hamilelik süresince ne yiyelim, ne içelim?

gors

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
209
66
98
Merhaba hanımlar. 5,5 haftalık hamile olarak aranızda yer alıyorum :) hamileliğimi çevreme duyurduğumdan ve internette araştırma yapmaya başladığımdan beri ne yiyip ne içileceği ya da ne yememeli ne içmemeli konusunda inanılmaz bir karmaşa yaşıyorum. en basiti kahve tutkunu ben günde bir adet şekersiz Türk kahvesi içiyorum (doktorumun izniyle) hergün olmasa da açık çay içiyorum. günlük süt içiyorum ancak bir arkadaşım henüz bitki çayı ve maden suyu/ soda içme dedi. çiğ soğan ve maydanoz yeme diyen de çiğ tavuk ve ete dokunma diyen de oldu. siz de bildiklerinizi, doktorunuzdan öğrendiklerinizi buradan paylaşabilirseniz hep birlikte sağlıklı beslenerek hamilelik süreci yaşayalım isterim. :anneadayı::KK200:

Hayirli olsun canim bebisin insaAllah Bende bazi sorular sormustum burda ama herkesin dr'u farkli tavsiye veriyor. Ben hicbisy sormadm dr da bisey demedi. Az cok bilinen seyler var onlara dikkat et yeter. Benim 1 aydir bulantim var hep yatiyorum ve biseyde yiyemiyorum. Kusmamak icinde kendimi fazlasiyla siktim. Bakalim neler olcak

Ciğer yeme,Acı dan uzak dur,çiğköfte, Kola vs uzak dur,Alkolden uzak dur,Mayonezden ,çiğ yumurtadan uzak dur,kek pasta türlerinden mümkün oldugunca uzak kalmaya çalış içinde çiğ yumurta bulundugundan pek onermiyorlar,yoğurt ,peynir,süt ,balık ,meyve,sebze haşlanmış yumurta yemeye gayret göster canım ... Ayva bebekde gamze yapar.. Çilek Ciğer ve kırmızı gül karnina değmesin benim bi.yakınım karnina sürmüş oğlunun yuzunu kıpkırmızı .Dikakt.et canim

Ciğer yeme,Acı dan uzak dur,çiğköfte, Kola vs uzak dur,Alkolden uzak dur,Mayonezden ,çiğ yumurtadan uzak dur,kek pasta türlerinden mümkün oldugunca uzak kalmaya çalış içinde çiğ yumurta bulundugundan pek onermiyorlar,yoğurt ,peynir,süt ,balık ,meyve,sebze haşlanmış yumurta yemeye gayret göster canım ... Ayva bebekde gamze yapar.. Çilek Ciğer ve kırmızı gül karnina değmesin benim bi.yakınım karnina sürmüş oğlunun yuzunu kıpkırmızı .Dikakt.et canim
Ciğer doğum lekesi,Cilek suratta leke,Bide şeftali bebeğin vucudunda aşırı tuylenmesine sebep oluyor bizzat sahidim..

Birde bn maydonoz yenmez diye biliyorum.kızlar hamileyken saç kestirilmez diyorlar doğru mu?

Birde bn maydonoz yenmez diye biliyorum.kızlar hamileyken saç kestirilmez diyorlar doğru mu?

Zaten makyaj sıfır neredeysebn iki sene önce hamileydm sacımı kestirdigim gün hamile oldugumu öğrendim.bebegin ömrünü kısaltır dediler bide kv. Kızdı nie kestrdn die .neyse bebegmi üö aylıkken kaybettm. Simdide bat bekliyorm.sacımda çok şekilsiz bn gcn sene kestm eşimde begenmiyor şekil vermek istiyorum da tam bilmediğim için sordm .biraz alakasız.k.bakmayn.

Zaten makyaj sıfır neredeysebn iki sene önce hamileydm sacımı kestirdigim gün hamile oldugumu öğrendim.bebegin ömrünü kısaltır dediler bide kv. Kızdı nie kestrdn die .neyse bebegmi üö aylıkken kaybettm. Simdide bat bekliyorm.sacımda çok şekilsiz bn gcn sene kestm eşimde begenmiyor şekil vermek istiyorum da tam bilmediğim için sordm .biraz alakasız.k.bakmayn.
O yanlış inanç Allah bilir ömrümüz nekadar.
Ama keserseniz hep icinizde kuşku kestirmeyin o stres sizin bir ömür yakanizi bırakmaz .

Hayirli olsun canim bebisin insaAllah Bende bazi sorular sormustum burda ama herkesin dr'u farkli tavsiye veriyor. Ben hicbisy sormadm dr da bisey demedi. Az cok bilinen seyler var onlara dikkat et yeter. Benim 1 aydir bulantim var hep yatiyorum ve biseyde yiyemiyorum. Kusmamak icinde kendimi fazlasiyla siktim. Bakalim neler olcak

Çok teşekkür ederim :) benim de doktorum yeme içme konusunda kafein ve kilo aldırıcı yiyeceklere dikkat et dedi. onun dışında soğuk algınlığı ve ateşlenmemeye dikkat et dedi. mide bulantın ne zaman başladı? benim bulantı yok ama yanma var...

Tşk ederm. bote86 .evet Allah bilir amenna işte böyle bi olay yasadgm için tereddüt ediyorm

çiğ yumurta konusunda uyardığın için teşekkürler :) bilmiyordum açıkçası :( kola istiyor canım bazen ama kendime hakim olmaya çalışıyorum... çilek, ciğer ve gül uyarın için de teşekkürler :)

Kilonu dengeli tut aşırıya kaçmasın. Haberlerde görmüştüm bu hafta aşırı kilolu anneler bebeklerinin ömründen 17 yılın kısalmasına sebep oluyormuş... Bol meyve sebze ye . hamur işinden uzak dur faydası yok , zararı var :KK24:

Saç boyatilmaz ...Mumkun oldugu mertebe makyaj yapmayın hep kimyasal madde bebeklerimizi Allah korusun,,,

makyaj malzemeleri kafamı karıştırdı evet. bununla ilgili birkaç yazı okumuştum, birkaç marka öneriyorlar ama şimdi bulamadım :S

İlk doktor kontrolünden çıkmaya hazırlanırken doktorum esprili bir şekilde saç boyanır mı ya da kestirilir mi diye sormadın dedi. boya ile ilgili kesinleşmiş bir zarar olduğunun söylenmediğini ama net olmadığı için yap diyemem dedi. kestirme konusunda da güldü, hurafe dedi.

Kilonu dengeli tut aşırıya kaçmasın. Haberlerde görmüştüm bu hafta aşırı kilolu anneler bebeklerinin ömründen 17 yılın kısalmasına sebep oluyormuş... Bol meyve sebze ye . hamur işinden uzak dur faydası yok , zararı var :KK24:

offf ne kadar kötü, hiç duymamıştım :( göbeğim çok kısa sürede şişti, doktorum hormonel dedi. kabızlığım gebelik öncesi de oluyordu ama sonrasında daha da arttı. Bugün bir arkadaşım köklü sebzeleri çok çok çok iyi yıkayamazsan bakteri bulaşabilir dedi. sebzeden de korktum :(

Back
X