• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve kolesterol

niltt

N & G... 24.05.09
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
6.833
86
688
42
İstanbul
Merhaba dr bey;

Ben 30 yaşında 55 kg ile hamile kalmış,şu an 58,6 kg olan 25 haftalık hamile bir bayanım.düzenli yürüyüşler yapıyorum.
Geçenlerde sağlık ocağından çağırmışlardı kan tahlili için,ben kolesterol de istedim ve şu ana kadar hiç 190'ın üstüne çıkmamıştı.

Kolesterolüm :268,trigliserid'im:257(hamile değilken 49'du)
çıkmış aile hekimi ve jinekoloğum önemseme hamilelerde yükselir hep dediler.

ama ben çok korktum,doğuma kadar daha da yükselir mi?
yediklerime dikkat etmem gerekir mi?

Bebeğime ya da bana zarar verir mi,çok korktum..Bilgilendirirseniz sizde sevinirim..

Şimdiden teşekkürler..

Merhaba dr bey;

Ben 30 yaşında 55 kg ile hamile kalmış,şu an 58,6 kg olan 25 haftalık hamile bir bayanım.düzenli yürüyüşler yapıyorum.
Geçenlerde sağlık ocağından çağırmışlardı kan tahlili için,ben kolesterol de istedim ve şu ana kadar hiç 190'ın üstüne çıkmamıştı.

Kolesterolüm :268,trigliserid'im:257(hamile değilken 49'du)
çıkmış aile hekimi ve jinekoloğum önemseme hamilelerde yükselir hep dediler.

ama ben çok korktum,doğuma kadar daha da yükselir mi?
yediklerime dikkat etmem gerekir mi?

Bebeğime ya da bana zarar verir mi,çok korktum..Bilgilendirirseniz sizde sevinirim..

Şimdiden teşekkürler..

Ben de doktorunuz gibi hiç korkmadım. Gebeliğin hormonal ortamı bebeğinizin sağlıklı gelişimi için kan yağ ve şeker değerlerinizde değişikliğe yol açmaktadır. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

Ben de doktorunuz gibi hiç korkmadım. Gebeliğin hormonal ortamı bebeğinizin sağlıklı gelişimi için kan yağ ve şeker değerlerinizde değişikliğe yol açmaktadır. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için peki herhangi bir yemek kısıtlaması türünden bişeyler yapmam gerekir mi?

Back
X