Hamilelik yeniyken folik asit

Semrayen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2025
13
1
1
30
Beta hcg kan testim 165 çıktı. Folik asit almıyordum bu ay almaya başlamalı mıyım? Bebeğin tutunması için almak iyi olur mu yoksa olumsuz mu etkiler?

Folik asit gebelik düşündüğünüz zaman bile başlayabilirsiniz. Zararı olmaz. En geç 3 ay önceden başlatıyoruz. Gebeliğe hazırlık aşamasında.

Hemen başlayın bence ben gebelik planlanlamızda başlamıstım direkt

Tamam doktorum da kullan dedi. Ben önceden düşük yaşadım o yüzden hala tam sevinemiyorum malesef.. Bu değer ile hamileyimdir deil mi

Beta hcg kan testim 165 çıktı. Folik asit almıyordum bu ay almaya başlamalı mıyım? Bebeğin tutunması için almak iyi olur mu yoksa olumsuz mu etkiler?Eki Görüntüle 3643474
Folik asit kullanmak çok önemli. Fetüsün sağlıkla gelişmesi açısından ilk 3 ay mutlaka kullanılmalı. Ki siz öncesinde de kullanmamışsınız. Bence hemen sağlık ocağına gidin folik asidinize baktırın. Dr değerinize göre mutlaka uygun folik asidi önerecektir.Daha sonra kendi kadın doğum uzmanınızlada bu konuyu paylaşın değerinizi gösterin ve size yazılan folik asidi gösterin belki değiştirmek ister.

Yok ben bir yıldır düzenli kullanıyordum. Pcos vardı bende altı ay önce 6haftalık düşük yaptım. Düşükten üç dört ay sonra çatlatma iğnesi+klomen oldum. Olumsuz sonuçlandı. Sonra ilaç takviye almadan mola vermek istedim bu ay pozitif gördüm:)) O yüzden öğrendikten sonra almalı mıyım daha doktora gitmeden merak etmiştim. Almaya başkadım tekrar şimdi) teşekkürler

İnşallah bu sefer sağğ salim bebeğinize kavuşursunuz istirahat edin bol bol beslenmenizede dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…