Hamilelikde sigara kullanna varmı

tulemmmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
61
0
86
41
Ankara
HAMİLELİKDE SIGARA KULLANIMI BEBEGİ NASIL ETKİLEDİ KIZLAR. ÇEVREMDE SIGARA İÇEN ÇOK İNSAN VAR HEM DE HAMİLEYKEN. ÇOCUKLAR DA ÇOK SAGLIKLI. HADİ PAYLAŞALIM
:oklava:

geçenlerde tv de izledim.
bi dr gebe kalmayı planlamadan en az 2 ay evvel bırakılması gerektiğini söylüyordu.
hamile kalıp bırakmak bi yana, planlamadan önce bırakmayı düşünüyorum.
içmek asla. yazık, günah yaa.

hamileyken annenin yedği yiyckeler bi süzgeç gibi bişeyden eleenrek öyle bebeğe gidermiş.alkol sigara süzülmeyip dirke bebeğe geçermiş.sigara insanalr hasta ediyıoken küçüçück gelişmekte olan bi bebeği nasıl etkiler düşnünü artık.

kızlar valla ben sigara tiryakisiydim.ama hamilelik için doktora başvurduğumuz zaman(cünkü 3 senedir cocuğumuz olmuyordu)sigarayı bıraktım.ve hamileyim suan.iyiki de bırakmışım.kolay olmadı.hemde hiçç..cünkü çeveremdeki birçok kişi,eşimde dahil sigara kullanıyordu.ama insan isteyince başarıyor.simdi allahıma şükürler olsun bebeğim cok sağlıklı.aslında sigara dumanı bebeğe geçmiyor.düşünsenize eğer öyle olsaydı,çevremizdeki içen insanlardan da etkilenirdi.üstelik buna engel olamazdık.sadece nikotin maddesi cocuğa geçiyor.oda cocuğun hayatını tehlikeye sokuyor.ne olacak sanki 9 ay içmesem ölecekmiyim.hep kendimi böyle motive ediyorum.inşallah bebeğimi doğurduktan sonrada başlamam..:Saruboceq:cünkü kızımı cok seviyorum..

sigarayı hamile kalınca bırakmış ve emzirme döneminde de Allahın izniyle içeyi düşünmeyen bi insan olarak bence, hamileyken sigara içen bir kadın bencil ve sığ bir karakter yapısına sahiptir.

merhaba arkadaşlar ben de sigara kullanıyorum iki ay önce kimyasal gebelik yaşadım kendiliğinden düşükle sonlandı normal adet tarihimden 10 gün sonra düşük yaptım çok üzüldüm çok yıprandım ve nedenini hep sigaraya bağladım şimdi bırakma çabasındayım ve tekrar böyle bir şey yaşamaktan çok korkuyorum. doktor tesadüfi dedi ama ben sigaradan kaynaklandığını düşünüyorum sizce de öyle midir? Umarım tüm anne adayları rahatça bırakabilir

Asla bu cok yanlis..normalde sigara zaten sagliga zararli birde hamileyken dusunmesi bile korkunc...baskalarinin cocuguna birsey olmadi demek degildirki sigara icenlerin cocuguna birsey olmuyor..!

benim dayımın eşi hamileyken nerdeyse bir paket sigara içiyordu. ve şuan çocuğu 13 yaşında ve 5 yaşında bi çocukla aynı boyda büyüyemiyor. gelişme sorunu varmış. çok acı bir durum onu görünce içim acıyor. o kadarda duygusal ve tatlı bir çocukki.... böyle bir çocuğun annesinin sizce vicdanı varmı?

merhaba arkadaşlar ben de sigara kullanıyorum iki ay önce kimyasal gebelik yaşadım kendiliğinden düşükle sonlandı normal adet tarihimden 10 gün sonra düşük yaptım çok üzüldüm çok yıprandım ve nedenini hep sigaraya bağladım şimdi bırakma çabasındayım ve tekrar böyle bir şey yaşamaktan çok korkuyorum. doktor tesadüfi dedi ama ben sigaradan kaynaklandığını düşünüyorum sizce de öyle midir? Umarım tüm anne adayları rahatça bırakabilir

Olabilir canım neden olmasın,inşallah bu vesileyle bir an önce sigarayı bırakıp tekrar hamile kalırsın....Ben yaklaşık 4 haftalıkken bırakmıştım ama irademle değil,mide bulantılarım yüzündendi.Allah a çok şükür hala tiksiniyorum ve bir daha da başlamayı düşünmüyorum....:nazar:

Bu arada bir arkadaşım hamileliğinde sigara kullanmaya devam etti ve hem bebeğinin ciğerlerinde problem var hemde düşük kilolu doğdu.Şimdi pişman ama iş işten geçti tabi...

benim dayımın eşi hamileyken nerdeyse bir paket sigara içiyordu. ve şuan çocuğu 13 yaşında ve 5 yaşında bi çocukla aynı boyda büyüyemiyor. gelişme sorunu varmış. çok acı bir durum onu görünce içim acıyor. o kadarda duygusal ve tatlı bir çocukki.... böyle bir çocuğun annesinin sizce vicdanı varmı?

O anne ne dusunuyor peki bu durum uzerinde, nekadar uzucu bir olay...!Annenin zevki icin yaptigi seyi cocugu cekiyor:1closedeyes:

bilmiyorumki ama ben o çocuğa çok üzülüyorum. sigara içsek bile arkadaşlar hamileliğe hazırlıkta yada hamile olduğumuzu öğrendiğimiz gün bırakalım nooluuuuurrrrr o minik meleklerin ne suçu varki bizim zevk için tükettiğimiz zehirden solusun. o bebeğin bizim vucudumuzdaki herşeyden faydalandığını ve öyle büyüdüğünü unutmayalım lütfen.

cnm sıgara cok zararlı bebek için bnm komsum ilk günden beri iciyor ve simdi malesef suyu azalmıs buda akcigerlerinde sorun old gösteriyor bebek erken dogacak bide 8 aylık dogacak bebegini düsün cnm elinden geldigince içildigi ortamdada bulunma

Yazık ya :( çok üzüldüm. Ben yaklaşık 10 senedir sigara içiyordum. Çocuk istediğimiz için 8 ay önce bıraktım, bir hafta sonra da eşim bıraktı. Minicik bir yaşamı sırf zevk için mahvetmeye, ona zarar vermeye kimsenin hakkı yok. İyi ki bırakmışım. Henüz anne olamadım ama en azından vicdanım rahat, bebeğim duman solumayacak..

Back
X