Hamilelik ve Romatoid artrit

iyiymsen

Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2023
59
20
18
35
Kızlar merhaba.. Bu başlığı hamilelik dönemimdeki endişeli günlerimi hatırlayıp o zamanlar içim rahatlasın diye forumlarda ağlayarak yorum aradığım için açtım. 2015 yılında romatoid artrit teşhisi aldım ve düzenli ilaç kullanmaya başladım. Hayatımın en büyük endişesi benim için çocuk süreciydi ve bu süreci nasıl atlatacağım konusu beni çok darlıyordu. Normalde de endişe düzeyi yüksek bir insanım ben çünkü. Çok uzatmayım, kullandığım ilacı kademeli olarak bıraktım ve 7 ay sonra hamile kaldım. Bu süreçte doktorumun önerisiyle sadece hastalığıma dair bir ilacı düzenli kullanarak hamilelik sürecimi geçirdim. Hamile olanlar beni anlar o dönemde vücuda giren herhangi bir şey bile çok büyük sorumluluk hissettirken bu süreçte düzenli ilaç kullanmak insanı çok geriyor ama doktoruma hep güvendim. O da sağolsun çok güzel destek oldu bana. Çok şükür kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Bu süreç içerisinde benim gibi endişe yaşayan kendini kötü hisseden olursa bana sorularını sorabilir. Rabbim herkesin gönlüne göre hayırlı evlatlar versin inşallah.

Back