Hamilelik 🤔

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.565
358
36
Kızlar merhaba. 11 haftalık hamileyim ve bu süreçte çok rahat olmak gibi bir sorunum var sanırım. Yapı itibariyle de pimpirikli bir insan hiç olmadım ama bu ara özellikle eşim ve ailesi tarafından sürekli uyarılmak aşırı sinirimi bozmaya başladı. Oje sürdüm tehlikeli niye araştırmıyorsun dendi. İçimden ayyy ne abarttılar herkes sürüyor dedim ve sıkıntı olmayacağını uzmanından duyayım diye manikurcuye gittim o da evet tehlikeli bende sürmemiştim dedi. Kokmayayim diye deodorant sıkıyorum kimyasal tehlikeli diyip yine önüme Google'dan bilgiler döküyorlar. Bugün sürekli telefona bakmam sorun oldu neymiş radyasyonmuş. Onlarlayken o kadar sıkılıyorum ki telefonla olan münasebetim de ister istemez o yüzden arttı ama gel de bişey de. Bir de düşük riskim oldu doktor eşime bacağını bile bükmeden uzansın demiş ama bu riski yaşayalı 2 hafta oldu,eski kana ait akıntı çoktan durdu hala benden sürekli ağaç gibi uzanmam bekleniyor,doktor ne demiş sen ne biçim oturuyorsun diyorlar. Daha da şu an hatırlamadığım bir çok şey var. İnada bindirsem Allah korusun çocuğa bişey olsa benden bilinir,bak söyledik sen yapmadın böyle oldu olur. Zaten bende vicdan azabı cekerim. Beni asıl düşündüren şey tuhaflık bende mi? Anne olacak olan benim ben niye bu kadar rahatım?Niye o anaç,dikkatli,korumacı kafaya giremiyorum? Bu beni üzmeye başladı. İyi bir anne olamayacak mıyım korkusu başladı. Üstüne 3 gündür beni çaresiz bırakan berbat bir diş ağrısı çekiyorum iyice bunaldım. Sizce sorun bende mi?

Sen kulaklarını tıka çevrene. 9 aylık bir süreç ve sonrasında da bir ömür. O kadar dikkatli olman mümkün değil. İyi anne olmak demek saçını süpürge etmek demek değil aksine oda bence rahatsızlık durumu. Dikkat etmen gereken belli başlı şeyler var kesinlikle onları atlama o konuda kendini disipline et ama gerisini boşver.

Sen kulaklarını tıka çevrene. 9 aylık bir süreç ve sonrasında da bir ömür. O kadar dikkatli olman mümkün değil. İyi anne olmak demek saçını süpürge etmek demek değil aksine oda bence rahatsızlık durumu. Dikkat etmen gereken belli başlı şeyler var kesinlikle onları atlama o konuda kendini disipline et ama gerisini boşver.
Malesef ki anneliği tam anlamıyla saçını süpürge etmek olarak yorumlayan bir kaynanam var ve öyle olmayan biri iyi bir anne değil onun gözünde. İster istemez bende mi tuhaflık vara dönüyor olay🙄

Öncelikle hayırlı olsun. Rahat olmak güzel bir şey tabi ama anne olunca sorumluluk oluyor o yüzden bence belli başlı konularda araştırmalısınız. Vücudunuza giren , değen her şey bebeğinize etki etme ihtimali olan şeyler bunları araştırabilirsiniz. Daha çok yeniymiş zaten daha çok zamanınız var . Başkalarını düşünmeyin bunu zaten kendiniz için yapıyorsunuz. Bi de daha önce hamile biriyle çok içli dışlı olmadıysanız bilmemeniz normal. Annelik tamam belki içgüdüsel oluyordu da deodorantın içindeki bazı malzemelerin çocuğa zararlı olabileceğini nerden bileceksiniz eğer hiç duymadıysanız çok da kendinizi suçlamayın. Gelişime , öğrenmeye açık olun :)

Malesef ki anneliği tam anlamıyla saçını süpürge etmek olarak yorumlayan bir kaynanam var ve öyle olmayan biri iyi bir anne değil onun gözünde. İster istemez bende mi tuhaflık vara dönüyor olay🙄
Sende bir tuhaflık yok. O onun düşüncesi kendisinin doğrusu oymuş öyle olmuş sen öyle olmak zorunda değilsin. Yargılamasına izin verme. Bugün bunu yargılayan yarın öbürgün yetiştirme tarzını yargılayacak. Şimdiden önünü kesmekte fayda var. Dediğim gibi beslenmene dikkat et, doktor tavsiyelerine %100 uyum sağla yeterli.

Bu hamilelik bitmez eyvah!
Loğusa hiç çekilmez
İnsanlar çok çok zor şartlarda bile çoğalabilmişler hamileliği olansütü hassas birşey sananlara söyleuin
Siz kendinizi bilirsiniz sakin olun hamileliğin keygini çıkarın!
Yazdığıma ben bile inanmadım:olamaz:

Öncelikle hayırlı olsun. Rahat olmak güzel bir şey tabi ama anne olunca sorumluluk oluyor o yüzden bence belli başlı konularda araştırmalısınız. Vücudunuza giren , değen her şey bebeğinize etki etme ihtimali olan şeyler bunları araştırabilirsiniz. Daha çok yeniymiş zaten daha çok zamanınız var . Başkalarını düşünmeyin bunu zaten kendiniz için yapıyorsunuz. Bi de daha önce hamile biriyle çok içli dışlı olmadıysanız bilmemeniz normal. Annelik tamam belki içgüdüsel oluyordu da deodorantın içindeki bazı malzemelerin çocuğa zararlı olabileceğini nerden bileceksiniz eğer hiç duymadıysanız çok da kendinizi suçlamayın. Gelişime , öğrenmeye açık olun :)
Çok teşekkürler. Çevremden de bu kadar titizlik hiç görmedim ve duymadım ondan tuhaf geliyor sanırım. Bir tek eşimin ailesi böyle pimpirikli çevremde

Bu hamilelik bitmez eyvah!
Loğusa hiç çekilmez
İnsanlar çok çok zor şartlarda bile çoğalabilmişler
Sizkendinizi bilirsiniz sakin olun hamileliğin keygini çıkarın!
Yazdığıma ben bile inanmadım:olamaz:
Bence de bitmeyecek bende ondan korkuyorum. Hamilelik ot gibi yaşamak mı gerçekten anlamış değilim. Ben bu kadar kısıtlama beklemiyordum 🥴

Oğlum altı buçuk aylık doğdu, kayınvalidem abur cubur yemeseydin böyle dogmazdi küçücük senin yüzünden demişti. Konuşmadim ondan sonra özür dilerim diyene kadar. Boşverin ya istediğini desinler bildiğinizi yapın siz.
Hayırlı olsun bebeğiniz 💋

Oğlum altı buçuk aylık doğdu, kayınvalidem abur cubur yemeseydin böyle dogmazdi küçücük senin yüzünden demişti. Konuşmadim ondan sonra özür dilerim diyene kadar. Boşverin ya istediğini desinler bildiğinizi yapın siz.
Çok teşekkürler 💕 ah bu Kaynanalar diyorum ve susuyorum. Bir de sürekli tecrübe konuşuyor demezler mi😤

Telefondan uzak durmak biraz zor bu devirde ama oje deodorant saç boyası vs uzak durabilirsiniz. İlla zararı olacak diye birşey yok ama dikkat edebildiğiniz şeylere dikkat edin. Çamaşır suyu gibi temizlik maddelerine de çok maruz kalmayın. Midye çiğköfte az pişmiş et balık iyi yıkanmamış yeşillik bunlardan da uzak durmalısınız. Hahaha kv şikayet ettin ben de kaynanalık yaptım biraz ama öyle yani Napim.

Kimyasal şeyler konusunda haklı olabilirler ama diğer şeyler abartı
Bizzat doktor bana 9 ay da yatsan düşeceği varsa düşer normal hayatına devam et demisti
Bunun bir de çocuk doğunca olan versiyonunu düşün
Bu arada bana hamileyken en komik gelen tavsiye hamile kadın mezarlığa gitmez olmuştu 🤣 ama gitmiştim.

Gebelikte oje deodorant parfüm cilde sürülen bazı kremlerde bebeğe zarar veriyor. Ben tamamen bitkisel hatta tadına bakılabilen kremlerden kullanıyorum onları da kullanmıyorum. Göbekte oluşacak çatlaklardan dolayı kremler sürülüyor ya doktorunun önerdiklerini sür.

Bu arada bende ikinci gebeliğimde düşük riski yaşadım doktorum hiçbir iş yapmayacaksın ve bacakların yüksekte duracak şekilde yatacaksın dedi. Ama ben 3 yaşındaki kizimi hem gündüz uykusunda hemde geceleri ayağımda salladım onun dışındaki herşeye dikkat ettim ama mesela kızımı kucağıma 3 ay almadım yemek temizlik yapmadım bacaklarim yukarıda yatmadım ama dikkat ettim...

Ya demiyim dedim de ne fettanlık ya. Allah inancı olan bir insan şunu diyemez. Yargılamakta bana düşmez ama çok üzüldüm kendimş tutamıyorum şuan. O durumdaki bir anneye bu denir de kendi sorgulattırılır mı hiç? Sarıp sarmalayacağına dediği lafa bak.

Kimyasal şeyler konusunda haklı olabilirler ama diğer şeyler abartı
Bizzat doktor bana 9 ay da yatsan düşeceği varsa düşer normal hayatına devam et demisti
Bunun bir de çocuk doğunca olan versiyonunu düşün
Bu arada bana hamileyken en komik gelen tavsiye hamile kadın mezarlığa gitmez olmuştu 🤣 ama gitmiştim.
Aaa mezarlığa gidince ne oluyormuş anlamadım ben🤷🏻‍♀️ babaannem vefat ettiğinde hamile olduğumu bilmiyordum. 3 ay sonra anneannem vefat etti hamile olduğumu herkes biliyor ama kimse böyle saçma bişey demedi 🤭

Telefondan uzak durmak biraz zor bu devirde ama oje deodorant saç boyası vs uzak durabilirsiniz. İlla zararı olacak diye birşey yok ama dikkat edebildiğiniz şeylere dikkat edin. Çamaşır suyu gibi temizlik maddelerine de çok maruz kalmayın. Midye çiğköfte az pişmiş et balık iyi yıkanmamış yeşillik bunlardan da uzak durmalısınız. Hahaha kv şikayet ettin ben de kaynanalık yaptım biraz ama öyle yani Napim.
Yok böyle söyle canımı ye🤣 yiyecek olayına zaten baya dikkat ediyorum. Toxoplazma bağışıklığım da yokmuş zaten ama ne bilim bazı şeyler de öhh dedirtiyor insana🙄🤣

Aaa mezarlığa gidince ne oluyormuş anlamadım ben🤷🏻‍♀️ babaannem vefat ettiğinde hamile olduğumu bilmiyordum. 3 ay sonra anneannem vefat etti hamile olduğumu herkes biliyor ama kimse böyle saçma bişey demedi 🤭
Benimki de hamilelikten kaynaklı yüzünde leken olursa doğum sırasında saçını o lekeye sürersen geçermiş dedi kahkaha atmamak için zor durdum. Deli gibi ıkınırken ve acı çekerken aklıma da o gelecek zaten tövbe yarabbim 🤣

Benimki de hamilelikten kaynaklı yüzünde leken olursa doğum sırasında saçını o lekeye sürersen geçermiş dedi kahkaha atmamak için zor durdum. Deli gibi ıkınırken ve acı çekerken aklıma da o gelecek zaten tövbe yarabbim 🤣
Hsjsjsj öyle deme ya ona bende inanıyorum 😂😂😂😂😂😂😂

Sebebini bilmiyorum onlara da büyükleri demis
Ben de gitmiştim iş işten geçti merhaba 🤣

Back
X