• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik sorunu!

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
Merhaba arkadaslar, dun ne kadar doktora konussamda ne kadar internette arastirsamda
icim rahatlamadi.. belirsizlikler soz konusu.. bu arada neden buraya konu actiniz demeyin lutfen
cunku nereye actigimi biliyorum.. cok goze batarsada tasinabilir konum!

13 haftalik hamileyim ve uc gundur ara ara lekelenmelerim var
testlerden ve ekografiden "subkoryonik hematom" oldugunu soyledi yani
bir nevi kan pihtilasmasi.. bebegimin su an kalbi normal carpiyormus ve
hatta kipirdadiginida gordum.. ama bu kan pihtilasmasi findik buyuklugunde
bebek gelistikce buyudukce o kan pihtilasmasini zorlayacak ve tehlike olusma ihtimali soz konusu
bana bir ay yatmami, efor sarfetmememi, iliskiye girmememi istedi..
cok degisik seyler okudum ve tekrar ozel hastahaneden doktorla gorusene kadar
icim icimi yiyecek her ne kadar soguk kanli olmaya calissamda.. bebegimi kaybetme soz konusu
doktorun dedigi su.. hayati tehlikede olabilir ilerde ama olmayabilirde gelisimi bozuk olabilir ama olmayabilirde su an yapacagin tek sey dediklerimizi yapman ve dinlenmen.. bunlari duymak ne kadar zor geldi bana..
ustune ustluk esim bana kalirsa buyu bir gaf yapti.
Ben hamile oldugumu ogrenince buyuk bir coskuyla sevincini belli etmedi..
sadece gelecek kaygisina dusup planlar yapmaya basladi. bebegin sorumlulugunu en iyi sekilde almamiz icin mantigini soktu devreye duygusal coskulari olmadi..
dunden beri kaybetme riskini ogreneli destek verip teselli ediyor olmasi gerektigi gibi fakat
bu sabah ciceklerle geldi mutlu oldum ama kaybetme riski tasidigim halde bir pembe bir mavi patik getirdi.. saatlerce agladim.. durduramadim kendimi. tamam iyi dusunmek lazim ama kaybetme riskinden bahsetti doktor yarami deser gibi onlari getirmesi beni cok duygulandirdi..
arkadarlar bilginiz varmi ?
-turkce gecerli ismi subkoryonik hematom
-Fransizca "Hématome rétro-placentaire"
- rahimde kan pihtilasmasi en basiti

4 hamileliğimin başında da rahim etrafında kanama alanı mevcuttu.her seferinde doktorlar dinlenmemi dikkatli olmamı söyledi.yabancı doktorlar biraz acımasız gibi geldi bana.
bu arada o kanama bölgesiyle ilgili hiçbir problemim olmadı.sonradan kaybolup gitti.
senin de bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum,inşallah sağlıkla alıcaksın bebişini kucağına.
pozitif düşün,kendini üzme hiç.

4 hamileliğimin başında da rahim etrafında kanama alanı mevcuttu.her seferinde doktorlar dinlenmemi dikkatli olmamı söyledi.yabancı doktorlar biraz acımasız gibi geldi bana.
bu arada o kanama bölgesiyle ilgili hiçbir problemim olmadı.sonradan kaybolup gitti.
senin de bir sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum,inşallah sağlıkla alıcaksın bebişini kucağına.
pozitif düşün,kendini üzme hiç.

Tesekkur ederim canim nihayet sen yazdin! konum cokmu sacmaydi yoksa kaydeye alinacak kadar degilmiydi diye dusunuyorum o kadar duygusalimki bugun neyseki sen cevap verdin
evet bunu hep tehlike olarak arz ediyorlar gozumu korkuttu her ne kadar bir kac cumlesi moral vari olsada.. Sanirim sendede hematome vardi. Doktorum dedi kendiliginden ya gider ya kalir kalirsa tehlikelerinden bahsetti.. bir ilac verdi sanada verdilermi ilac? isimleri ayni olmaz sanirim ama yinede yazayim ultrogestan 200mg..
tesekkurler temennilerin ve cevabin icin..
ozelden yazistigim hamile arkadasimada tekrardan tesekkur ederim

bana da progestan verdi.isimleri yakın sanırım içerik aynıdır.
hamileliğin süresince bu kaygıları yaşaman normal tabii ki.hatta doğumdan sonra da devam edecek.işte annelik böyle bir süreç:71:
ilaç iyi gelir endişelenme.bol bol da dinlenirsin bişey kalmaz merak etme.

geçmiş olsun canım.benimde başımdan geçdi. bebe aspirin hergün bir tane içdim.progestan ilk haftalar kullandım.Rabbim yavrunu sağ salim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.

CANIM BENİMMMMBEN DOĞURALI 8 SENE OLDU. HİÇ DE YAŞAMADIM BU DEDİĞİNİ. HE NİYE YAZDIN DERSEN? BURDA OLDUĞUMUZU, DUA ETTİĞİMİZİ, SENİ SEVDİĞİMİZİ BİL İSTEDİM..:49::nazar::54:

Hamilelik hakkında bir bikgim yok.Elbette doktor kontrolünde ol amaaa Rabbimize sığın ve bol dua et rızkı varsa emin ol hiçbişi olmazz.Sen içini ferah tutki bebişinde tehlike altında hissetmesin kendini. Dilerim sağlıkla kucağına alırsın..

canım hamile değilim bebeğim yok
konunla ilgili bilgimde yok keske olsa...
Sadece geçmiş olsun demek istedim
Dua edicem senin için,inşallah bebeğini
sağlıkla kucagınada alıcaksın...

geçmiş olsun canım...
benim de hamileliğimde çok sık lekelenmelerim oldu ilk 3 ay en sonunda şiddetli kanama geçrdim ki şöyle düşün üzerimdeki herşey pantolonum dahil kan oldu ben o an kesin gitti bitti dedim ama usg de bi baktık hiiç bi şey yok yeinde uyuyordu kızım ben tabi şoktayım sürekli ağlıyordum dr.un bana dediği şuydu Allaha sığınacaksın bunun tıbbi olarak tam bir nedni yok stres yapmayıo bol bol dinleneceksin 3 ay boyunca progestan kullandım.o anki kanama rahimin başka bi bölgesinde gerçekleşmiş çocuğma zararı dokunmamıştı.ha olabilirdi de napalım Allahım verdi en hayırlısını da o verir ..arkadaşım stres yapma yiyecek ekmeği varsa sağsağlim doğar..
dr.lar en olumsuz yönlerini dahi anlatıyorlarki bilincinde olalım ben de her kontrolde 7. ayın sonunda kadar her dr.konutrolunden moralsiz çıkardım çünkü dr.um sürekli olası risklerden bahsederdi..

Bir_kadin,
Oncelıkle tebrık ederım,
ınsallah Rabbımın ıznı ıle bebegını saglıkla kucagına alırsın.
Konu hakkında bılgım yok, umarım hıc bır sorun cıkmaz.
Rabbım yardımcın olsun.

CANIM BENİMMMMBEN DOĞURALI 8 SENE OLDU. HİÇ DE YAŞAMADIM BU DEDİĞİNİ. HE NİYE YAZDIN DERSEN? BURDA OLDUĞUMUZU, DUA ETTİĞİMİZİ, SENİ SEVDİĞİMİZİ BİL İSTEDİM..:49::nazar::54:

Çok sempatik bir insansın sen ya..
bir sürü can sıkıcı şey yaşamışsın yada yaşıyorsun eşinin ailesi tarafından.
Ama çok pozitifsin,içtensin,tebrik ederim seni.

bi kadın.. ben bebeğine çok sevinmiştim ilk duyduğum andan itibaren..
İnşallah sağlıkla doğar canım

Çok sempatik bir insansın sen ya..
bir sürü can sıkıcı şey yaşamışsın yada yaşıyorsun eşinin ailesi tarafından.
Ama çok pozitifsin,içtensin,tebrik ederim seni.

bi kadın.. ben bebeğine çok sevinmiştim ilk duyduğum andan itibaren..
İnşallah sağlıkla doğar canım

tşk ederim canım. haya bu ya o bizle dalga geçicek ya biz onla. yoksa yemin ederim ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde 1 kişilik bile yer bulunamaz, huni üreticileri de dünyanın en zenginleri olur.

benim de deli olduğum anlar oluyor, ağlıyorum bağırıyorum sonra devam ediyorum hayatıma. bu hayat bana ASLINDA HAYATIN MIZMIZLANACAK KADAR UZUN OLMADIĞINI HİÇ DE HOŞ OLMAYAN ŞEKİLDE ANLATTI o yüzden kendime 30 dakkadan fazla vermiyorum mızmızlanmak için.

iyi ki varsınız hepiniz...:kkk:

bir kadınım konunu böldüm canım kusura bakma arkadaşlar beni şımartmakla meşkullerdi seni unutmadık hamişimizsin sen bizim sen istediğin kadar şımarabilirsin canım....:54:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar, dun ne kadar doktora konussamda ne kadar internette arastirsamda
icim rahatlamadi.. belirsizlikler soz konusu.. bu arada neden buraya konu actiniz demeyin lutfen
cunku nereye actigimi biliyorum.. cok goze batarsada tasinabilir konum!

13 haftalik hamileyim ve uc gundur ara ara lekelenmelerim var
testlerden ve ekografiden "subkoryonik hematom" oldugunu soyledi yani
bir nevi kan pihtilasmasi.. bebegimin su an kalbi normal carpiyormus ve
hatta kipirdadiginida gordum.. ama bu kan pihtilasmasi findik buyuklugunde
bebek gelistikce buyudukce o kan pihtilasmasini zorlayacak ve tehlike olusma ihtimali soz konusu
bana bir ay yatmami, efor sarfetmememi, iliskiye girmememi istedi..
cok degisik seyler okudum ve tekrar ozel hastahaneden doktorla gorusene kadar
icim icimi yiyecek her ne kadar soguk kanli olmaya calissamda.. bebegimi kaybetme soz konusu
doktorun dedigi su.. hayati tehlikede olabilir ilerde ama olmayabilirde gelisimi bozuk olabilir ama olmayabilirde su an yapacagin tek sey dediklerimizi yapman ve dinlenmen.. bunlari duymak ne kadar zor geldi bana..
ustune ustluk esim bana kalirsa buyu bir gaf yapti.
Ben hamile oldugumu ogrenince buyuk bir coskuyla sevincini belli etmedi..
sadece gelecek kaygisina dusup planlar yapmaya basladi. bebegin sorumlulugunu en iyi sekilde almamiz icin mantigini soktu devreye duygusal coskulari olmadi..
dunden beri kaybetme riskini ogreneli destek verip teselli ediyor olmasi gerektigi gibi fakat
bu sabah ciceklerle geldi mutlu oldum ama kaybetme riski tasidigim halde bir pembe bir mavi patik getirdi.. saatlerce agladim.. durduramadim kendimi. tamam iyi dusunmek lazim ama kaybetme riskinden bahsetti doktor yarami deser gibi onlari getirmesi beni cok duygulandirdi..
arkadarlar bilginiz varmi ?
-turkce gecerli ismi subkoryonik hematom
-Fransizca "Hématome rétro-placentaire"
- rahimde kan pihtilasmasi en basiti

bence eşin o bizim bebeğimiz ve bir yere gitmeycek de demek istemiş olabılır.Şükret arkadaşım yine düşünceli bir eşin var..
Rabbim neylerse güzel eyler,,sağlıcakla yavrunu kucagına alırsın inşallah

canımm sen zaten hamilesin hassassın duygusalsın merak etme bebeğine hiçbişey olmayacak. benim ablam neler neler atlattı ama Allah a şükür şimdi yeğenim 8yasında. sende ilerde bunları sadece hatırlayıp geçeceksin. doktorlar milyonda bir olan ihtimali bile söylerler.
Rabbim yardımcın olsun sen iyi bir anne olacaksın inşallah :nazar:

Tesekkur ederim arkadaslar bunlari duymak beni motive ediyor..
cok arastirdim dunden beri bir randevu daha aldim..
o kadar duygusaldim ki dun esimin aldigi patikler bile bunalim sebebi olarak kabul ediyordum
.. Brownicim, eleferacim guzel dilekleriniz ve dualariniz icin tesekkur ederim.. Her zamanki gibi tatli
ve incesiniz
.. ekin79 cok tesekkur ederim.. annemde oyle soyluyor.. guzel dusunmekten kendime dikkat etmekten
baska carem yok simdilik..
.. Kelebek ve Nisanur, evet cogu kadin bu lekelenmelere ve kanamalara ragmen ictigi ilac ve dinlenmelerle bunu atlatiyor.. banada ilac verdi icecegim ve baska doktorada gidecegim. Doktor Calisiyorsan isi birak sadece istirahat et dedi.. umarim bende sizin gibi sorunsuz alirim bebegimi kucagima.. Paniklemeden soguk kanli davranmak gerek her zaman ama sizde biliyorsunuz o anlar nasil uzuluyor insan.. Cok Tesekkur ederim arkadaslar yazdiklariniz moralimi yukseltiyor

.. Delyshe evet sanirim olumsuz bir sey dusunmemem ve yurekten inanmam icin oyle bir jest yapti
ben bunu o an anlamayacak kadar salmistim kendimi.. ama kendisine belli etmedim.. ilk hamile oldugum zaman hadi patikler alalim demistim.. daha zamani var demisti.. moralim bozulmustu sanirim onuda dusundu.. Sagol canim empatin icin..

... Derinss evet tebrik etmistin ve sevinmeye devam et lutfen benim icin senin yazilarin ve yorumlarin her zaman takdirimde biliyorsun.. Ala gercekten cok positif ve seker bir insan
guzel sozleriyle insani kendine getirebiliyor bu yuzden onada tesekkur ediyorum tekrardan

veeee isteyen herkesin kucagina bir bebek olmasini temenni ediyorum arkadaslar..

Selam canim yazini okudum , insallah bebegini kaybetmezsin yasar ve kücük melegini kucagina alabilirsin..
Ben ilk hamileligimde 6. haftada bir kanama gecirdim o sirada yunanistanda giritte is gezisindeydim o adadaki doktorlar kalp atislari gözükmüyor öldü dediler almamiz gerek dediler , ordaki kosullar hosuma gitmedi yurt disinda yasiyorum yasadigim ülkeye dönmek istedim.. Acil ayarlandi ve dönebildim burda hastaneye gittigimde bebegimin kalp atislarini görüyordum dünyalar benim olmustu ama etrafini o kanamadan geriye kalanlar sarmisti yani kesenin etrafinda kan gözüküyordu , yüzde elli dendi bana dinleneceksin 2 hafta dinlendim ama malesef minik yavrum dayanamadi , hayirlisi böyle imis...

Bence umudunu yitirme sabirla bekle canim ... Eger dünyada olmasi gerekiyorsa her zorluga dayanir tutunur sIKI sIKi bebegin.. Seni negatif olarak etkilesin diye anlatmadim .. ama bir doktorun öldü dedigini diger doktor yasiyor demisti... Senin yapman gereken cok iyi sekilde dinlenmek...
Umarim hersey istedigin gibi gelisir :49:...

canımm sen zaten hamilesin hassassın duygusalsın merak etme bebeğine hiçbişey olmayacak. benim ablam neler neler atlattı ama Allah a şükür şimdi yeğenim 8yasında. sende ilerde bunları sadece hatırlayıp geçeceksin. doktorlar milyonda bir olan ihtimali bile söylerler.
Rabbim yardımcın olsun sen iyi bir anne olacaksın inşallah :nazar:

Wenars insallah dedigin gibi olur.. tesekkur ederim ilgin ve guzel dileklerin icin.; Yigenini Allah size bagislasin..

Selam canim yazini okudum , insallah bebegini kaybetmezsin yasar ve kücük melegini kucagina alabilirsin..
Ben ilk hamileligimde 6. haftada bir kanama gecirdim o sirada yunanistanda giritte is gezisindeydim o adadaki doktorlar kalp atislari gözükmüyor öldü dediler almamiz gerek dediler , ordaki kosullar hosuma gitmedi yurt disinda yasiyorum yasadigim ülkeye dönmek istedim.. Acil ayarlandi ve dönebildim burda hastaneye gittigimde bebegimin kalp atislarini görüyordum dünyalar benim olmustu ama etrafini o kanamadan geriye kalanlar sarmisti yani kesenin etrafinda kan gözüküyordu , yüzde elli dendi bana dinleneceksin 2 hafta dinlendim ama malesef minik yavrum dayanamadi , hayirlisi böyle imis...

Bence umudunu yitirme sabirla bekle canim ... Eger dünyada olmasi gerekiyorsa her zorluga dayanir tutunur sIKI sIKi bebegin.. Seni negatif olarak etkilesin diye anlatmadim .. ama bir doktorun öldü dedigini diger doktor yasiyor demisti... Senin yapman gereken cok iyi sekilde dinlenmek...
Umarim hersey istedigin gibi gelisir :49:...

Canim ben 13 haftalik olarak gordum kipirdiyordu icimden bir sey koptu hala gozumun onunde bebegin kipirdamasi cunku 13 haftalikken herseyi tamammis ve kalp carpintilari iyiydi
doktor hersey normal dedi gelistikce risklerden bahsetti o kan torbaciklari patlarsan falan..
ya kendiliginden gidecekmis o pihtilasmalar yada korktugum olacak..
Sanada cok cok gecmis olsun goruyorsun bir doktorla digerinin dedigi tutmuyo.. tamam ben su an bebegin saglikli oldugunu biliyorum ama baska bir doktora gorunmekten zarar gelmez..
inanki zorluklara dayanip saglikli gelebilecekse gelsin bebegim.
Seninde guzel bebegin olmasi dilegiyle canim tsk ederim benimle paylastigin icin..

mrb canim öncelikle gecmis olsun diyorum,benimde oglum 2yasinda su an bi cok sorun yasiyoruz.gelisimi geri yani zeka olarak.doktorlar su an gelistigini ama ilerde ne olcagini bilemediklerini söylüyolar.yani su an 1yas geri ama ilerde bu ara acilirmi bilinmiyor.bunu sunun icin anllatim kimse neyin ne olcagini bilemez,rabbim isterse bebegini sana verir.ama yiyecek ekmegi yoksa yatsanda kalksanda olmaz.dualarim seninle we kuzunla insallah hersey yolunda gider.NOTkizlar weyi dabulyuyla yazdim kizmayin cünkü otus bozuk bilginize yoksa türkceye dikkat edeiyorum.

canım çok geçmiş olsun sakın stres sıkıntı yapmaa...
senin sorununun benzeri şekilde bende yaşadım dr en önemli şeyin stresten uzak olman dedi ama ben bunu başaramadımm ve bebeğimi kaybettinn...

içini ferah tut, kötü düşünmeee...
böyle davranırsan allahın izniyle bebeğine hiç birşye olmayacaktırr...
dualarımız seninlee...

Back
X