Hamilelik sorunu!

gecmis olsun, umarim hic sorunsuz atlatirsiniz onunuzde kalan aylari.
esinizin yaptigina gelince...aklinca sizi sevindirmek istemis bence darilacak bir durum yok.

canım benimm:(( şimdi gördüm bu konunu,afedersin:17:

çok geçmiş olsun öncelikle...ne olur kötü şeyler getirme aklına....ben okurken bile getirmedim....herşey iyi olacak ve bebeğini sağlıklı bişekilde kucağına alacaksın emin ol....

dualarım seninle :38:

bu arada son durum nedir?

gecmis olsun canim umarim hersey duzelir kucagina saglikli yavrunu alirsin.
benimde 11 12 haftalarda kanli akintilarim olurdu hatta acik lekelenmeler ama cok sukur bise
olmadi fazla stres yapma bebegini etkildigini dusun sakin ol iyi seyler dusun baskalari yasadi diye sende yasiyacaksin diye bise yok piskolojini bozma internetten okuyup.insallah hepimiz saglikli bebislerimizi aliriz kucagimiza.

benim hala kızındada varmış bu kan pıhtılaşması 2 defa bebeğini kaybetti ama doktorlar anlayamadılar. 3. de artık başka bir doktor anladı ve sürekli yattı dinlendi. yeri geldiğinde hastaneye aldıalr felan iğnelerle. şimdi oğlunun maşallahı var çokda zeki. sen duanı eksik etme yiyecek ekmeği varsa ne olursa olsun doğacaktır annesi. senin şimdi kendini toparlayıp güçlü olman gerekiyor ki bebişinde üzülmesin. allahtan umut kesilmez sen allaha sığın gerisi boş.

öncelikle geçmiş olsun canım.inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. kızıma hamileliğim esnasında aynı sorunu ben de yaşamıştım. ilk duyduğumda eşim de ben de çok panik olduk. aynı senin yaptığın gibi devamlı internette araştırmalar falan yaptık. baktık ki bu kadar bilgi kirliliği bizi karamsar yapıyor moralimizi bozuyor sadece doktorumuzun dediklerine odaklandık ve ne dediyse harfiyen yerine getirdik. kamu çalışanı olduğum için raporlarla hamileliğimi atlattım. kayınvalidem allah razı olsun her işime koştu. yatağımı banyoya en yakın yere yaptık ben sadece yemeğe ve kişisel ihtiyaçlarım için kalktım. moral ve yakın çevre desteği çok çok önemli. sonunda kızımı kucağıma aldım ne zihinsel ne fiziksel bir gerilik yoktu. hatta kilosunda ve boyunda fazlalık bile vardı. erken farkedilmesi senin ve bebeğin için avantaj. doktorunu dinleyerek bu avantajı inşallah iyi kullanırsın canım.:34:

retro(arkada)-koryon(plasenta )-ik('e ait)-hematom(kan göllenmesi)
20 hafta altındakilerin prognozu iyidir.genellikle 16-18.haftalarda ultrason bulguları düzelir.yani 3 lü test yaptıran doktorun bile farketmeyebilir eğer sen söylemezsen :)
%90'ın üzerinde bebeğin iyilik halinin devam etme olasılığı.
düzelmesinin nedeni şu:plasenta 15.haftaya kadar anatomik gelişimini tamamlar.sonrasında ise hacim olarak artar.öncesindeki hematomlar kolaylıkla tamir edilir.
nedeni bilinmese de sık ultrasona girmek(yüksek frekanslı ses dalgaları ısı artışı ve dokuda kavitasyon oluşturur,kadındoğumcuya sakın bunu sorma,hiçbiri kabul etmez,ne yaparsın usg:ekmek parası) ve travma suçlanır.sarsıcı bir yolculuk ve ağır kaldırma sonrası..literatürde ağır kaldırmanın gebeliğe etkilerine dair bir çalışma yok,ama böyle bir çalışma yapılması da zaten etik değil.
hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim.

retro(arkada)-koryon(plasenta )-ik('e ait)-hematom(kan göllenmesi)
20 hafta altındakilerin prognozu iyidir.genellikle 16-18.haftalarda ultrason bulguları düzelir.yani 3 lü test yaptıran doktorun bile farketmeyebilir eğer sen söylemezsen :)
%90'ın üzerinde bebeğin iyilik halinin devam etme olasılığı.
düzelmesinin nedeni şu:plasenta 15.haftaya kadar anatomik gelişimini tamamlar.sonrasında ise hacim olarak artar.öncesindeki hematomlar kolaylıkla tamir edilir.
nedeni bilinmese de sık ultrasona girmek(yüksek frekanslı ses dalgaları ısı artışı ve dokuda kavitasyon oluşturur,kadındoğumcuya sakın bunu sorma,hiçbiri kabul etmez,ne yaparsın usg:ekmek parası) ve travma suçlanır.sarsıcı bir yolculuk ve ağır kaldırma sonrası..literatürde ağır kaldırmanın gebeliğe etkilerine dair bir çalışma yok,ama böyle bir çalışma yapılması da zaten etik değil.
hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim.

Bilgiler için teşekkürler.
Ben de hamile olduğum için soruyorum, sarsıcı yolculuk derken acaba ne kastediliyor? 3 saatlik uçak yolculuğu, ardından 2 saatlik tren ve bunun akabinde aynı yolculuğun dönüşünü yapmak (2 gün sonra) 3 aylık hamilelikte sarsıcı sayılır mı..:26::26:

konun neden saçma olsun ya da kaale alınmasın canım, konu hakkında bilgisi olmadığı için yazmadı sanırım üyeler benimde bilgim yok malesef ama tebrik etmek için yazmak istedim
umarım herşey düzelir, sağlıcakla al bebeğini kucağına
belki eşin şaşkınlıktan bocalamıştır, o yüzden sevinmemiş gibi gelmiş olabilir mi sana

Bilgiler için teşekkürler.
Ben de hamile olduğum için soruyorum, sarsıcı yolculuk derken acaba ne kastediliyor? 3 saatlik uçak yolculuğu, ardından 2 saatlik tren ve bunun akabinde aynı yolculuğun dönüşünü yapmak (2 gün sonra) 3 aylık hamilelikte sarsıcı sayılır mı..:26::26:

ben bu işin uzmanı değilim elbet ama o sana bağlı biraz da
bence kendin karar ver bunu, mesela ben ne zaman uçağa binsem uyurum, ne anonsları duyarım ne bişey... ben heralde 3 değil 10 saatte uçsam bişey olmaz
trende de aynen... yanımda kim varsa hemen onun omzuna
ama sen tedirginlik yaşıyosan, stres yapıyosan sıkılıyosan tabi durum değişebilir

merhaba arkadaşım. 11 hafta 2 günlük hamileyim bende. Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin bizlere. rahatsızlığın ile ilgili bilgim yok. ama şunu unutmamalısın. pozitif olmalısın. kötü düşünürsen daha da moralin bozulur. senin şu an moralinin yüksek olması umutlu olman gerekli. bebeğin üzüldüğünü hissedebilir. onlar canımızın tam içinde. sana sımsıkı tutunacağına hem kendini hem bebeğini inandırmalısın. ağlamak yok. dinlenecek ve güzel besleneceksin. ne güzel eşin çiçeklerle gelmiş sana. patik aldığına kızıyorsun çünkü bebeğini kaybedeceğini düşünüyorsun. sen annesi isen o da babası. hem onları seni üzmek için değil umudunu yükseltmek için almıştır. doktorlar çoğu zaman gereksiz yere insanın canını sıkarlar. benim arkadaşımın bebeğine kafası büyük demişlerdi. şimdi iki yaşında sağlıklı çok tatlı. sadece tavsiyelerine uy doktorların. kötü düşünme olur mu? her zaman güçlü olmalıyız bebeğimiz için :71:

kusura bakmayin gec yaziyorum bu konuya
arkadaslar ozel hastahaneye gittim ilaclarim bitmesine yakin
ve doktor "hematomu" goremedigini soyledi
temiz oldugunu soyledi muthis rahatladim
ama tedirginim sanki
diger doktor bana bir ay kullanmam icin ilac verdi
kullandim, iliskiye girmedim, bol bol tembellik yaptim yattim
ve temiz cikti
pazartesi uclu testi yaptirmak icin gidecegim
simdi bunun stresi var
down sendromu icin 12 haftalikken test yapmamislardi
simdi dna alacaklarmis bebekten ve riskli bir testmis..
bu yuzden bu konuyla ilgili forumu okuyorum
hamilelikteki stres boyle bir seymis demekki
yazan tum arkadaslara candan tesekkurler
ve tum annelere, anne adaylarina cocuk sahibi olmak isteyenlere
sabir guc ve saglik versin Allah

bir_kadın epeydir forumda yoktum ve şimdi seninde benimle aynı problemi yaşadığını gördüm.durum ne oldu bilgi verebilir misin bana son olarak?

Back
X