• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve tatil.lutfen bilen yazabilirmi

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.510
11.368
498
Eylul ayi sakin ve uygun olur diye onceden antalyada tatil ayarlamistik esimle.bikac gun once iki haftalik hamile oldugumu ogrendim:)
Cok guzel bi haberdi bizim icin fakat ilk haftalardayim.tatilde bi ayim dolmus olcak.denizde yuzmemin sakincasi varmidir?
Doktoruma elbet soracagim fakat cok merak ettim.onumuzdeki haftayi bekleyemedim.
Birde doktorum cinselligi yasakladi.ilk defa hamile kaliyorum.bilmedigimden mazur gorun beni:)
Dusuk tehlikem olabilirmi?
Hala cok sancim oluyor.doktorum.normal dedi.tecrubelilerin bilgilendirmesine cok ihtiyacim var

Valla ilk aylar hamilelikte riskli oluyo canım benim onun için tavsiye etmiyorum ben denize girmeni sen bilirsinde özellikle hamileliginin ilk üç ayı herseye dikkat etmelisin cok asırı hareketlerden kacın agar kaldırma üç ay düşük tehlikesi hep vardır ondan sonra rahatlarsın ama

Ben iki hamileliğimde de girdim denize. Hatta oğlumda son günlerimdi hadi suda doğur diye takılıyorlardı. Doktorlar hamilelikte özellikle yüzmeyi öneriyorlar. Cinsel ilişkiyi neden yasakladı acaba? Progestan ( düşük önleyici ilaç ) falan kullanıyor musun?

P
Ben iki hamileliğimde de girdim denize. Hatta oğlumda son günlerimdi hadi suda doğur diye takılıyorlardı. Doktorlar hamilelikte özellikle yüzmeyi öneriyorlar. Cinsel ilişkiyi neden yasakladı acaba? Progestan ( düşük önleyici ilaç ) falan kullanıyor musun?
Evet ondan verdi gunde iki kez aliyorum.ilk uc ay yuzmenin tehlikeli olabilecegni duydum.sizin bilginiz varmi bu konuda peki

Ağustosun başında tatile gittiğimde 3 haftalık hamileydim. Yola çıkmadan bir gün önce öğrendim. Denizde yüzdüm araba da kullandım. Dinlenmek için fırsat kolladım. Zaten o aralar rahat oluyor. Mide bulantısı vs olmuyor.

Hayırlı olsun. Sağlıkla alın bebeğinizi inşallah kucağınıza..
Eğer düşük riskiniz varsa özellikle 12 haftanız bitene kadar dikkatli olsun.

endişeli olmanızı anlıyorum. yorum yapabilmek isterdim ama malesef bilgi sahibi değilim. :KK64::KK64::KK64:

ama konunuzla çok heyecanlandım.:KK73::KK73::KK73:

rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

vakti zamanı gelince bana da nasip olur inş :KK68::KK68::KK68:

Ilk aylarda deniz suyu tuzlu oldugu icin bebegi soker diye duymustum tabi kocs kari masalida olabilir doktordan duymadim bence tehlikeye atma progestan kullaniosun cinsel iliski yasak olduguna gore riskli bi gebelik sanirim

bence ya hep ya hiç kuralı vardır. bende 7.ayıma girdim. 7 aydır yüzüyorum üstelik progestanda kullandım. Yüzmek çok iyi geliyor kaslara tabi atlayıp zıplamadım. sadece yüzdüm. ben hamile iken uçağa binilmesinden hiç yana değilim sadece . Cinsel ilişki içinde ilk 3 ay bence olmasın. içiniz rahat olsun hem :)
allaha emanet onlar

Bende 8+5 haftalık hamileyim ve eylül'ün 13ünde tatile gideceğim. Tabiki daha dikkatli olmamız gerekiyor. ben 7 haftalıkken girdim denize çok şükür bi sorun çıkmadı. tabi kulaç atmak falan yok ole sakin sakin suya girdim çıktım bulantıya iyi geliyo. ama havuza falan girme. çok hareketten kaçın bişey olacağını sanmam tabi doktorunada danışş..

endişeli olmanızı anlıyorum. yorum yapabilmek isterdim ama malesef bilgi sahibi değilim. :KK64::KK64::KK64:

ama konunuzla çok heyecanlandım.:KK73::KK73::KK73:

rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

vakti zamanı gelince bana da nasip olur inş :KK68::KK68::KK68:
Cok tesekkur ederimmm:)insallah rabbim isteyen herkese nasip etsin:)

Eylul ayi sakin ve uygun olur diye onceden antalyada tatil ayarlamistik esimle.bikac gun once iki haftalik hamile oldugumu ogrendim:)
Cok guzel bi haberdi bizim icin fakat ilk haftalardayim.tatilde bi ayim dolmus olcak.denizde yuzmemin sakincasi varmidir?
Doktoruma elbet soracagim fakat cok merak ettim.onumuzdeki haftayi bekleyemedim.
Birde doktorum cinselligi yasakladi.ilk defa hamile kaliyorum.bilmedigimden mazur gorun beni:)
Dusuk tehlikem olabilirmi?
Hala cok sancim oluyor.doktorum.normal dedi.tecrubelilerin bilgilendirmesine cok ihtiyacim var
deniz kum güneş
gebelikte önerilir
kontrollerinde herhangi bir risk taşımıyorsan
faydası olur zararı olmaz

Ablam tatilde 3 haftalık hamileymis haberi yoktu biz onu iskelete kollarindan ayaklarından sallayip denize bile atmıstık iskelenin ucundan baliklama denize atlıyodu tatil dönüşü ogrendi hamile oldugunu yigenim simdi 2 yasinda bu arada benim hamileligim de de dr cinsel iliskiyi ilk 3 ay yasaklamışti ama biz uymamistık esimle iliski sonrası kanamam basladi 2 ay yataktan cikamadim neyse cok sukur kızim dogdu ama zor bi hamilelikti

Ben 4 haftalik hamileymisim tatildeydik havuzda denizde yuzdum, taklalarla suya atladim amuda kalktim daha neler neler.. dikkatlice yuzdukten sonra bi riski yok gunes ve deniz hamilelikte tavsiye edilir.

bende 4 aylık hamileyim ağustos başında tatile gittim doktora sordum tabi ki bol bol dinlen bol bol deniz yüz dedi
ben havuza hiç girmedin denizde yüzdüm. Düşük tehliken yok ise tatile çıkabilirsin zaten denizin bi sakıncası yok yolcukluk biraz riskli olur.

Yalnız güneşlenirken karnımın üzerine havlu koymamı ve sade soda içmemi söylemişti doktorum. Kaybettiğim mineralleri geri almak için. Progestan kullanıyormuşsun canım dikkatli ol sen yinede. Zaten doktorun muayenende gerekli uyarıları yapar sende ona göre davranırsın. İyi tatiller

Back
X