siz şuan benim ne kadar acı cektigimi tahmin edebiliyormusunuz aklınızda birilerinin hakkını korumaya çalışırken diğer tarafı parcaliyorsunuz lütfen yorum yapmayın bu durumu yaşıyor olsaydınız nasıl ne kadar duyarlı olabilirdiniz acaba ben yaşadığım acıyı birşekilde ifade etmeye çalıştım belki doğru belki yanlış beni bu şekilde yargılamaya hakkınız yok

Demin de sordum , tekrar soruyum
Bu siddet ne zaman basladi?
Hamile kalmadan once de var miydi?

kadın hamile, şiddet görmüş, görüyor, kendini kurtarmaya çabalıyor, ne yapacağını şaşırmış, siz de gerçekten buna mu takıldınız?

O zaman sizi bi gün bir psikiyatri servisinde ağırlamak isterdim .
Insanların bu konuda ne kadar acı çektiğini biliyor musunuz?
Şizofreni çok ağır bir durum zaten ruh için . Bide üstüne toplumda bu şekilde yargılanmakta uğraşıyorlar, ise alınmıyorlar, dışlaniyorlar nedenleri hep bunun gibi hanımlar erkekler .
Hanim efendi istediği biriyle evlenmiş ve sonuç bu olmuş ama şizofreni istekle olmuyor .
Üzgünüm ama acı çekiyoruz diye hic sucu olmayan insanlar grubuna laf edemeyiz .
Ayrıca halanız vs şizofren olabilir ama bire-bir yaşamadan ya da neler yaşadıklarını net bilmeden anlamak çok zor .

Sizin dediğiniz gibi kariyer sahibi olan kadın; dayak yediği ilk gün o adamı boşardı.
Bekara kadin boşamak baya kolay oluyor bazı şeyler kariyerle alakalı değil hanımefendi çeker giderim herşeyden uzak kalırım ama benim yaşlı bir ailem var 5 yaşındaki çocuğa zarar vermekle tehtit eden adam için mecburi olarak insanı yolları kullanmayı denedim

Bekara kadin boşamak baya kolay oluyor bazı şeyler kariyerle alakalı değil hanımefendi çeker giderim herşeyden uzak kalırım ama benim yaşlı bir ailem var 5 yaşındaki çocuğa zarar vermekle tehtit eden adam için mecburi olarak insanı yolları kullanmayı denedim

Evli bir kadınım ben.
Kendimde kariyer sahibiyim lakin sizin yaşadıklarınızı yaşasaydım kocamı çoktan boşardım, emin olun.
Herkesin sorumlulukları var, sizin hayatınızdan önemli mi?
Bu konuyu kişisel hale getirmeyelim.
Ban yemek istemiyorum.
Size iyi günler, allah yardımcınız olsun.

O zaman sizi bi gün bir psikiyatri servisinde ağırlamak isterdim .
Insanların bu konuda ne kadar acı çektiğini biliyor musunuz?
Şizofreni çok ağır bir durum zaten ruh için . Bide üstüne toplumda bu şekilde yargılanmakta uğraşıyorlar, ise alınmıyorlar, dışlaniyorlar nedenleri hep bunun gibi hanımlar erkekler .
Hanim efendi istediği biriyle evlenmiş ve sonuç bu olmuş ama şizofreni istekle olmuyor .
Üzgünüm ama acı çekiyoruz diye hic sucu olmayan insanlar grubuna laf edemeyiz .
Ayrıca halanız vs şizofren olabilir ama bire-bir yaşamadan ya da neler yaşadıklarını net bilmeden anlamak çok zor anladığım kadarıyla
Demin de sordum , tekrar soruyum
Bu siddet ne zaman basladi?
Hamile kalmadan once de var miydi?
Hayır yoktu

Slm arkadaşlar psikolojik olarak tam bir çöküntü içindeyim kimseyle konuşamıyorum ama içinde tuttukça patlayacak gibi oluyorum 16 haftalik hamileyim guya cok isteyip çok uğraşmıştık , hamileliğin boyunca sürekli fiziksel şiddet psikolojik şiddet görüyorum çalışan kariyer sahibi biriyim yaşadığınız ev kendime ait ama deli gibi sevip yerlere göklere sigdiramadigim tam bir şizofren eve almazsam rezillik cikariyor eve alsam beni dovuyor maddi olarak onun yüzünden sıkıntıdayım tüm birikimim kr3di kartlarım patlak ailemin evine gidemem rezilin teki anne baba yasli kaldiramaz siginma evine gitsem calistigim icin isi birakmak zorunda kalirmiyim yada beni alirlarmi sizofren hasta oldugu icin onun cocugunu tasiyormusum diye pesimi birakmiyor ..... ama ben ac susuz kalirken beni döverken çocuğunu tanımıyor bile ben nasıl düştüm böyle bir pisliğin içine bilmiyorum ölmek istiyorum resmen yediremiyorum kendime bebegime nefes alamiyorum benim günahsız yavrumun ne suçu var bilmiyorum. Nasıl kurtulacağım nasıl polise gittim darp raporu aldım uzaklaştırma kararı daha sonrası tehditlerle geri çekmek zorunda kaldım karakolun önünde arabamı darp etti sokaklarda dövdü hır allahin kulu yada polis dönüp demesini napıyorsun sen trafikte sıkıştırıyor yada tehtit ediyor en yakın karakola gidiyorum bizim bölgemiz değil diyip başlarından savıyorlar
zor durum valla bir de böyle birinden çocuk doğurmak o adamdan hiç kurtulamayacaksınız allah yardım etsin

Devlet kurumunda çalışıyorum uzun süre arkadaşlığımız oldu. Yaşadıklarımın ne maddi durumla ne eğitimle ne çalışıp calismamayla lakali bi durum degil okadar fazlalı l bu durumu yaşayan kadin sayısı ama ne yazıkki halden anlayıp birazcık olsun hemcinslerimize destek vermek yerine hemen yargilama asagilama derdinde olan arkadaslar var allah merhamet versin boyle insanlara buraya yazarken belki biraz feraflarim diye yazdim ama sagolsun ici kurum baglamis arkadaslar yuzunden daha cok canim acidi
aynı kurumda mı çalışıyorsunuz, aslında böyle sorunlu insanlar evlenmeden önce kendilerini hiç belli etmiyorlar yani lütfen kendinizi suçlamayın zor bir imtihandan geçiyorsunuz, onun ailesi nasıl görüşmüyor musunuz
bebeğiniz olunca bir ömür boyu bu insanla muhatap olmak zorunda kalmak da ayrı bir şey
tayin isteme durumunuz yok mu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X