Hamilelik ve yumurtlama ??

Canım bende yumurta tembelliģi vardi pkoluyum bir de düzensizlik vardi. Ben bir ay boyunca yani 30 gün ilişki olsun madem dedim iki gune bir hiç aksatmadik o ay. Çünkü ne zaman yumurtladığımı bilmiyodum. Önceki ay da hatta yunurta takibine gitmiştim klomen falan kullanmıştım adete yakın çatladı yani geç oluyordu. O ay hamile kalamadım. Sonraki ay işte iki güne bir ilişki. Hamile kaldım o ay. Istersen bu ay böyle yap. Ben hatta 30 gunde sonra acı hissediyodum ilişkiyi bıraktım yeter dedim. Bi hafta geciktim ve test pozitif. Saglam kafayla bu ay böyle dene istersen.

selam cnm bende pkoyum.ve regıllerım nerdeyse ılacsız gelmıor.senın nasıldı regıllerın?kendı gelıomuydu?bırde kıstın tek mıydı yoksa mınık bı suru mu wardı??

selam cnm bende pkoyum.ve regıllerım nerdeyse ılacsız gelmıor.senın nasıldı regıllerın?kendı gelıomuydu?bırde kıstın tek mıydı yoksa mınık bı suru mu wardı??
Selam canım 45 günü geciyodu adetim ama geliyodu kendi. Hamile kalmadan Önceki ay klomen kullandim gliforce miydi ne öyle bi ilac kullandım 4 5 kilo verdim o ay adetim 3 4 gün gecikti ilk defa erken geldi. Sonraki ay hamile kaldim. Cok ufak bi sürü kistciklerin var demisti dr cok fazlaymis. Ağir pko demişti. Evlendim 3 kez adet gördüm zaten. Darısı isteyenlere inşallah.

Selam canım 45 günü geciyodu adetim ama geliyodu kendi. Hamile kalmadan Önceki ay klomen kullandim gliforce miydi ne öyle bi ilac kullandım 4 5 kilo verdim o ay adetim 3 4 gün gecikti ilk defa erken geldi. Sonraki ay hamile kaldim. Cok ufak bi sürü kistciklerin var demisti dr cok fazlaymis. Ağir pko demişti. Evlendim 3 kez adet gördüm zaten. Darısı isteyenlere inşallah.

Gunaydin tatlim.cevabin icin mersi.aynen benimde oyle iste cok fazla kistim warmis.glifor bende kullandim 3 ay sora bida almadim.sen sabah aksam mi iciodun nasildi dozu gliforun?klomen denedik tinlamadilar bile benimkiler walla;)senin buyudulermi klomenle?evlendim 3krre regl oldum dmissin nekadar oldu evleneli??

Gunaydin tatlim.cevabin icin mersi.aynen benimde oyle iste cok fazla kistim warmis.glifor bende kullandim 3 ay sora bida almadim.sen sabah aksam mi iciodun nasildi dozu gliforun?klomen denedik tinlamadilar bile benimkiler walla:KK66:senin buyudulermi klomenle?evlendim 3krre regl oldum dmissin nekadar oldu evleneli??
Günaydın canım.
Günde 1 tane glifor kullanıyodum yanlıs hatırlamiyosam.
Klomeni kullandığim ay sadece 1 yumurtam büyüdü o da bi kutu klomen bi kutu seraphone içtim. Zor büyüdü yani. O ay olmadı. Ama etkisi 3 ay diyolardi sonraki ay hamile kaldim.
Evlendikten 4 ay sonra son kez adet gördüm canim 22 mart. 15 kasım adettim. 30 kasımda evlenmiştim 28 aralık 18 şubat ve 22 mart adet gördüm. 22 martta 4 gun gecikmistim ilaclar gecikmemi azaltmiş yani ama bebiş gelmedi. Nisanda hamile oldugumu ögrendim.

Günaydın canım.
Günde 1 tane glifor kullanıyodum yanlıs hatırlamiyosam.
Klomeni kullandığim ay sadece 1 yumurtam büyüdü o da bi kutu klomen bi kutu seraphone içtim. Zor büyüdü yani. O ay olmadı. Ama etkisi 3 ay diyolardi sonraki ay hamile kaldim.
Evlendikten 4 ay sonra son kez adet gördüm canim 22 mart. 15 kasım adettim. 30 kasımda evlenmiştim 28 aralık 18 şubat ve 22 mart adet gördüm. 22 martta 4 gun gecikmistim ilaclar gecikmemi azaltmiş yani ama bebiş gelmedi. Nisanda hamile oldugumu ögrendim.

Anladim tatlim.sana doktorun hic d vitamini falan werdimi???pko da oda etkili diolar.testi falan oluuomus kanda bakiliomus

Bu zamanda bunu dert etmek kaldi mi yahuu .yumurtladim mi yumurtlucakmiyim diyerek neden takiyosun.yumurtlama testi al iliskiye gir.hamile kal.olsun bitsin...bu arada çatlama ayri yumurtlama ayri olay degildir.yumurtlamanin diger adı yumurta catlamasidir.
hayır aynı şey değildir bende ovu testi kullandım çift çizgiyi gördüm doktora gittiğim de o ay yumrutan oluşmuş ama çatlamamış kiste dönüşmüş dedi

hayır aynı şey değildir bende ovu testi kullandım çift çizgiyi gördüm doktora gittiğim de o ay yumrutan oluşmuş ama çatlamamış kiste dönüşmüş dedi
Valla doktorlar yani tıp bilimi bu ikisinin ayni sey oldugunu soyler.hatta asagidaki bilgiyi jinekoloji sitesinden senin icin alintiladim.tabi sen jinekolog ve doktorlardan daha cok bilgiye sahipsen orasini bilemem:)

YUMURTA ÇATLAMASI NEDİR?

KADINDA YUMURTA ÇATLAMASI NEDİR?

Yumurta çatlaması nedir?
Yumurta çatlaması kadında yumurtanın yumurtalıktan dışarıya salınması demektir.
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.

Valla doktorlar yani tıp bilimi bu ikisinin ayni sey oldugunu soyler.hatta asagidaki bilgiyi jinekoloji sitesinden senin icin alintiladim.tabi sen jinekolog ve doktorlardan daha cok bilgiye sahipsen orasini bilemem:)

YUMURTA ÇATLAMASI NEDİR?

KADINDA YUMURTA ÇATLAMASI NEDİR?

Yumurta çatlaması nedir?
Yumurta çatlaması = Yumurtlama = Ovulasyon = Folikül çatlaması = Folikül yırtılması = Folikül rüptürü --> Bu terimler tamamen aynı olayı ifade ederler.
ben doktorlardan daha iyi biliyorum demedim sana ama sen daha iyi bildiğini sanıyorsun galiba bu kadar kendine güverek yazmışsın yukarıda da açıklamışlar sana hala aynı şeyi söylüyorsun insanları yanlış yönlendirme yumurta oluşur ancak çatlar yada çatlamaz bunlar aynı şey değil çok merak ediyorsan git bir doktora sor boş yere vermiyorlar o çatlatma iğnelerini

ben doktorlardan daha iyi biliyorum demedim sana ama sen daha iyi bildiğini sanıyorsun galiba bu kadar kendine güverek yazmışsın yukarıda da açıklamışlar sana hala aynı şeyi söylüyorsun insanları yanlış yönlendirme yumurta oluşur ancak çatlar yada çatlamaz bunlar aynı şey değil çok merak ediyorsan git bir doktora sor boş yere vermiyorlar o çatlatma iğnelerini
Yooo onlar benim kendi bilgilerim degil.yukaridaki aciklamayi jinekoloji sitesinden alintiladim.tekrar soyluyorum yukaridaki alinti bir doktor görüşü.yazinin devamini alintiliyorum.iyi oku ve ikisi farkli sey deyip kafa karisikligina sebep olmayalim.ozelliklede son cumleyi iyi oku bak ne diyor.
Yumurta çatlaması nedir?
Yumurta çatlaması sözü ile anlatılan olayda aslında çatlayan veya yırtılan yumurtanın kendisi değildir (yumurta hücresi değildir), yumurtanın etrafını saran foliküldür. Yumurta hücresi yumurtalıkta folikül denilen keseciklerin içerisinde bulunur. Yumurta hücresinin etrafını saran folikül belli bir büyüklüğe (genellikle 18-20 mm) eriştiğinde yırtılmaya (çatlamaya) başlar ve içerisinde bulunan yumurta hücresi yumurtalıktan dışarıya salınmış olur. Bu yumurta hücresi tüp tarafından yakalanır ve sperm ile buluşursa gebelik (döllenme) meydana gelir. Yumurta yumurtalıktan atıldıktan sonra yani yumurtlama olduktan sonra çatlama gibi bir duruma maruz kalmaz. Çatlama olayı zaten yumurtlamanın kendisidir.

Son düzenleme:

Sen catlatma ignesini de yumurtlama olayinida tamamen yanlis anlamissin.catlatma ignesi yumurtlamanin gerceklesmesi icin yapilir.kendime bu konuda evet guvenirim.doktorlardan da kendimdende eminim.zira ikinci bebegime hamileyim :)

Son adet tarihim 17 eylül 7 gün sürdü ve 28-29 günde düzenli adet görüyorum 28.30eylül-02ekm birlkte oldum ama yine yumurtladgma dair hiç bi belirtim olmadı ilişkiye dewam edicem belki geç yumurtluyormdur diye acaba yumurtam catlamiyo mu yada benmi hissetmiyorum benm gibi hissetmeyen varmi inş bu kez olmuştur 6 aydır deniyoruz :KK43:
canım her zaman hissetmezsin hormonlar yoğunsa bazı belirtiler verebilir ama değilse anlamazsın

Seffaf akıntım bu ay erken geldı ve ısın tuhafı 3 gün sürdü. 3.günü eşim sehır dışından geldı o gün baktım seffaf akıntım bıdaha geldı ben yumurtlamam bıttı artık kacırdık dıyordum. şeffaf akıntıdan yarım saat sonra ilişki oldu. Sizce durum nedır? 5 gün oldu belırtıde yok zaten :KK43:( kasık agrısı vs. neden 3 gün sürdü seffaf akıntı anlamadım. normalde beyaz akıntım olurdu 2 gün sonrada bır kere seffaf akıntım olurdu.

Bende 6 aydir bebegim olsun istiyorum ama nasip olmadi bu ay kendim incir kuru esimede kecibonuzu ozu iciriyorum. Allah ol dedikten sonra olacagini biliyorum elbette ama insan bi bebegi olsun istiyor ve ister istemez strese giriyor. Insallah isteyen herkesin saglikli bebisleri olur :) bu arada incir kuru deneyen arkadaslar fayda gordumu acaba ?

Back
X