Merhaba arkadaslar, dun ne kadar doktora konussamda ne kadar internette arastirsamda
icim rahatlamadi.. belirsizlikler soz konusu.. bu arada neden buraya konu actiniz demeyin lutfen
cunku nereye actigimi biliyorum.. cok goze batarsada tasinabilir konum!
13 haftalik hamileyim ve uc gundur ara ara lekelenmelerim var
testlerden ve ekografiden "subkoryonik hematom" oldugunu soyledi yani
bir nevi kan pihtilasmasi.. bebegimin su an kalbi normal carpiyormus ve
hatta kipirdadiginida gordum.. ama bu kan pihtilasmasi findik buyuklugunde
bebek gelistikce buyudukce o kan pihtilasmasini zorlayacak ve tehlike olusma ihtimali soz konusu
bana bir ay yatmami, efor sarfetmememi, iliskiye girmememi istedi..
cok degisik seyler okudum ve tekrar ozel hastahaneden doktorla gorusene kadar
icim icimi yiyecek her ne kadar soguk kanli olmaya calissamda.. bebegimi kaybetme soz konusu
doktorun dedigi su.. hayati tehlikede olabilir ilerde ama olmayabilirde gelisimi bozuk olabilir ama olmayabilirde su an yapacagin tek sey dediklerimizi yapman ve dinlenmen.. bunlari duymak ne kadar zor geldi bana..
ustune ustluk esim bana kalirsa buyu bir gaf yapti.
Ben hamile oldugumu ogrenince buyuk bir coskuyla sevincini belli etmedi..
sadece gelecek kaygisina dusup planlar yapmaya basladi. bebegin sorumlulugunu en iyi sekilde almamiz icin mantigini soktu devreye duygusal coskulari olmadi..
dunden beri kaybetme riskini ogreneli destek verip teselli ediyor olmasi gerektigi gibi fakat
bu sabah ciceklerle geldi mutlu oldum ama kaybetme riski tasidigim halde bir pembe bir mavi patik getirdi.. saatlerce agladim.. durduramadim kendimi. tamam iyi dusunmek lazim ama kaybetme riskinden bahsetti doktor yarami deser gibi onlari getirmesi beni cok duygulandirdi..
arkadarlar bilginiz varmi ?
-turkce gecerli ismi subkoryonik hematom
-Fransizca "Hématome rétro-placentaire"
- rahimde kan pihtilasmasi en basiti
icim rahatlamadi.. belirsizlikler soz konusu.. bu arada neden buraya konu actiniz demeyin lutfen
cunku nereye actigimi biliyorum.. cok goze batarsada tasinabilir konum!
13 haftalik hamileyim ve uc gundur ara ara lekelenmelerim var
testlerden ve ekografiden "subkoryonik hematom" oldugunu soyledi yani
bir nevi kan pihtilasmasi.. bebegimin su an kalbi normal carpiyormus ve
hatta kipirdadiginida gordum.. ama bu kan pihtilasmasi findik buyuklugunde
bebek gelistikce buyudukce o kan pihtilasmasini zorlayacak ve tehlike olusma ihtimali soz konusu
bana bir ay yatmami, efor sarfetmememi, iliskiye girmememi istedi..
cok degisik seyler okudum ve tekrar ozel hastahaneden doktorla gorusene kadar
icim icimi yiyecek her ne kadar soguk kanli olmaya calissamda.. bebegimi kaybetme soz konusu
doktorun dedigi su.. hayati tehlikede olabilir ilerde ama olmayabilirde gelisimi bozuk olabilir ama olmayabilirde su an yapacagin tek sey dediklerimizi yapman ve dinlenmen.. bunlari duymak ne kadar zor geldi bana..
ustune ustluk esim bana kalirsa buyu bir gaf yapti.
Ben hamile oldugumu ogrenince buyuk bir coskuyla sevincini belli etmedi..
sadece gelecek kaygisina dusup planlar yapmaya basladi. bebegin sorumlulugunu en iyi sekilde almamiz icin mantigini soktu devreye duygusal coskulari olmadi..
dunden beri kaybetme riskini ogreneli destek verip teselli ediyor olmasi gerektigi gibi fakat
bu sabah ciceklerle geldi mutlu oldum ama kaybetme riski tasidigim halde bir pembe bir mavi patik getirdi.. saatlerce agladim.. durduramadim kendimi. tamam iyi dusunmek lazim ama kaybetme riskinden bahsetti doktor yarami deser gibi onlari getirmesi beni cok duygulandirdi..
arkadarlar bilginiz varmi ?
-turkce gecerli ismi subkoryonik hematom
-Fransizca "Hématome rétro-placentaire"
- rahimde kan pihtilasmasi en basiti