Hamilelik ve Kaynana sorunu

Sizin gine iyi bnm ki bana senin bu ayda bebegin yok gibi bu gidislede olmck sanki diyip yatip uyudu ve bn o gece imkansz uyuyamadm kaynana var kaynana var iste nasibimizde bunlar var

Ayy Allah sabır versin. Sesi solugu cikmayan, evinde beni rahat ettirmek icin hicbir seye elimi surdurtmeyen kvme bile bazen tahammul edemiyorum ben :)
Cok yuz vermeyin sınırınızı koyun ona gore konustugu lafı bilsin. Az yesin de kendisine hizmetçi tutuversin bir zahmet kendisi.
Etraftakilerin lafi sozu hic bitmez demekki kayinvaliden de onlarin agzina bakiyor. Al karsina konus açıkça ona gore davransın.

Of aynı ben işte Can'ım ya. Biz de aynı şehirde değiliz. Bir de aynı evde olsak katliam çıkar sanırım. Napcaz bu kaynanaları? Rabbim günah yazmasın dün içimden "yaşı da genç ya!" diye geçirdim beni bu duruma soktu resmen. Aslında ben hep alttan alıyordum ama, ilk hamileliğim 15. Haftasında ölümle sonuçlanmıştı. Haberi aldıktan sonra beni o kadar suçladı ki ondan sonra buz gibi soğudum ondan. Şimdi de tahammülsüzüm. İsim düşünüyoruz şu ismi beğendik diyorum önce Bi kucağına al da diyor. Bi doğur da bakalım diyor. Sıkıldım bunaldım kafayı yicem artık.

Çözüm bulabildin mi sen?

Sizin gine iyi bnm ki bana senin bu ayda bebegin yok gibi bu gidislede olmck sanki diyip yatip uyudu ve bn o gece imkansz uyuyamadm kaynana var kaynana var iste nasibimizde bunlar var

Seni en iyi ben anlarım Canım. Tek yumurtalığım var diye evlenmeden önce bana başladı, çocuk sahibi olamazsın sen benim oğlum da çocukları çok sever diyerek. Sonrasında hamile kaldım öldü karnımda "Bi bakamadın çocuğuna karnında dedi" şimdi yine hamileyim her konuda "Önce Bi doğur da" diyor bana.
Susma ver ağzının payını, Rabbim dilerse dilediği Zaman olacak de...

Beraber mi yaşıyorsunuz Canım siz? Valla iyimiş kaynanan. Ben artık ağzının payını vericem. Gerçi eşim bana bırak insan oğluna küsmez affeder ama gelinine küser kin duyar diyor. Ama ben yaparsam daha iyi olur bence.

Valla bende gitmem zaten. 5 aylık bebeğim olacak. Ne işim var köyde. Benim eşimde gitmezsin diyor, sonuçta kocama kim bakacak burada? Az yesinler de Uşak tutsunlar, gelinden hizmet beklemek de neymiş ya... Bizim oralar böyle işte

ALLAH VERECEK CEVABINI CNM BIZIMKI DISLI BIRAZ BENI BASTRYO YANI Allah buyuktr ya insallah bebisini saglikla alirsn kucagna

Vicdansız bir insanmış. Allah kolaylık versin canım. Acini paylaşmayan insan gelip de seninle konuşmasın. Boş laf da olsa. Allah'ım inşaAllah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. İnsaAllah kardeş istedigin vakit de Rabbim hemen nasip etsin,sağlıkla onu da kucağına al inşaAllah canım. Tüm hevesini kaçırıyor resmen. Onun moral vermesi gerekirken. O da anne onun daha iyi anlaması lazım halbuki.

Çözüm bulamadım maalesef canım. Eşime "Ben yapamıyorum,olmuyor. Bırak beni,seninle anneni de ayirmamis olurum. Geldiğim gibi giderim. Dayanamıyorum artık." dedim. Annemle anlaşmak zorunda değilsin, yılda sadece 1 ay görürsün sen benle evlisin onunla değil diyor. Ama anlamıyor yüzünü bile görmek istemiyorum. Tüm söylediklerine ve anlatmama rağmen konusmamamin sebebini evine gelmeyim diye yapıyor oğlum varsın siz iyi olun çok sevmekten kaynaklanıyor bu çok sevmeyecektim deger vermeyecektim diyor benden için.

Yok canim birlikte yasamiyoruz ama biz ilcede yaşıyoruz haftasonlari genellikle ailelerimizin yanina gidiyoruz bir haftasonu kvde bir haftasonu benim annemde kaliyoruz.
Eşinin yaklasimina bagli aslında. Benim esim ozellikle annesine toz kondurmaz asla o suclu ya da haksiz degildir hep ben yanlis anliyorumdur onun gozunde ama gorumcem bana tam destektir sagolsun. Gorumcemle cozerim ben kv ile ilgili konuları cok da yüz-göz olmak istemem kv ile.

Allah razi olsn bnm kaynanam cok iyidir tatilde memlekete geldik hamile oldugumu ogrenincede kayinvalidemde kalmak zorundaydik bana daha bir is yaptirtmadi sen yat biz yapariz diyor daha bir bulasik bile yikamadim masallah hep boyle devam eder insallah
Ama sana tavsiyem madem bu kadar canini skiyo sende her gun arayipta dirdirini dinleme

Bende hamileyim canım ama malesef bu kendi ailen ve eşinden başka kimsenin umrunda olmuyor aynı dert hepimizde var malesef allah sorsun kimin içinde kötülük varsa

Ahahaha ne büyük klişe dimi? Hep bunlar onlar bizi çok sevdiğinden kaynaklanıyor, çok değer verdiğinden kaynaklanıyor. Allah korusun ya başka kaynanaya düşseydik? Onlar gibi alttan alan olmazdı. :))

Daha şimdi eşimle mutfakta çok büyük kavgaya tutuştuk. Yılda sadece 1 hafta katlanacaksın onu da yapamıyorsun dedi. Ben de baya Bi bağırıp çağırındım. Odaya geldim, yattım ağlamaya başladım. Ve bebeğim tekmelemeye başladı ilk kez. Anne ben buradayım der gibi. :)

Alttan almamak lazım daha çok başımıza çıkıyorlar.... Böyle çaktırmadan ağzının payını vermeliyiz eşlerimiz de anlamamalı, sonra biz de hep çok sevmekten kaynaklanıyor deriz.

Kizlar bende biseler söylemek istiyorum bu konuda cok sukur hepimiz iman sahibiyiz cok sukur elimiz ayağımız tutuyo bir tabagida kaldirmak sahsen benim zoruma gitmez isten olseydi annelerimiz olurdu ama suda var karsindaki nekadar iyse sende ona on kat daha iysindir sahsen benim kayinvalidem bana iy davransa ben daha iyi olurum degil bir ay bir yil otururm ama bunu haketmeyen eline bir bardak dahi su vermeye degmeyen kv var ondn bastan gercekten yuz verip tepene cikarmiycksn ha esine gelince sakin onada belli etmiycksn yaninda hep iyi olup arkasinda igneliyici laflar sokacaksn ki haddini bilsn ayagini denk alsn ondn adamina gore muamele benimki dusmanimin bile tirnagi edemez allahtan uzagim yoksa bilmiyorum yani ama

MaaşAllah bebise. İlk adımlarını da görürsün inşaAllah.
Cozmussun olayı canım,helal olsun. Teoride bu şekil ama pratikte nasıl olacak?

Sakin ol diyecegim ama mümkün değil. Ben de annemin yanına geldim kafayı dinlemek için. Anca bayramdan sonra eve geçeceğiz de. Şimdi de eşim annem cok üzülüyor yazık diyor.
Benim kaynana, kaynanasi için demediğini bırakmıyor. Kış günü soğuk evde kaynanasinin önündeki isiticiyi kapatıyor para yakıyor bu para diye. Önüne yemek koymaz. Kadınla dalga geçer her dakika yemesiyle,giyinmesiyle hers seyiyle. Ama eşime niye böyle yapıyor yazık değil mi yaşlı kadına diyorum. Zamanında çok çektirmiş şimdi kaynanamin kaynanasina yaptığı iyilikmis. Allah onu bu yüzden mukafatlandiracakmis. Düşünceye bak annesi ne yaparsa ne ederse kime yaparsa haklı oluyor iyi oluyor.

Biraz gec oldu ama.
Alaahallah bunlarin hepsi ayni ya.
Farkliliklari yok yani.
Krban bayramindada ben boyle bir olay yasadim. Benzeri.
En son mutfagi silermisin dedi.
Sinir krizi gecirip agladim yani.
Bende bu aralar gicik aliyorum.
Sevmiyorum.

Biraz gec oldu ama.
Alaahallah bunlarin hepsi ayni ya.
Farkliliklari yok yani.
Krban bayramindada ben boyle bir olay yasadim. Benzeri.
En son mutfagi silermisin dedi.
Sinir krizi gecirip agladim yani.
Bende bu aralar gicik aliyorum.
Sevmiyorum.
Güzellikle söylemis neden alindn canim o kadar? Silermisin diye sormus en azindan..
Benim kayinvaldem iyidir sagolsun.. yani pek zarari yoktur is beklemez.. sadece oraya gittigimizde eger yemek hazir degilse birlikde girer hazirlariz yemegi.. eger hazirsada masayi kurariz ve sonrasi toplamaya yardim ederim..
Missfiri geldigindede yardim ederim vaktim olursa ve gelirmisin derse..

Ahh şu kayinvalideler neden böyle benim basimdada kara cahil bir kaynana var allah duşmanima vermesin hergün gidip evini temizleyecekmisim kayijnpederi solemek bile istemiyorum ikinci kaynana tam bir dedikoducu iyi kocami doldurmayi biliyorlar allah sorsun diyorum hep birde 8 haftalik hamileyim başa geldi cekecez artık

Offffff içim daraldı yaa kızlar bu kaynanalar çoğu aynı artık acimiycam diyorum hep bi iyi niyet var icimde ölmeyen...doktora gittik kv de yanimdaydi yani bana inanmadi naz yapıyorum sandı riskli bir hamilelik geçiriyorum psikoloji 0 zaten haftalık iğne ve önemli bir de ilaç kullanıyorum..Daha da naz yapıyorum sanıyor ben hamileyken çamaşırı bile elimde ykardim 9 aylıkken gibi laflar bunları da eşimin yanında söylüyor bak karın bi ise yaramıyor dercesine..

Neyse doktorun yanındayız gecen gun ne dediğini de duydu doktor dedi ki plasentan (bebegin eşi ) aşağıda ani bir kanama riskin ve erken doğum riskin var bebeğin bu haftalarda doğarsa yaşamayabilir dedi..Üzüntüden çöktüm o gün
Akşam eşim geldi naptiniz ne dedi doktor diye amaaan oğlum fazla üstüne düşüyon sen de hiçbirşeyi de yok her geldiğinde böyle abartıp endişelendiriyo seni de dedi ben kendimi önemsemiyorum zaten benim sağlık durumumla ilgili olanları da hic yansıtmam bile bebeğim benim herşeyim eşim de önceden düşük yaptığım ve bu Allah izin verirse ilk bebegimiz olacağı için fazla önemsiyor beni..

Kv ise başı ağrısa yandık işin ucu beyin tümörüne kadar gider acile götür beni diye söylenir artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…