hamilelik ve sigara

Kizlar mrb bu konuyu actigim icin bile utaniyorum. 7 haftalik hamileyim 5 haftalikken doktora gittim stresin zararli oldugunu bu yuzden gunde 5 tane icebilecegimi ama yinede birakmamin daha iyi oldugunu soyledi iki hafta ictim ictigimdende bisey anlamadim bugun icmedim birakmak kurtulmak istiyorum bu illetten icmeyince cok cok geriliyorum ve bu elimde degil 15 senedir iciyorum simdi biraktim ve yine strese girersem bu bebegime zarar verirmi yoksa catlasamda icmek istemiyorum hamileliginde birakan stres yasayan ne olur biseyler soyleyin? Bebegimi zehirlemek istemiyorum
şaka gibisin.
1 tane bile normal insana zararlıyken hangi doktor çıkar da hamile bir kadına 5 tane içebilme fetvası verir.
Bence hiç doğurmayın çocuğunuzu, daha doğmadan gerekli sorumluluğu alamıyorsunuz.

ben bu cümleye sinir oluyorum" stres bebeğim için daha zararlı bu yüzden içiyorum günde 5tane"...
stressiz hamilelik yok zaten arkadaşım inannın buna.stres en fazla kolik bebek yapar,ama sigara ömür boyu devam edecek sağlık sorunlarına yol açar.
not:ben de uzun yıllar severek içen bir insandım,gebelikte ve emzirirken içmedim,sonrasında salaklık edip başladım ama ..:(

Tabi ki stresinde zararı vardır ama sigaranında var.
Bu sitede bi bayan 2 yaşındaki kızını kaybetmişti 7 aylık hamileyken. Eminim onun çektiği stresin üzüntünün binde birini çekmiyorsunuzdur sigarayı içmeyince... Ki bi süre sonra daha da rahat olursunuz diye düşünüyorum..

İnşallah sağlıklı bi şekilde kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Sigarayı da bırakırsınız umarım

Ben biraktiysam sende birakirsin o masum yavruya bisi olursa Allah Korusun! Stresi o zaman gorursunuz.

hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım, memeden kestiğim güne kadar da içmedim, ilk zamanlar çok zorlandım, hiçbir şeyden keyif alamaz oldum, ve o ağız alışkanlığı yüzünden sürekli yedim, aşırı kilo aldım. strese girdim diyemem ama kolay da olmadı, sigara içen anne videoları falan izleyin, çok işe yarıyor, bebeğinize vereceği zararı görünce isteseniz de içemiyorsunuz.

Ben biraktiysam herkes birakir ya. Ki oyle 6 ay 3 sene falan degil benim de uzun bagimlilikti.
Nickime bak bir kere. Dusta bile icerdim sigara.
Bebek dusundugumuz ay yumurtlama gunumde ani bir kararla biraktim, hatta misafirlikteydik. "Ben sigarayi birakiyorum ya bugun son" dedim ve bitti. 2 aya yaklasti. Bebek olmayinca hatta kimyasal gebelik sonrasi streste bile geri baslamadiysam daha baslamam sanirim. Simdi haftada 1 falan yarim keyif sigarasi iciyorum, hamile kalinca o da olmayacak.
Doktorlarin 5 taneye kadar izin vermesinde abes geliyor. Oldu olacak nikotini 5 olandan 8 tane ic falan desinler.

Kizlar mrb bu konuyu actigim icin bile utaniyorum. 7 haftalik hamileyim 5 haftalikken doktora gittim stresin zararli oldugunu bu yuzden gunde 5 tane icebilecegimi ama yinede birakmamin daha iyi oldugunu soyledi iki hafta ictim ictigimdende bisey anlamadim bugun icmedim birakmak kurtulmak istiyorum bu illetten icmeyince cok cok geriliyorum ve bu elimde degil 15 senedir iciyorum simdi biraktim ve yine strese girersem bu bebegime zarar verirmi yoksa catlasamda icmek istemiyorum hamileliginde birakan stres yasayan ne olur biseyler soyleyin? Bebegimi zehirlemek istemiyorum

Sigara bırakma poliklinikleri var devlet hastanelerinde. Aile hekiminizede danışabilirsiniz yol yordam gösterir size. Bence başvurun yardımcı olurlar. Bide nikotin bandları var hamilelikte kullanılabilirmi bilmiyorum ama bir yardım alın bence

Zaten 15 yil icerek bedenini ve dolayisiyla dogmamis cocuklarini zehirlemissin, bari bundaN sonra icme

Bırakılır bırakılır beyin de bitiyor yürüyüş kuru yemiş vs yada yakmayip ağızda tutup beyin kandırma bir şekilde olur. .13 yıl aralıksız içtim..artık günde 2 paketti..Eşim sigara İçmez eve sokmaz..sırf o sevmediği için ve ben kendisini çok sevdiğim için bugün son dedim ve 1 tane bile icmedim yıllar oldu şükür. .aa bak ben iradeliyim demek için demedim ben bir eşimi sevdiğim için bunu yapabildim ise siz bebeğiniz için hayli hayli yaparsınız sürekli onu düşünmeyin ben bitki çayları yoğunlaşmıştim.ama gebelikte etkili olabilir yürüyüş ve kuru yemis kuru üzüm vs..

bebeğinizi düşünyorsanız lütfen bırakın. kayınvalidem hamileliklerinde sigara içmiş eşim ve kardeşinde birçok alerji var. eşim uzun yıllar bu yüzden kortizonlu ilaçlar kullandı ve hala da sorunlar devam ediyor. komşum da hamileyken içti onun çocuğu da alerjik astım. bu tür örnekler çevremde daha da var. hamileyken deterjanları bile dikkatli kullanın derler onlar alerjiye neden oluyormuş sigara onlardan çok daha fazla zararlı. burdaki bayanların önerilerini dinleyip bırakmanız bebeğiniz için çok faydalı olacak

Hayatımda hiç içmediğim için . Bağımlılığında nasıl olduğunu bilmediğim için kolayca tabikide bırak bebeğini düşün diyorum.

Günde 5 adet mi? Doktor da ne kadar rahatmış öyle.

Kusura bakma ama bunu hamile kalmadan önce düşünmen lazımdı. Şimdi ikilemde kalmanın sigarasız başına faydası olmaz.

İnternette videoları izle belki o minicik bedene neler yapabileceğini görüp vazgeçersin.
Ben bebeğimin kalp atışlarını duyduktan sonra kafein kalp atışlarını düzensizleştiriyor diye kahveden uzak durdum anca haftada bir içerim. Kaldı ki sen zehir soluyorsun.

İnşallah tiksinirsin de ağzına sürmezsin ne diyim?

Nikotin bandi kullanarak biraktim. Günde 5 defa sigara içmektense band kullan derim. En azindan cigerlerine ve bebegine direk temas etmicek sigara dumani falan.

Tsk ederim yorum yapan herkese bilincsiz bir insan olsaydim doktor ic dedi diye icmeye devam ederdim biraktim konuyu actigim gunden beridir herkese tesekkurler

Öyle kolay değil o bırakmak seni anlıyorum. Yengem bütün hamilelik boyu içti ve emzirirken de malesef ama birşey olmadı şükür

Tesekkur ederim kizlar yorumlariniz icin bu illeti kullanmayan bilemezz yada benim iradem zayif bilmiyorum kesinlikle
Icmek istemiyorum ama cok kotu oluyorm icince de bisey anlamiyorum napcm ben bilmiyrm

30 yıl günde 2 paket içtim. 2 hamileliğimde ise ağzıma bile sürmedim. 30 yıl sonunda sadece 5 dakika içinde bıraktım ve hiiiççç aramadım. 4 senedir içmiyorum ve aklıma bile gelmiyor.
Kendinizi düşünmüyorsanız bebeğinizi düşünün. Her sigara nefesinde, karnınızdaki meleğin alacağı nefesi tüketiyorsunuz.

bence terapiste gidin. Bağımlılık, bir hastalıktır. Bunu bence bir anda çözemezsiniz ve bu "ayy nasıl yaparsın bebeğinee bunu sen anne olmayı haketmiyorsun" gibi laflarla çözüme kavuşacak bir durum değil bana göre. Hem pskolojik hemde fizyolojik etkenleri var.
Gerçekten sağlığını ve bebeğini önemsiyorsan, harekete geç. Konunun uzmanlarından yardım al.

Back
X