Hamilelik ve anksiyete

cceren_33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2008
32
6
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konuyu açmakta çok zorlandım çünkü kötü yani olumsuz bir yorum gelir diye bile korkuyorum.ben çok iyi bir psikiyatri eşliğinde yaklaşık 1 buçuk sene anksiyete için ilaç tedavisi gördüm ve çok iyi oldum hatta hastalığı bile unuttum, bazı günler ilaç içmeyi bile unutuyordum ve 3 yıllık evli olduğum için artık bir bebek istiyorduk (eşimin baskısı olmadı ama artık o da istiyordu anlıyordum) gebelik için doktor kontrolünde ilacı azaltarak bıraktım.çok iyiydim fakat bırakalı daha 1 ay olmadan hemde tam bebek için plan yaparken hastalık yoklamaya başladı gibi.ama ben çok bebek istiyorum. Etrafımda bazıları özellikle ailem kafa tut gebe kal ilaca dönme sakın diyorlar ama çok korkuyorum hamilelikte hele ki ilk 3 ay asla ilaç içemem peki o stres o çarpıntılar sıkıntılar bebeğe daha çok zarar verirse dönüşü de yok ki ne yapmalıyım bilemiyorum.bu arada bazen geceleri fena çarpıntıyla uyanıyorum filan yani anksiyete yanında panik atakta oluyor. Off çok uzun yazdım ama lütfen bana bir yol gösterin. Özellikle benim durumumda olup bebek yapmayı başaranlar desteklerinize ihtiyacım var.zaten anksiyete ve panik atak yaşamayan kimse o kişileri anlayamıyor allahım düşmanıma vermesin bu illetleri ve tabi beterinden de korusun. Bu durumda olan tüm arkadaşlarada büyük geçmiş olsun

Neden hiç kimse bi şey yazmamış ki hiç mi bu durumda olan atlatan bunu yaşayan yok :KK61::KK61:

canım öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim acil şifalar versin. forumda bu hastalıklarla hatta daha zorlarıyla hamile kalanları ve devam ettirenleri okudum. kolay olmuyor bence ama Allah yardım ediyor. ilaç kullanan hamileler de bayağı var forumda.
ama ilaç içmeden dayanmak istiyorsan hastalığının durumunu göre bebeği huzursuz eder bu. yani sen az kötüysen o da az kötü sen çok kötüysen o da çok kötü gibi. kendini sevdiğin şeylerle meşgul etmeye çalış. onun dışında bol bol kitap oku yürü. bebek gelişimi çocuk yetiştirmek için kitaplar oku bebişin için. burada bize yaz açılırsın. ama hiç bir şey kalıcı değil her şey düzelecektir mutlaka buna inan korkma korkarsan bu hastalık hiç gitmez

canım öncelikle bu konuyu açtığın için teşekkür ederim bende gebelik planı yapan bir anksiyeteliyim ve ilaç kullanmıyorum maddi imkanın varsa psikoloğa ama iyi bir psikoloğa giderek hamileliğine başlamanı tavsiye ederim 2010 dan beri çekmediğim kalmadı eğer ki bebek düşünüp iyileşmeyi beklersek daha çok bekleriz..ve ailenin dediği doğru kafa tut bu bozukluğa..

bak 1,5 senedir ilaçla ötelemişsin aslında bugüne kadar ne bir kalp krizi geçirdin ne beyin kanaması ne de kanser oldun ama korkuları seni bitirmeye yetti değil mi...peki kısacık hayatına bu korkularla hiç etmenin manası var mı..olağan mutlulukları neden kaçıralım ki....

ha birde benim inancıma göre şöyle bir durum var..Rabbim sana çocuk nasip ettiyse istersen 7 kat korun istersen akıl sağlığın yerinde bile olmasın ama o olacaksa zaten olacak...geldiği gibi de çıkacak..ilaç kullanan insanlar da var..bende kullandım ama ilacın öteledğini farkettim..yani kullanacaksan da ömür boyu kullanacaksın..bu sebeple sağlam bir terapi ile hem gebelik sürecini atlatırsın Allahın izni ile hem de hayatının bundan sonraki kalan sürecine 4 elle sarılır mutlu mesut yaşarsın..bu konu kalsın birbirimize yardımcı olarak devam edelim inşallah..

ha birde pssiflora şurubu tavsiye ederim bende işe yarıyor ve tamamen bitkisel hamileler bile kullanabiliyor bir bak derim :KK66:

Allaha emanet ol :KK66:

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu konuyu açmakta çok zorlandım çünkü kötü yani olumsuz bir yorum gelir diye bile korkuyorum.ben çok iyi bir psikiyatri eşliğinde yaklaşık 1 buçuk sene anksiyete için ilaç tedavisi gördüm ve çok iyi oldum hatta hastalığı bile unuttum, bazı günler ilaç içmeyi bile unutuyordum ve 3 yıllık evli olduğum için artık bir bebek istiyorduk (eşimin baskısı olmadı ama artık o da istiyordu anlıyordum) gebelik için doktor kontrolünde ilacı azaltarak bıraktım.çok iyiydim fakat bırakalı daha 1 ay olmadan hemde tam bebek için plan yaparken hastalık yoklamaya başladı gibi.ama ben çok bebek istiyorum. Etrafımda bazıları özellikle ailem kafa tut gebe kal ilaca dönme sakın diyorlar ama çok korkuyorum hamilelikte hele ki ilk 3 ay asla ilaç içemem peki o stres o çarpıntılar sıkıntılar bebeğe daha çok zarar verirse dönüşü de yok ki ne yapmalıyım bilemiyorum.bu arada bazen geceleri fena çarpıntıyla uyanıyorum filan yani anksiyete yanında panik atakta oluyor. Off çok uzun yazdım ama lütfen bana bir yol gösterin. Özellikle benim durumumda olup bebek yapmayı başaranlar desteklerinize ihtiyacım var.zaten anksiyete ve panik atak yaşamayan kimse o kişileri anlayamıyor allahım düşmanıma vermesin bu illetleri ve tabi beterinden de korusun. Bu durumda olan tüm arkadaşlarada büyük geçmiş olsun
senin durumunda olup hamile kalıp zor atlatanda var sıkıntı yaşamayan da var
mesela ben,
uzuuuuun yıllardır anlattıklarınla mücadele ediyorum , ancak hamileliğimde ve lohusalığımda hiç bu konuda sorunum olmadı kaldıki zor bi hamilelik zor bir lohusalıktı, sebepte sanırsam kan , vitamin ve magnezyum ilaçları sinirlerimi güçlendirdi. tabi doğumdan 2 yıl sonra b12 dümesiyle bi daha bu hortladı , ayrıca okb liyimde 1,5 yıldır antidepresan a devam

Hepinize teker teker teşekkür ederim arkadaşlar çok saolun ama dün gece çok kötü sıkıntılı mutsuz ve vesveseli bir gece geçirdim ve ne kadar dirensemde dayanamayıp ilacı içtim.bırakalı sadece 15-20 gün olmuştu fakat dayanamadım neden bilmiyorum çok kötü oldum bir nevi pes ettim. Sanki asla ilacı bırakıp gebe kalacak psikolojim olmayacak:KK61: ya da bu sefer ilaç yanında psikolojik destekte alacağım bilemiyorum. Mutsuzum

Hepinize teker teker teşekkür ederim arkadaşlar çok saolun ama dün gece çok kötü sıkıntılı mutsuz ve vesveseli bir gece geçirdim ve ne kadar dirensemde dayanamayıp ilacı içtim.bırakalı sadece 15-20 gün olmuştu fakat dayanamadım neden bilmiyorum çok kötü oldum bir nevi pes ettim. Sanki asla ilacı bırakıp gebe kalacak psikolojim olmayacak:KK61: ya da bu sefer ilaç yanında psikolojik destekte alacağım bilemiyorum. Mutsuzum
Arkadasim merak ediyorum çok uzun zaman olmamis görürseniz yazimi neyaptin hamilemisin oyleysen Nasil geçiyor :KK43:

Arkadaşlar bende hem anksyete hem pa var boyle Nasil bir hamilelik grcirdiniz bebek istiyorum ikinciye çok sikintiliyim
ikinciye dediğinize göre bir çocuk var. bizler bu rahatsızlığı öyle yada böyle yaşıyoruz ama hayatımıza yön vermesine izin vermeyelim. Bu rahatsızlığınızı düşünerek çocuk yapmazsanız ilk kuzunuzuda haksızlık olur sanırım :) kardeş onun da hakkı bence:)
bizim alt yapıda bu rahatsızlık var her ne kadar iyileşsekte zayıf bir anımızda ben burdayım diyor.
geçen bir topik bir bilir kişi arkadaş bi örnekleme yaptı ve çok mantıklıydı;
evet bu rahatsızlık tamamen iyileşmez, ancak şeker hastası diet ve ilacına dikkat ederek ömrünün sonuna kadar şekerini dengede tutabilir, sizlerde terapi ve ilaç alarak ömrünüzün sonuna kadar atak geçirmeyebilirsiniz.

bende bebek isterken hemde ialcımı bırakalı 4 5 ay olmuşkrn anksiyete+ depresyon tanısıyla ilaca başladım .çok duygusalım bebek görmek hamile görmek beni çok sarsıyo 5 aydır doktor tedavısı yumurtlama gğnleri takibi bebek hayalleri derken şimdi 1,5 yıl ilaç tedavşsi dedi doktor çok mutsuzum allahın her zaman bşir bildiği var ama bunun bir çaresi olmalı bu hastalık bizi bebekiz bırakmamamalı ama nasıl:KK43:

Canım iyi bi haber vermeyi çok isterdim ama maalesef yine ilaç tedavisine başladım. Yine yüksek doza yükselttik oysa ki çalışmaya başladım ve işyerinde hiç sıkıntı yok hatta ilacı içmeyi dahi unutuyorum fakat eve geldiğim an tüm olumsuz düşünceler bedenimi sarıyor korkuyu tüm bedeninde hissediyorum ve bu hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor QUOTE[/QUOTE]

: 685947"]Arkadasim merak ediyorum çok uzun zaman olmamis görürseniz yazimi neyaptin hamilemisin oyleysen Nasil geçiyor :KK43:[/QUOTE]
Arkadasim merak ediyorum çok uzun zaman olmamis görürseniz yazimi neyaptin hamilemisin oyleysen Nasil geçiyor :KK43:

Arkadaşl@r ben 6 haftalık hamileyim ama 6 ay gibi geldi.cok sıkıntım var.bulantı iç dar@lması kusma bunaltı.ilaçta alamıyorum.hamileliği dusundugum için doktor kesme desede kesmiştim.şimdi keşke içebilsem diyorum.

Kızlar merhaba, bende de çok benzer problemler var.2 sene önce panik atak,anksiyete ve okb teşhisiyle ilaca başladım ve çok kötü bir dönem geçirdim. Sorunum uyuyamamaktı. Çünkü uyursam uykumda bayılacağımı düşünüyordum. Birkaç kez uykudan çok feci mide bulantısı ve baygınlık hissi ile uyandım ve acile gittik. Acildeki doktorlar beloc isimli ritim düzenleyici ilacı önerdiler çünkü bende mitral valf prolapsı vardı. Fakat ben o dönemde buna inanmadım, kendimi iyi hissettim ve beloc kullanmadım,ancak geceleri uykuda bayılmalarım arttı ve bende artık "yorulmamalıyım, çünkü tansiyon düşük ve ritim fazla olursa o zaman yine bayılacağım"kaygısı oluşmaya başladı, yine böyle bir gece ilaç almadığımda uykudan bayılarak uyandım ve yine acile gittik,bu kez bedenimde çok büyük acı duyuyordum ve ilaç kullanmaya karar verdim, fakat o geceden sonra bende bir korku oluştu ve "ya uykuda bayılırsam" korkusuyla uyuyamamaya başladım. Aslında ilaç alıyordum ve bayılma ihtimalim çok düşüktü,ancak geceleri geç yattığımda "ya uyuyamazsam..ozaman ritmim yükselecek ve bayılacağım" takıntısı oluştu..aslında böyle yaparak kendimi tetikliyordum, yani kendi kendimi uyutmuyordum ve uyuyamayınca da daha kötü oluyordum ancak iş çığrından çıkmıştı.2 ay boyunca günde 2-3 saat bazen de sıfır uykuyla cehennemi yaşıyordum, o dönem çeğrek veya yarım xanax almaya başladım fakat ilaç bağımlısı da olmaktan korkuyordum..2 ay sonra bebek için yaptırdığımız sigortanın süresi dolacak ve artık bebek sahibi olabilecektim, buyüzden korkudan psikiatriste bile gidemiyordum..ama okadar çaresiz kalmıştım ki..değil hamile olmak,yaşamak için bile enerjim kalmamıştı ve psikiatriste gittim, bu arada kediotu kökü,sarı kantaron vb. hiçbir bitkisel çözüm de işe yaramamıştı.birkaç doktor gezdikten sonra tavsiye üzerine işinin uzmanı bir doktoru buldum,ogünü hiç unutmuyorum,Allaha ne kadar şükretsem azdır,o ilaçları bulan bilimadamlarından da Allah razı olsun..ogün doktor bana trankobuskas,yarım remeron ve cipralex 10 mg yazmıştı.istemeye istemeye ilaçlara başladım.ilaçlara başlamadan önce doktorun beni iknası da zor olmuştu.asla ilaca başlamam çünkü bebek planımız var demiştim ancak doktor eğer ilaç kullanmazsam daha da kötüye gideceğimi,eğer iyileşirsem asıl ozaman sağlıklı bir hamilelik geçireceğim konusunda beni ikna etti.remeronla bu şekilde tanıştık:)))..yaklaşık 1,5 senedir bu ilacı bırakmaya çalışıyorum,sırf bu ilacı bırakabilmek için işten bile ayrıldım,baktım olacak gibi değil evde daha kötüye gidince tekrar ilaca başladım.iyi olan nokta şu..ilacı yarım yani 15mg kullanırken şimdi 7,5mg-3,75mg arası kullanıyorum..jinekoloğum ile konuştuğumda zaten çok düşük doz aldığım için kullanabileceğimi,aslında ilk 55günün fetüs açısından çok önemli olduğunu ve bu dönemde hiç ilaç kullanmamanın en iyisi olduğunu ancak ilaç alsam da çok büyük bir problem çıkmayacağını söyledi, folik asit yazdı.bir yandan da yarım beloc kullan birşey olmaz dedi.diğer ilaçları zaten bıraktım.bilemiyorum aslında ilaçların prospektüslerinde d veya x kategori olmadığı sürece hamilelik sırasında gerektiğinde kullanılabilir yazıyor.ben bir ilacın 1/4ü 1/6sı ile idare ediyorum.ancak yine de bu şekilde hamile kalmaktan korkuyorum bebeğe bir zarar gelir diye..sizin durumlarda bir gelişme var mı?.

X