30 yıl günde 2 paket içtim. 2 hamileliğimde ise ağzıma bile sürmedim. 30 yıl sonunda sadece 5 dakika içinde bıraktım ve hiiiççç aramadım. 4 senedir içmiyorum ve aklıma bile gelmiyor.
Kendinizi düşünmüyorsanız bebeğinizi düşünün. Her sigara nefesinde, karnınızdaki meleğin alacağı nefesi tüketiyorsunuz.
bence terapiste gidin. Bağımlılık, bir hastalıktır. Bunu bence bir anda çözemezsiniz ve bu "ayy nasıl yaparsın bebeğinee bunu sen anne olmayı haketmiyorsun" gibi laflarla çözüme kavuşacak bir durum değil bana göre. Hem pskolojik hemde fizyolojik etkenleri var.
Gerçekten sağlığını ve bebeğini önemsiyorsan, harekete geç. Konunun uzmanlarından yardım al.
Evet insanlar on yargili olmaya bayiliyorlar bulundugum yer kucuk bi ilce
Ve oyle bi imkanim yok kendi cabamla biraktim ve alismaya calisiyorum tsk ederm yorumn icn
Evet insanlar on yargili olmaya bayiliyorlar bulundugum yer kucuk bi ilce
Ve oyle bi imkanim yok kendi cabamla biraktim ve alismaya calisiyorum tsk ederm yorumn icn
sen yaparsın arkadasımm
bak ne guzel bır adım atmıssın:)gerisi de gelecek emınım...
cok ta bu konuyu düşünüp üzerıne kafa yorma,bıraktım içmiyorum derken bile sigarayı hatırlamıs olursun..
düşünceler aklına geldıgınde bebişini,ona yapacagın hazırlıkları alacagın kıyafetleri düşün..
harika bir sürece başlayacaksın miniğin dogdugunda
İçmeyen anlamaz diyenler için diyorum. 10 sene boyunca günde bir paket içerdim. Yemekten sonra, kahveyle falan deli gibi ararım asla bırakamam derdim.
Bıraktım. Çok da kolay bıraktım. Sadece ay bırakamam ki demeyeceksiniz gerçekten isteyeceksiniz. Ki ben hamilelik yada çocuk düşündüğümden falan bırakmadım. Sadece akciğer kanserinden ölen halamın son günlerinde yanındaydım. Kendime bu kötülüğü yapmayacağım dedim.
Şimdi de uzun otobüs yolculuklarında keş gibi fırlayıp deli gibi içenlere acıyorum. Çok acizce geliyor iki gıdım duman için ben de böyle keşlikler yapmışım, pis kokmuşum... En ilginci ama ağzımın tadı düzeldi. Eskiden yediklerimden keyif almıyormuşum ben.
Ki ben bırakırken sadece kendim için bıraktım. Siz karnınızdaki bebek için bırakmalısınız. Öz annesi anne karnında zehirleyerek mi hazırlayacak onu dünyaya. Bu bir zehir ki direkt bebeğe duman yolluyorsunuz. Her tür hastalığa yada bağışıklık zayıflıklarına yada erken doğum riskine rağmen bunu yapmayın.