hamilelik ve sigara

mira82

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2016
111
48
13
36
Kizlar mrb bu konuyu actigim icin bile utaniyorum. 7 haftalik hamileyim 5 haftalikken doktora gittim stresin zararli oldugunu bu yuzden gunde 5 tane icebilecegimi ama yinede birakmamin daha iyi oldugunu soyledi iki hafta ictim ictigimdende bisey anlamadim bugun icmedim birakmak kurtulmak istiyorum bu illetten icmeyince cok cok geriliyorum ve bu elimde degil 15 senedir iciyorum simdi biraktim ve yine strese girersem bu bebegime zarar verirmi yoksa catlasamda icmek istemiyorum hamileliginde birakan stres yasayan ne olur biseyler soyleyin? Bebegimi zehirlemek istemiyorum

bence temelli bırak. Allah göstermesin sıkıntılı bir durum yaşarsan çok pişman olursun. İçmezsem yaşayamam diye düşünme. Bak youtube da bir video var Allen carr sigarayı bırakma onu izle o video ile bikaç kere 1.5 -2 ay bıraktım.
ne kadar içmezsen senin ve bebeğinin faydasına

of çok zor bir ikilem.

maalesef stresin bebeğe zarar verdiği biliniyor.
sigaranın da.

hangisi daha zararlı dersen, doktorun dediği doğrudur herhalde, bilmiyorum ki.

bence kendin bırakmaya çalışma, bu konuda destek al, neresi olursa, sağlık bakanlığının hattını ara, belki bir yöntem önerirler, diyetisyene git, belki atıştırmalık vs tavsiye eder, hem sigarayı unutturacak hem de bebek için faydalı olacak.

buradaki bebek forumlarını takip et, senin ayındaki annelerle dertleş, birbirinize destek olursunuz ne güzel.

Hamilelik + emzirme süreci uzun bir dönem, yavaş yavaş stresin azalır diye umuyorum.

Kesinlikle birakman en doğrusu ama su da bi gerçek kendini iyi hissetirecek şeylerden bu dönemlerde bi anda kopmaman benim Dr da birakmani tavsiye ederim ama kendini çok kotu hissediyorsan o daha kotu az iç madem demişti özür dilerim belki yanlış bi tavsiye ama çatlama noktasına geliyorsan iç az az:KK14:

Strese sokma kendini canım bebegin ve kendi sağlığın için şöyle düşün sütüm kesildikten sonra içerim kendine böyle telkin ver bırakırsın bende sigarayı ciğerlerim temizlensin yine başlarım diye bıraktım ama beyin inanıyor isteği azaltıyor. Daha zamanı gelmedi diyor sanırım 8 yıllık sigara içicisi ben 19 aydır sigara içmedim tek bir tane bile

Tesekkur ederim kizlar yorumlariniz icin bu illeti kullanmayan bilemezz yada benim iradem zayif bilmiyorum kesinlikle
Icmek istemiyorum ama cok kotu oluyorm icince de bisey anlamiyorum napcm ben bilmiyrm

lütfen içmeyin, o ufacık bir can daha.. herhangi bir sağlık problemiyle doğsa bunun vicdan azabını nasıl atacaksınız? o zmn keşke içmeseydim diyeceksiniz. birkaç ay sabretmek bu kadar zor olmasın lütfen.. hem zaten bir süre içmedikten sonra artık kokusu bile sizi rahatsız edecek. bebeğiniz için iradeli olun. bu sizin de artık sağlıklı olmanız için bir fırsat. akciğer kanserinde sigaranın çok büyük etkisi olduğu kanıtlandı bunu lütfen kendinize ve çocuğunuza yapmayın..

Birakmak istedigim icin benim gibi olup birakanlarin yorumlarini okumak icin yazdim dertlesmek icin birakmam gerektigini biliyorum yoksa doktorun dedigini onemser icerdim zararli oldugunu tabiki biliyorum

Ben hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım sigarayı.
Kendime bir tane A4 kağıdın dan sigara yaptım, yuvarlayarak :KK48:

İş yerinde sigara içtiğim saatlerde gidip yine içiyorMuş gibi taklit yaptım bir kaç hafta.
Akşam evde olduğum saatlerde de aynı şekilde.
Tavsiye ederim.
Aslında birakamadigimiz sigara değil, icmedigimiz anda yarattığı boşluk hissi.

Kizlar mrb bu konuyu actigim icin bile utaniyorum. 7 haftalik hamileyim 5 haftalikken doktora gittim stresin zararli oldugunu bu yuzden gunde 5 tane icebilecegimi ama yinede birakmamin daha iyi oldugunu soyledi iki hafta ictim ictigimdende bisey anlamadim bugun icmedim birakmak kurtulmak istiyorum bu illetten icmeyince cok cok geriliyorum ve bu elimde degil 15 senedir iciyorum simdi biraktim ve yine strese girersem bu bebegime zarar verirmi yoksa catlasamda icmek istemiyorum hamileliginde birakan stres yasayan ne olur biseyler soyleyin? Bebegimi zehirlemek istemiyorum
Geçen burda aynı durumda bi bayana da yazmıştım gene yazıyorum bu sefer kısa tutcam. Bak güzelim benim annem 57 yaşında sigara sayesinde hayata veda etti... en küçük kardeşimde az da olsa, vazgeçemediği için sigara içti ve kardeşim kalbinde problemle çok zayıf bi bebek olarak doğdu büyüdü kalpten ameliyat oldu artı astım hastası ve tek sebebi annemin o vazgeçemediği 5 dakikalık zevki... annem vicdan azabından kahroldu ama buna rağmen bırakmadı en son o toprağa girdi kardeşimde hastalıklı bi şekilde yaşıyor. Değer mi peki??
Hadi gel Allahtan sana bahşedilen o herşeye bedel hediye için şükret ve o emaneti canın pahasına koru, içmekten vazgecemeyecegini düşündüğün o illetten bile....
Ben 15 sene içtim günde en az 2 paket ama nisanlandigimda söz verdim annem gibi olmayacaktım bebeğim için en iyisini yapacaktım ve daha evlenmeden bıraktım 9 sene olacak içmiyorum ve tek vazgeçme sebebim o zamanlar daha varlığından bile haberimin olmadığı canım kızımdı....
Yine kısa tutamamisim :KK53:

doktor sacma sapan konusmus,deli midir nedir hayret bisey.
hersey kafada bitiyor canim,strese filan girmiyorum cok huzurluyum diye telkin et kendini.
ne kadar bilincli bi annesin bak doktor izin verse de icmek istemiyorsun.
bol bol sakiz cigne,marul salatalik vs. ye.
ilk 3 ay cok tehlikeli,butun kalici hasarlar Allah korusun bu 12 hafta icinde olusuyor.
yavrunun organlari olusurken icme guzel anne,icme..

Ne guzel yazdiniz icimi rahatlattiniz icmemek gerektigini biliyorum korkum yasayacagim stresin bebegime zarar vermesi ama icmiycem Allahima emanet yavrum

Ben 6 haftalıkken öyle bir tiksinti geldi ki hala tiksiniyorum :cool:
İnşallah sana da gelir böyle bir tiksinti içemezsin

Sigarayi ictiginizde cocugunuzda olabilecek saglik sorunlarini kafaya takip nasil stres olmuyorsunuz peki?hayret doğrusu.yazik cocugunuza.bronsitli falan dogsa hastanelerden beri gelemezse Allah korusun...yapmayin,size emanet edilen bi can var...

walla bende yeni hamileyim asla bırakamam diyordum şuan kokusunda bile duramıyorum allahtan :D inanılmaz bi tiksinti geldi siz ne kadarlık bebeginiz ?

merhaba,
bende 13 yıllık tiryakiydim..hamıle oldugumu ogrendıgım anda attım paketimi..ve evet ozellıkle ilk 1 ay cok zorlandım beynım samanla doluymuş gibi hissettim..ama sabrettim her dayanamadıgımı düşündügüm anda karnımı sevdım okşadım senın için dayanırıım bebegim dedim..o daracık alanda sana bu ezıyetı cektırmıycem dedım..sürekli telkin ettim kendımıde..uzun süre daha önce sigara içtigim yerlerde bulunmamaya calıstım..ve bir zaman sonra canın istese bile o yoksunluk hissinin baya azaldıgını farkettım..
en en en kötü ihtimal oruç gibi düşün,iftarı bekler gibi dogumdan sonra içerim sayılı gün çabuk geçer de:)zaten o süre zarfında dogumdu bebekti emzırmeydi fılan sigarayı unutmuş oluyosun:)

Bebeğinizi emzirmezsiniz siz bu illet için fırsattan istifade bırakın ve meşgale bulun kendinize...

Back
X