• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve tatil..

Melegimiz89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
267
160
103
36
Merhaba arkadaslar/anneler/anne adaylari,

Oncelikle cok mutluyum. Subattaki dusugumden sonra tekrar hamileyimmmm! O hamileligimdede tatil planlamistik fakat korktugumdan iptal etmistim. Yinede bebegimiz bizi birakti..

Uc hafta sonra Turkiye dogu turuna katilacagiz ve bu turdan sonra cocuk konusuna devam edecektik. Hamile kalmam uzun surdugu icin korunmadim ama oyle dikkatte etmedim ovulasyon nezaman akinti vs. Sadece sandigim gunden bir hafta sonra yumurtlama olmus ve gelin gorunku hamileyim.

Simdi ben streslendim iyice.
- Ucak yolculugu yapacagim ortalama 6 haftalik hamile oldugumda. Ucak yolculgundan zarar gelir mi?
- Peki ya cihazli kontrollerden gecebilecekmiyim? Avrupadaki kontrollerin bi zarari olmadigini biliyorum ama turkiyedekiler de boylemi? Ayrica yalniz gitmiyoruz. Yanimdakilerinde bilmesini istemiyorum. Cihazdan (dogru adi ne bilmiyorum) gecmezsem anlamazlar mi?
- Yeme icme disarida olacak haliyle Dogu turuna katiliyoruz. Dikkat etmem gereken seyler var mi?

Oncelikle cok mutluyum. Subattaki dusugumden sonra tekrar hamileyimmmm! O hamileligimdede tatil planlamistik fakat korktugumdan iptal etmistim. Yinede bebegimiz bizi birakti..

Uc hafta sonra Turkiye dogu turuna katilacagiz ve bu turdan sonra cocuk konusuna devam edecektik. Hamile kalmam uzun surdugu icin korunmadim ama oyle dikkatte etmedim ovulasyon nezaman akinti vs. Sadece sandigim gunden bir hafta sonra yumurtlama olmus ve gelin gorunku hamileyim.

- Ucak yolculugu yapacagim ortalama 6 haftalik hamile oldugumda. Ucak yolculgundan zarar gelir mi?
- Peki ya cihazli kontrollerden gecebilecekmiyim? Avrupadaki kontrollerin bi zarari olmadigini biliyorum ama turkiyedekiler de boylemi? Ayrica yalniz gitmiyoruz. Yanimdakilerinde bilmesini istemiyorum. Cihazdan (dogru adi ne bilmiyorum) gecmezsem anlamazlar mi?
- Yeme icme disarida olacak haliyle Dogu turuna katiliyoruz. Dikkat etmem gereken seyler var mi?

benim kuzenime yasaklamıştı o haftalarda hava basıncından dolayı

Ben 5 haftalık hamileliğimde 11 saat uçak yolculuğu yaptım. 7. Haftada da dönüşü.
Doktora sorduğumda sıkıntı olmaz demişti ama düşük durumunuzun sebebine de baglı.
Bu konuda sağlıklı bilgiyi doktordan alabilirsiniz.
Uçak kontrollerinde hamile olduğunuzu söyleyip üstünüzün arama şeklinde kontrol edilmesini isteyebilirsiniz.
Grupla gidiyorsanız herkesle aynı anda hareket etme işine uçak iniş-binişlerinde ara verebilirsiniz. Bir tuvalete gideyim öyle geçeceğim vs gibi bahanelerle, herkesten farklı zaman oluşturabilirsiniz.

Yine doktorunuza sorun, ama genel geçer şeyleri söyleyeyim,
Yeşillik yıkanma durumundan dolayı dışarıda tüketmemek,
Şarküteri ürünü (salam, sosis, füme et, sucuk vs) tüketmemek
Eti iyi pişmiş tüketmek,
Baharat konusunda dikkatli davranmak aklınızda bulunsun. Aşırı acı ve daha öncesinde alışık olmadığınız baharatları tüketmeyin.
Bitki çayı içeceksiniz 1 fincanı geçmeyin. Hatta şart degil bence hiç içmeyin

Eğer doktorunuzdan yolculuk izni çıkarsa iyi tatiller :)

İlk üç ay riskli gebelik durumunda dikkat edilmesi öneriliyor. Sizin de riskli bir durumunuz yoksa doktor söylememişse birşey olmaz. Ben de üç aylık hamileliğimde otel tatili yaptım; dört aylık hamileliğimde Kapadokya bölgesini, altı aylık hamileliğimde Bursa-Balıkesir- Çanakkale bölgesini gezdim. Dört aylık hamileyken 1.5 saat uçtum Ankara’ya gittim. Yürüyüş sorun olmaz zaten daha küçük.
Yeme içme de değişmiyor zaten sadece daha besleyici ve sağlıklı şeyler yiyorsunuz.
Hiç sorun olmaz.

Bende öğrendiğimde aynı durumdaydım doktorun biri git dedi birisi gitme dedi ama biz gittik ve arabayla yolculuk yaptık. Çok başlarında olmama rağmen kese bile görünmemişti sık sık mola verip yürüdüm. Güneş kremi almıştım hamileler için onu sürdüm bolca ve yeşilliik çiğ sebze yemedim. Siz de doğuda sakatat türü şeyler yemeyin sucuk salam sosis yemeyin etler iyi pişmiş olsun ve doktora danışın kesinlikle uçak yolculuğunu.

Uçak yolculuğunu o haftalar da hiç bir doktor onaylamaz sanıyorum.
Araç yolculuğu her zaman daha sağlıklıdır.
Yürüyüş yapmanız sürekli ayakta kalmanız,önceki düşük nedenine göre sıkıntı olabilir.
Ben 12 gidiş 12 dönüş araç yolculuğu yapmıştım .
Taşlı dik yolu olmayan bayırlara keşve çıkmıştık araçla .
Bolca havuzda yüzmüştüm(Havuz 4 kişilikti özeldi)
Neticede yaşam hakkı tanınan yaşıyor.
Tanınmayan ne kadar önlem alsanda yaşamıyor .
Sağlıkla evladını kucağına al inşaallah ama kesinlikle iyi bir doktora danış.
Düşük hikaye ne hakim olan bir doktor olsun.

Uçak konusunu doktorunuza danışın.
Güvenlik kapılarının herhangi bir zararı bulunmuyor.
Yemek konusunda yediğiniz etler çok iyi pişmiş, yeşillikler ise çok iyi yıkanmış olmalı. Iyi olmayan yağlar midenizi yapabilir. Temiz yerlerde yemeye dikkat edin.
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanız dileğimle:)

Uçak yolculuğunu o haftalar da hiç bir doktor onaylamaz sanıyorum.
Araç yolculuğu her zaman daha sağlıklıdır.
Yürüyüş yapmanız sürekli ayakta kalmanız,önceki düşük nedenine göre sıkıntı olabilir.
Ben 12 gidiş 12 dönüş araç yolculuğu yapmıştım .
Taşlı dik yolu olmayan bayırlara keşve çıkmıştık araçla .
Bolca havuzda yüzmüştüm(Havuz 4 kişilikti özeldi)
Neticede yaşam hakkı tanınan yaşıyor.
Tanınmayan ne kadar önlem alsanda yaşamıyor .
Sağlıkla evladını kucağına al inşaallah ama kesinlikle iyi bir doktora danış.
Düşük hikaye ne hakim olan bir doktor olsun.
Aksine benim danıştığım iki doktor da uçak yolculuğunu önermişti. Size doktorunuz mu söyledi kara yolculuğu daha güvenli hamilelikte diye?

Aksine benim danıştığım iki doktor da uçak yolculuğunu önermişti. Size doktorunuz mu söyledi kara yolculuğu daha güvenli hamilelikte diye?

Tabi uzman doktorum dedi ..
Uçakta basınç tehlikeli oluyor , düşük tehditi çoğalıyor.....

Bir düşüğünüz olduğundan dolayı ilk 3 sy dikkat etmesi gereken hamile grubundasınız. Düşük yaşayanların donraki hamileliklerinde biraz daha temkinli olmak tavsiye edilir. Hatta normalde ilişki yasaklamıyor doktorlar risk görünmüyosa ama öncesinde düşük varsa yasaklıyorlar. Hemde tam tutunma dönemine gelmiş oluyor hamileliğiniz. Benimde bir düşüğüm var tekrar hamilelik bekliyorum inş. Ben yerinizde olsam bu riski göze almazdım. Kontrollerde hamileyim derseniz elle arama yaparlar sıkıntı olmaz ama gruptan bu durumu saklamanız biraz zor olur gibi.

Tabi uzman doktorum dedi ..
Uçakta basınç tehlikeli oluyor , düşük tehditi çoğalıyor.....
Çok şaşırdım. Doktorlar da farklı farklı söylüyor demek ki. Konu sahibi gebeliğinizi takip eden doktora danışmadan yola çıkmayın bu arada. Sonuçta gebeliğin durumunu bilmeden yorum yapmak zor.

Arkadaslar, cevaplariniz icin cok tesekkur ederim. Doktoruma danistim, bir zarari olmayacagini soyledi. Baska forumlardada okudum, 11 saatlik yolculuk yapanlar bile var ve bi sorun yasamamislar. Bunu bilmek tamamen icimi rahatlatmiyor tabiki.

Ben 12. Haftayı tamamladım. Dün kontrolüm vardı doktora uçak yolcuğu yapabilir miyim diye sordum 12. Haftayı tamamladın yapabilirsin dedi. Öyle dediğine göre daha öncesi riskli mi oluyordu dedim ben de kendi kendime.
Tatilde temponuz da yoğun olacak onu da göz önünde bulundurun. 6 haftalık hamileyken tatil planımızı iptal ettik içimiz rahat etmediği için. Doktorum yol uzun olduğu için tavsiye etmemişti (araba yolculuğu) tam tutunma dönemlerinde ben hamile olsam gitmem dedi. Ondan önceki doktorum bir sorun olmayacağını söyledi halbuki :) tabi birinden ben olsam gitmem diye bir cümle duyunca iptal ettik riske girmeye gerek yok dedik.

Back
X