• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve oruc

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.363
Puanlar
333
Merhaba arkadaslar,

Hamileligin ilk haftalarinda oruc tutan varmi aranizda?

Tutsammi tutmasammi bilemedim. Tutsam korkuyorum fenalasirim diye birse calisiyorum. I tutmazsam icim rahat degil.

Kronik hastaliklarim var kotu rahatsizliklar olmasa bile, normal zamanda bile yorgunluk, tansiyon dusuklugu, bas donmesi, El titremesi yasiyorum.

Ilk hamileligim kotu gecmisti, erken dogum yaptim, bobreklerim cok kotuydu.

Internetten arastirma yaptim, doktorlar onermiyor ama birde sizin dusuncelerinizi almak istiyorum.

rahatsızlığınız varsa tutmayın bence. ilk haftalar bebeğin gelişimi için de çok önemli.

Ben normal zamanda bile zorlanıyorum hamileyken benim için çok zor olur diye düşünüyorum. Allah ömür verir de inşallah borçlarımızı tutarız.

Hamileliğin ilk haftaları bebeğin sinir beyin sistemi gelişimi açısından çok çok çok önemli organ gelişimleri falan gerçekleşiyor. Günde 3 litreden fazla su içmeniz gerekiyor. Kan şekeriniz tansiyonunuz vs dengede kalmalı vitamin almazsanız meyve sebze yemezseniz bebek de siz de etkilenirsiniz. Oruç hamilelere farz değil tutmayın ne gerek var. Bir can değil 2 can emanet suan size. Emzirme döneminiz bitince kaza edersiniz olut biter.

Back
X