Kızlar merhaba, bende de çok benzer problemler var.2 sene önce panik atak,anksiyete ve okb teşhisiyle ilaca başladım ve çok kötü bir dönem geçirdim. Sorunum uyuyamamaktı. Çünkü uyursam uykumda bayılacağımı düşünüyordum. Birkaç kez uykudan çok feci mide bulantısı ve baygınlık hissi ile uyandım ve acile gittik. Acildeki doktorlar beloc isimli ritim düzenleyici ilacı önerdiler çünkü bende mitral valf prolapsı vardı. Fakat ben o dönemde buna inanmadım, kendimi iyi hissettim ve beloc kullanmadım,ancak geceleri uykuda bayılmalarım arttı ve bende artık "yorulmamalıyım, çünkü tansiyon düşük ve ritim fazla olursa o zaman yine bayılacağım"kaygısı oluşmaya başladı, yine böyle bir gece ilaç almadığımda uykudan bayılarak uyandım ve yine acile gittik,bu kez bedenimde çok büyük acı duyuyordum ve ilaç kullanmaya karar verdim, fakat o geceden sonra bende bir korku oluştu ve "ya uykuda bayılırsam" korkusuyla uyuyamamaya başladım. Aslında ilaç alıyordum ve bayılma ihtimalim çok düşüktü,ancak geceleri geç yattığımda "ya uyuyamazsam..ozaman ritmim yükselecek ve bayılacağım" takıntısı oluştu..aslında böyle yaparak kendimi tetikliyordum, yani kendi kendimi uyutmuyordum ve uyuyamayınca da daha kötü oluyordum ancak iş çığrından çıkmıştı.2 ay boyunca günde 2-3 saat bazen de sıfır uykuyla cehennemi yaşıyordum, o dönem çeğrek veya yarım xanax almaya başladım fakat ilaç bağımlısı da olmaktan korkuyordum..2 ay sonra bebek için yaptırdığımız sigortanın süresi dolacak ve artık bebek sahibi olabilecektim, buyüzden korkudan psikiatriste bile gidemiyordum..ama okadar çaresiz kalmıştım ki..değil hamile olmak,yaşamak için bile enerjim kalmamıştı ve psikiatriste gittim, bu arada kediotu kökü,sarı kantaron vb. hiçbir bitkisel çözüm de işe yaramamıştı.birkaç doktor gezdikten sonra tavsiye üzerine işinin uzmanı bir doktoru buldum,ogünü hiç unutmuyorum,Allaha ne kadar şükretsem azdır,o ilaçları bulan bilimadamlarından da Allah razı olsun..ogün doktor bana trankobuskas,yarım remeron ve cipralex 10 mg yazmıştı.istemeye istemeye ilaçlara başladım.ilaçlara başlamadan önce doktorun beni iknası da zor olmuştu.asla ilaca başlamam çünkü bebek planımız var demiştim ancak doktor eğer ilaç kullanmazsam daha da kötüye gideceğimi,eğer iyileşirsem asıl ozaman sağlıklı bir hamilelik geçireceğim konusunda beni ikna etti.remeronla bu şekilde tanıştık:)))..yaklaşık 1,5 senedir bu ilacı bırakmaya çalışıyorum,sırf bu ilacı bırakabilmek için işten bile ayrıldım,baktım olacak gibi değil evde daha kötüye gidince tekrar ilaca başladım.iyi olan nokta şu..ilacı yarım yani 15mg kullanırken şimdi 7,5mg-3,75mg arası kullanıyorum..jinekoloğum ile konuştuğumda zaten çok düşük doz aldığım için kullanabileceğimi,aslında ilk 55günün fetüs açısından çok önemli olduğunu ve bu dönemde hiç ilaç kullanmamanın en iyisi olduğunu ancak ilaç alsam da çok büyük bir problem çıkmayacağını söyledi, folik asit yazdı.bir yandan da yarım beloc kullan birşey olmaz dedi.diğer ilaçları zaten bıraktım.bilemiyorum aslında ilaçların prospektüslerinde d veya x kategori olmadığı sürece hamilelik sırasında gerektiğinde kullanılabilir yazıyor.ben bir ilacın 1/4ü 1/6sı ile idare ediyorum.ancak yine de bu şekilde hamile kalmaktan korkuyorum bebeğe bir zarar gelir diye..sizin durumlarda bir gelişme var mı?.