Ben sağlıklı beslenme konusuna başladığım da probiyotiklerle ilgili bir çok makale okudum yani bilimsel verilere dayanan yazılar. Ayrıca çok farklı değişik tariflere rastladım. Şimdi konunuzu görünce inşallah faydası olur fermente edilmiş muzda antidepresan ilaçlarında kullanılan madde açığa çıkıyormuş ve doğal . Ayrıca okuduğum yazılarda depresyonun da bağırsaklardan kaynaklandığı yazıyordu . Bazı guruplar var inanılmaz değişik tarifler ve lezzetli tarifler var bence o gruplara katılın her gün düzenli probiyotik alın siz muz fermentesine ağırlık verin.
Ben mide rahatsızlığım yüzünden başlamıştım ne yesem ne icsem sorun yaşıyordum üstelik yağlı yiyecek gazlı içecek abur cubur şeyler kesinlikle yoktu hayatımda buna rağmen mide sorunları yaşıyordum . Yıllarca ilaç kullandım ve ne zaman bıraktım sacede probiyotiklere geçtim yemek içmek işkence olmaktan çıktı benim için . Ben şuan hamileyim ben de hamilelik düşündüğüm için bıraktım ve sağlıklı besin araştırmalarına girdim ogrendiklerimden çok mutluyum hayatım guzellesti. İnşallah size de faydası olur ama istikrar önemli öyle bir gün kullanıp hiç işe yaramadı diye düşünmeyin. Allah yardımcınız olsun