hamilelikte ağırlık kaldırımı?

birazcxixk xuxmit

bebeğim büyüyoooor
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
115
0
96
Antalya
Arkadaşlar ben 13+2 günlük hamileyim ve çalışıyorum geçenlerde patronum belini sakatladı. Şimdiler de hiç bişeyini kendi taşıyamıyor. Maalesef ben, çantalarını, laptopunu, o an götürüp getirmesi gereken herşeyini ben taşıyorum, kendisi hamile olduğumu biliyor ama ben taşıyamam diyor mecburen her gün sürekli 3 kat yukarı ve 3 kat aşağıyı arabasına kadar götürüp getiriyorum..Biliyorsunuz yolunuz uzadıkça elinizdeki ağırlıklarda artıyor..Her ağırlık taşıdıktan sonra kasıklarımda hafif ağrılar oluyor sizce biz bu durumda kaç kata kadar eşya taşıyabiliriz ya da taşımamalımıyız? bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim bebeğime bişey olucak diye korkuyorum..

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.:) Allah sağlıcalıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip eder işallah :)) Amin..

ne anlayisiz patron yaa, 5 kiloya kadar kaldirabilirsin demisti bana doktorum ben 3 kilodan fazla kaldirmadim, sende kaldirma bebisinbden önemli degil bisey

benim 14 kiloluk bir oğlum var hamile kaldığımdan beri kucağımda taşıyorum her gün hatta bazen uzun süreli kucağımda uyutuyorum Allah a emanetiz neyseki karnımdaki sıkı tutunmuş bana

benim 14 kiloluk bir oğlum var hamile kaldığımdan beri kucağımda taşıyorum her gün hatta bazen uzun süreli kucağımda uyutuyorum Allah a emanetiz neyseki karnımdaki sıkı tutunmuş bana

Aynı şekilde hamileliğimin başından beri 14 kg.luk oğlumu kaldırıp duruyorum ben de, ama sen yine de dikkat et.

oda nasıl bi patronmuş.başka biri yokmu taşıyacak.
bende geçenlerde kontroldayken sordum kızım var 17 kilo kaldırsam tehlike olurmu diye hayır dedi bişey olmaz alabilirsin dedi.tabi ben sadece yatağına taşınması gerektiğinde alıyorum bazende sevmek için

3 yaşında oğlum var sık sık kaldırma kucağıma alma durumları oluyor.
laptopla çantayla falan bişey olacağını zannetmiyorum, tabii riskli gebelikse daha dikkatli olunmalı.

düşük riski olan gebeliklerde tabiri caizse "çay bardağı bile kaldırmayacaksın" denildiğini biliyorum. sağlıklı bir gebelik bile olsa çok ağır kaldırmamak fazla ayakta durmamak ve yorulmamak gerekiyor.
ben ilk 3ay zaman zaman sancılanıyordum ve bunu doktoruma söylediğimde sancın olduğu anda yaptığın işi bırak ve uzan dedi (ben hamileliğim süresince çalışmıyorum) dışardayken,yürüşteyken sancılandığımda durup sancıların geçmesini bekliyordum...

patronun muhtemelen bekar bir kadın ve tüm egosunu bu şekilde tatmin ediyor sanırım; o bel sakatlığı da uzunca bir süre geçmez muhtemelen..........allah yardımcın olsun arkadaşım...

önümüzdeki hafta merdiven çıkarken önce yavaşla ve sonra sancılandığında yüzünü hangi şekle sokuyorsan o şekilde kasığını tutarak hafif öne eğil ve bir süre bekle, patronun sana seslenene kadar da kafanı yerden kaldırma... ne oldu derse mahcup bir halde "sancı girdi geçer az sonra" gibi bir şey söyle; 2dk bekle ve ağır ağır merdivenleri çıkmaya çalış ama elini karnından çekme... bak bakalım sonrasında ne yapacak :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…